Moj ati je kuhar...pa je neki časa delu u mehiški...in tut meu odprto svojo mehiško. In pol se nama je z mojim zadnič zluštal tortilj...in mi je zaupu recept...

Meni osebno je ful dober...( pa tut ostali so lizali prste...)
Rabiš:
Za nadev:
-puranje / piščančje prsi
- zeleno papriko
- rdečo papriko
- čebulo
- dimljen rdeč fižol ( reče se tudi mehiški fižol)
- načo
- malo salse
- ( lahko dodaš tudi koruz)
Ostalo:
- kislo smetano
- naribano zelje (tko ko za solato)
Postopek
Piščančje / puranje prsi razrežeš na trakove, daš v en krožnik, posoliš, popopraš (čisto malo) ter dodaš malo vegete. Če rada eksperimentiraš z začimbami dodaš še malo curryja... Vse pustiš na krožniku...da se začimbe fajn "absorbirajo" v meso

Medtem narežeš čebulo in papriki na koščke ( ne prenamalo ) .
V posodo daš malo olja, prepražiš čebulo, dodaš meso, ko se popeče, dodaš še papriko. pokriješ s posodo, da se paprika (zaradi pare) zmehča... Ko je že malo zmehčana dodaš fižol, (koruzo), salso in načo, ter kuhaš približno 20-25 min.
Tortilje pol pogreješ, al pa če jih sama spečeš...daš na krožnik...namažeš malo s kislo smetano...dodaš malo svežega zelja, nadev, zaviješ...in poješ ...
* drugač pa poznam še en recept...ko daš isti nadev, samo da namesto kisle smetane in zelja popečeš ananas, in preliješ z arašidovo- smetanovo omako. (njaam

)
Pa dober tek!