Psiholog, psihiater
A mi lahk nekdo, ki ma kakšne izkušnje s tem, pove kak sploh pridet do psihiatra/kakga psihoterapevta, oz. kak pridet do njega ČIMPREJ? Okej, greš k svojem zdravniku po napotnco, sam js nočem in ne morm čakat par mescev, js rabim to takoj in čim boljšo terapijo, ne to da mi sam neka zdravila nafilajo, šla bom samoplačniško in plačala kok bo treba, to sploh ni važn, sam da pridem do tega čimprej.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
no angel napisal/-a:A mi lahk nekdo, ki ma kakšne izkušnje s tem, pove kak sploh pridet do psihiatra/kakga psihoterapevta, oz. kak pridet do njega ČIMPREJ? Okej, greš k svojem zdravniku po napotnco, sam js nočem in ne morm čakat par mescev, js rabim to takoj in čim boljšo terapijo, ne to da mi sam neka zdravila nafilajo, šla bom samoplačniško in plačala kok bo treba, to sploh ni važn, sam da pridem do tega čimprej.
zdravnico pač nekoga k je zaposlen v zdravstvenem domu al ma kakršno koli vezo z zdravstvom, vprašaj če pozna kakšnega privatnika (v tem primeru mislim da ne čakaš sploh).
No, js sm bla zdej pri enem kliničnem psihologu, ampak ne grem več, ker nima smisla (no, mogoč sm mela sam smolo in naletela na totalnega cepca). V torek mam pregled pri eni psihiatrinji, upam da bo kul ... drugač bom pa poskusla pri kakem psihoterapevtu, sam ne vem kje nej dobim kakšna priporočila, kdo je v redu ... Ker to je kr draga zadeva in ne mislim hodit od enga do drugega in metat dnar v luft, predn pridem do enga ki mi bo znal pomagat, zato bi res rabla kakšna priporočila, da ne bom kr na blef zbrala enga.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
hm.. kaj pa če bi se oglasila v kakšnem zdravstvenem domu in vprašala? recimo v mariboru na oddelku za pedopsihiatrijo bi ti ziher pomagale in svetovale, ker so (vsaj pred leti) prijazne sestre. jaz sem tja hodila, ko sem bila še mladoletna, res ful prijazno osebje, psihiatrinja pa fertig v redu. sem prepričana, da bi ti znali tam pomagat kako naprej..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
no angel napisal/-a:No, js sm bla zdej pri enem kliničnem psihologu, ampak ne grem več, ker nima smisla (no, mogoč sm mela sam smolo in naletela na totalnega cepca). V torek mam pregled pri eni psihiatrinji, upam da bo kul ... drugač bom pa poskusla pri kakem psihoterapevtu, sam ne vem kje nej dobim kakšna priporočila, kdo je v redu ... Ker to je kr draga zadeva in ne mislim hodit od enga do drugega in metat dnar v luft, predn pridem do enga ki mi bo znal pomagat, zato bi res rabla kakšna priporočila, da ne bom kr na blef zbrala enga.
s tem postom si mi dala občutek kot da pričakuješ da bojo že po prvem al drugem pregledu vidni razultati. to ne gre tko in tudi tko na easy ne boš skakala od enga do drugega psihiatra.
prvo te more spoznat, se poglobit v tebe (in tega se ne da rešit v 1 uri) potem pa je na vrsti reševanje glavnega problema. in seveda ne pozabit na to, da je predvsem od tebe odvisno al bom problem odpravljen al ne, ni vse v psihiatru.
in včasih traja tudi po več mesceu, tko da če pričakuješ da bo vse lepo in kul po npr. 1 mescu, je najboljše da se niti ne ukvarjaš s tem.
nevem, jaz sem menjala kar nekaj psihologov in bila pri dveh psihiatrih pa so bili nekateri dobri, drugi so se mi zdeli slabši.. in pri tistih, pri katerih sem že na začetku začutila, da ne najdejo nekega stika z mano in mojo težavo in mlatijo neke svoje finte, se to tudi po daljšem času ni spremenilo.. na takšen špekulativen klepet lahko grem tudi s kakšno bolj zrelo kolegico.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
jah že, če si pr enem psihiatru več časa in ugotoviš da to ni to, potem logično da zamenjaš, sam po like 3 pregledih ne moreš rečt da ta ni zate, da nima pojma in ne vem kaj še.
pa tud tega okoli denarja ne razumem najbolj, ker se gre za tvoje zdravje, za tvoje dobro počutje in tuki keš ne bi smeu met veze in nikoli nism razumela zakaj eni tolko gledajo na to da ne bo psihiater predrag pa da bojo čimprej opravli da ne bo prevelikih stroškou
pa tud tega okoli denarja ne razumem najbolj, ker se gre za tvoje zdravje, za tvoje dobro počutje in tuki keš ne bi smeu met veze in nikoli nism razumela zakaj eni tolko gledajo na to da ne bo psihiater predrag pa da bojo čimprej opravli da ne bo prevelikih stroškou

mogoče, ker si ga nekateri ne morejo privoščit? jaz tudi nevem, kaj bi takrat naredila, če bi mogla plačevat.. sem bla dijakinja, delala čez leto nisem, pa tudi če bi, dvomim da bi mi uspelo toliko zaslužit.
pač nekateri shjajajo iz svojih zmožnosti. hvalabogu, da obstajajo zastonj zdravniki, na vseh področjih, pa tudi neplačljiv psiholog/psihiater ni nujno slab. včasih je treba pač iskat..
pač nekateri shjajajo iz svojih zmožnosti. hvalabogu, da obstajajo zastonj zdravniki, na vseh področjih, pa tudi neplačljiv psiholog/psihiater ni nujno slab. včasih je treba pač iskat..
my_self, jasno je, da nč ne pomaga takoj in da ne morš takoj vedet al bo kul al ne, ampak če do enga človeka že v prvi minuti začutiš totaln odpor, ki se skoz celo uro sam še stopnjuje, pa mislim da je pametno razmislt o kom drugem, brez nepotrebnega zapravljanja časa in denarja (v mojem primeru predvsem časa). In če bi se men šlo za dnar, ne bi šla zdle takoj k enmu, bi pač počakala 1 mesec, 2, pa šla prek napotnce, tak pa mi dnar sploh ni važn, sam da bom bolš. Itak da pa ljudje tud na to gledajo, a misliš da si lahk vsak privošči nevemkakšne terapije, ko stane 1 okol 50€? Pa tud js ravno nimam tok dnarja, da bi lahk zdej še nevemkok dnarja zmetala stran, predn bi sploh pršla do ustrezne terapije.
Sicer pa rachka_, hvala ti za informacije in za ZS.
Sicer pa rachka_, hvala ti za informacije in za ZS.

little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
- Sramežljivka
Živjo!
Meni ni jasno ali je kje zapisano, če obiskuješ/si obiskoval psihiatra? Prebrala sem namreč neke govorice, za katere ne vem, če so resnične. In sicer, da je v datoteki zapisano, da si obiskoval psihiatra in zna to bit problem pri zaposlovanju kot je npr. delo z otroki. Poudarjam, da sem to nekje prebrala, se niti ne spomnim več kje, in me zanima, če je to res? Kaj pa za obiskovanje psihologa, se to tudi v datoteko zapiše? So kakšne variante, da se ne?
Meni ni jasno ali je kje zapisano, če obiskuješ/si obiskoval psihiatra? Prebrala sem namreč neke govorice, za katere ne vem, če so resnične. In sicer, da je v datoteki zapisano, da si obiskoval psihiatra in zna to bit problem pri zaposlovanju kot je npr. delo z otroki. Poudarjam, da sem to nekje prebrala, se niti ne spomnim več kje, in me zanima, če je to res? Kaj pa za obiskovanje psihologa, se to tudi v datoteko zapiše? So kakšne variante, da se ne?
men pa zdrava kmecka pamet pravi da bi mogli VSI hodit k psihiatru
(dvomim da jih polovica
) js sm z enim vecjim problemom sla tja (nism si nc zmisla, me je zdravnica napotila), pa sem resla se 100 drugih za katere sploh nism vedla da jih mam
js bi to uvedla tako kot sistematski pregled - 3 ure s psihiatrom vsake dve leti.
anyway, sem hodila h klinicni psihologinji, pa mocnoo dvomim da je v moji kartoteki. lahko pa pogledam, jo mam ravno pri sebi
(sam nevem ce lahko to odpiram
)

js bi to uvedla tako kot sistematski pregled - 3 ure s psihiatrom vsake dve leti.
anyway, sem hodila h klinicni psihologinji, pa mocnoo dvomim da je v moji kartoteki. lahko pa pogledam, jo mam ravno pri sebi

se kr strinjam, da bi komu lahko bil marsikateri hujši psihični problem prihranjen, če bi tiste tamanjše sproti reševal..
če že za telesno zdravje redno skrbimo, ne vidim logike, da pa mentalno tako zanemarjamo.. konc koncev je človek sestavljen iz telesa IN duše in oboje ima svoje potrebe po negovanju.
če že za telesno zdravje redno skrbimo, ne vidim logike, da pa mentalno tako zanemarjamo.. konc koncev je človek sestavljen iz telesa IN duše in oboje ima svoje potrebe po negovanju.