Ljubosumen
-
- Sramežljivka
ljubosumje fanta zaradi papagajev
Kupila sem dva papagaja in sicer nimfe, doma pa imava psa, ki je pasme husky. Res je, da ima husky full bolj razvit vonj za živali, saj je lovski pes in takoj, ko jih je videl, se je začel oblizovat in tko... V glavnem, kaj je bistvo? Nimfe so stare en mesec in se je treba z njimi res veliko ukvarjati, saj ne znajo še same jesti in jih hranim po inekciji. In sedaj je moj fant ljubosumen na ptiče in name, ker se s psom ne ukvarjam več tok. Včeraj sva imela psa pri sebi, v dnevni in mi pravi, da bi jo lahko malo pobožala, al pa vsaj mal ogovorila. Ja halllo, sej se zelo ukvarjam z njo, sam ko gre pa do nimf, me je pa res mal strah, da jih ne bo pojedla, ker sem si jih res močno želela. No, men se ne zdi to normalno, da je tko ljubosumen name in na nimfe!!
life goes on and on
Slabo poznaš pasmo, ki jo imaš doma, kajti huskyji niso nikoli bili in tudi zdaj niso lovci.
To, kar imata s fantom, se sama zmenita.
Pes ne bo povzročal težav, če se ne bo počutil zapostavljenega na račun ptičev. Se pravi, da se mu posveča toliko pozornosti kot prej, ko ptičev še ni bilo.
Naj gre s tabo do kletke in samo malo povoha. Potem ga takoj pohvali in če ima rad priboljške, tudi nagradi z njimi. To ponavljaj. Ptiče naj poveže z nečim pozitivnim.
Pa ne zganjaj panike in ne predvidevaj v naprej, da bo skočil v ptiče. Če boš ti cvikala, bo cvikal tudi pes.
To, kar imata s fantom, se sama zmenita.
Pes ne bo povzročal težav, če se ne bo počutil zapostavljenega na račun ptičev. Se pravi, da se mu posveča toliko pozornosti kot prej, ko ptičev še ni bilo.
Naj gre s tabo do kletke in samo malo povoha. Potem ga takoj pohvali in če ima rad priboljške, tudi nagradi z njimi. To ponavljaj. Ptiče naj poveže z nečim pozitivnim.
Pa ne zganjaj panike in ne predvidevaj v naprej, da bo skočil v ptiče. Če boš ti cvikala, bo cvikal tudi pes.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
- Sramežljivka
Sama sem vidla kako je pes se zapodil v papagaje in kako se oblizuje, ko jih vidi. in glej kaj sem najdla na netu toda vseeno jim je narava pustila divji lovski nagon, zaradi cesar so haskiji znani kot ubijalci mack, zajcev, kokosi, veveric in tudi ptic ter manjsih zivali, predvsem glodalcev.
tko da ma nagon in je mahnen na vse male živali!!
tko da ma nagon in je mahnen na vse male živali!!
life goes on and on
Lovski nagon pri huskyjih je oblika nezaželenga vedenja, ki se lahko pojavi pri posameznih psih pasme husky, nikakor pa ni to karakterizacija te pasme. Če prebereš samo prvi zadetek, ki ga google vrže ven, še ni nujno, da to pomeni, da so vsi huskyiji lovci.
Sem ti razložila, kako delajte. Če tudi po tem, ne bo bolje, boš poskrbela, da bo pes imel čim manj stika s ptiči. Kar ne pomeni, da se boš na račun tega manj ukvarjala z njim.
Moraš pa se zavedati, da navajanje na skupno življenje lahko traja dolgo. Meni se je psica prvič, ko je videla mačko, ki sem jo prinesla domov, tudi hotela zakaditi vanjo, pa smo vztrajali in vadili in sta se kmalu navadili druga druge.
Sem ti razložila, kako delajte. Če tudi po tem, ne bo bolje, boš poskrbela, da bo pes imel čim manj stika s ptiči. Kar ne pomeni, da se boš na račun tega manj ukvarjala z njim.
Moraš pa se zavedati, da navajanje na skupno življenje lahko traja dolgo. Meni se je psica prvič, ko je videla mačko, ki sem jo prinesla domov, tudi hotela zakaditi vanjo, pa smo vztrajali in vadili in sta se kmalu navadili druga druge.
-
- Sramežljivka
ja sej te popolnoma razumem, tudi sama sem imela mačka in psico, pa sta se navadila. Ampak pri mačku je malo drugače, se vsaj lahko brani, pri ptičih pa je malo drugače. Pač me je samo strah, da jih bo pojedla. Včeraj je skočila na kletko, zaradi tega se bojim. Pa ni treba biti takoj napadalna Frigga!!
life goes on and on
Saj ne napadam, samo povem, da ni treba takoj panike zganjat. Tudi pes se mora navaditi, da ima nove sostanovalce, ti pa moraš biti dosledna pri njihovem združevanju.
Če ne bo šlo (če bo npr. čez nekaj mesecev, lahko tudi pol leta, lahko seveda veliko manj še vedno enako), potem bodo pes in ptiča skupaj samo pod tvojim ali fantovim strogim nadzorom.
Če ne bo šlo (če bo npr. čez nekaj mesecev, lahko tudi pol leta, lahko seveda veliko manj še vedno enako), potem bodo pes in ptiča skupaj samo pod tvojim ali fantovim strogim nadzorom.
Odkar imaš papagaja si vsaj ti omejila psa, kar se tiče tvojega fanta ne vem. V drugi temi si napisala, da sta papagaja skos spuščena, da imata odprta vratca in gresta ven kadar jima zapaše in glede na to, da si opazila, da se pes oblizuje in imaš občutek, da jima bo kaj storil je sigurno pes omejen, kar pred papagajema ni bil.
Oba si verjetno želita, da bi vajini hišni ljubljenčki lepo shajali skupaj zato se morata oba potruditi, tako pri psu kot pri papagajih.
Oba si verjetno želita, da bi vajini hišni ljubljenčki lepo shajali skupaj zato se morata oba potruditi, tako pri psu kot pri papagajih.
-
- Sramežljivka
-
- Sramežljivka
frigga napisal/-a:In kako si navajala psa na to, da sta papagaja spuščena?
V bistvu jih nimam takrat spuščena, ko je pes dol, ampak samo takrat, ko je pes pri tašči.
Sessa, samo pač povem kaj me muči. Ne vem kako ste lahko tukaj gor vsi tako napadalni. Ko gledam cel forum in berem, se nekdo vedno najde, da je ves napadalen, pa je tema čisto umirjena. :S
life goes on and on
- small_star
- Kofetarica
- Kraj: made & heaven
Kaj ko bi vi2 s tvojim fantom kdaj peljala tega psa na sprehod? Kolikor poznam pasmo, ta pes rabi veliko gibanja. To ima v krvi. Poznam par lastnikov teh pasem psov, pa jih vsi vodijo 2x na dan na sprehod - pa za več kot 5minut. Nekako sem namreč dobila občuteka, da je ta pes večino časa zaprt v hiši oz. bloku (kjer pač živite). Če ga bosta peljala na sprehod, se fant in pes ne bosta počutila zapostavljenega. Malo svežega zraka pa nikomur ne škodje. Sploh pa takšnemu psu.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
husky je pes k rab velik pozornosti. najbrs je pa tut mlad in se bi rd igrou z papagaji.
(moj samojed je natak nacin umoriu udomaceno dvorisno raco!)
pol pa mu je pac dougcas in bi se igrou al je pa enostavno lubosumn (moj pes je na tak nacin umoriu mejhnga mucka ker sm se pac mal vec ukvarjala z njim kot z psom.
ne delaj razlik pa bo bols!
(moj samojed je natak nacin umoriu udomaceno dvorisno raco!)
pol pa mu je pac dougcas in bi se igrou al je pa enostavno lubosumn (moj pes je na tak nacin umoriu mejhnga mucka ker sm se pac mal vec ukvarjala z njim kot z psom.
ne delaj razlik pa bo bols!