koliko zaslužite in kje delate

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kikiriki »

LanaMaxim napisal/-a:Ja, problem je, ker se prebivalstvo stara in je vedno več upokojencev in manj tistih, ki plačujejo v državno blagajno. Čeprav ta državni denar- tok je enih davkov in vsega pa ga še kar primanjkuje. Preveč potrošni ali pa ne znajo z denarjem.

Samo vsi tisti, ki so sedaj v pokoju so plačevali v pokojninsko blagajno prispevke, ki je namenska. Torej tu ni nobene dileme in naj kriminalci(politiki, gospodarstveniki in drugi "intelektualci"), ki mešetarijo z davkoplačevalskim denarjem ne spodbujajo medgeneracijskega razdora, češ upokojenci so breme.
Zadnjič spremenil kikiriki, dne 04. Jul. 2009 13:37, skupaj popravljeno 1 krat.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a speaker1 »

Penzije vsekakor bodo, ampak ne bodo zadoščale niti za 14 -21 dni preživetja.
MonteneGrina
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MonteneGrina »

Mene pa neki zanima... se katera ukvarja z poklicom zobotehnik??
Zanima me kaksna je priblizno placa ali pa ortodont :) :) hvalaa unaprej
Izziv je v tem, da ostaneš to kar si, v svetu, ki te poskuša narediti takšnega, kot so vsi drugi!
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

No jst recimo že skor dve leti varčujem mesečno 25€ kar je minimalno pr KDju za življensko zavarovanje..Moj brat se s tem ukvarja zato vem prbl. kako to gre pa kam bo use šlo..pa če si še tku zatiskate oči..zdej smo mladi, zdej lahko še kej na tem naredimo.. ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
*blondinka*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *blondinka* »

buubbika napisal/-a:gaby_, moraš vedeti, da če delaš prek študenta in da, če je zaslužek čez 500€ al celo 400, da je davek 20%, in tako se tud kr lepa vsota denarja odšteje, tako da ne boš dobila 672€..

Da ne govorim o davku :S jst sm delala prejšnje leto mal več in dobila 540€ davka,sem mislila, da me bo kap! Res pa je, da si nisem nič računala, sej zato me je pa kap! tko da če se da,čim manj na napotnico, če se da!!
life goes on and on
*blondinka*
Sramežljivka
Sramežljivka

no angel napisal/-a:
*purple* napisal/-a:aja pa še enkaj.en kos, velik kos uporabnic z nizkimi urnimi postavkami je tudi iz ljubljane.Torej?zakaj potem jambrajo?

Ja sam kaj je za tebe nizka urna postavka? Pod 4 evre verjetn, ha? Men se pa recimo 3,5 evra na uro zdi čist solidno plačilo.

Ja za te čase res.Jst delam v podjetju, kjer delam pač mal več na dan, lahko tud do 12 ur, sam je bolj fleksibilen delavnik. Dobim plače okol 1000€,sam res pa je da delam šolo tud po izpitih in rabm tok delat, tko da mi je ta plačka čist ql :freude:
life goes on and on
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Ce ti na eno napotnco nakazejo vec k 400€, ti res odbijejo 20%, ampak u obliki akontacijskega davka, kar pomen, da ti na konc, ce ne presezs tiste olajsave k pride zate u postev, to vrnejo ;) Se pac u tem primeru zmens da ti nakazejo na dve napotnci, sej to se use da :P
Live. Love. Surf.
*blondinka*
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja valda, sej mi nakažejo na dve napotnici, sam vseen full presežem. Glede na to kakšno plačo mam, me bo nalsedn let še bol kap! Upam, da odprem kej svojga, vsaj vem zakaj delam :o
life goes on and on
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

*blondinka* napisal/-a:Ja valda, sej mi nakažejo na dve napotnici, sam vseen full presežem. Glede na to kakšno plačo mam, me bo nalsedn let še bol kap! Upam, da odprem kej svojga, vsaj vem zakaj delam :o

jest sm lani zaslužila 4000€ v celem letu in mogla letos plačat 110€ dohodnine, ker nikol nism presegla 400€
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

aja še neki me zanima!
junija sem delala v eni trgovinici, in mogla bi dobit okrog 50€. za junij bodo nakazovali dnar šele 25.7. takrat, ko sm delala, sm še imela status. zdej sm se šla pa izpisat iz faxa da se bom lahk upisala na nouga. in potrdilo v vpisu bom dobila šele septembra.. torej bom zdej neki časa brez statusa.
a mi bojo lahko 25.7. nakazali dnar za junij, če sem takrat mela status, zdej ga pa nimam več?
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

Sej na študentu ne vejo, da nimaš več statusa. Za njih maš uradno status do 30.9, pol pa rabiš novo potrdilo.
Js sm se tud izpisala pa sm lih danes normalno dobila nakazilo prek študenta.
Če si to misla.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

~NIA~ napisal/-a:
*blondinka* napisal/-a:Ja valda, sej mi nakažejo na dve napotnici, sam vseen full presežem. Glede na to kakšno plačo mam, me bo nalsedn let še bol kap! Upam, da odprem kej svojga, vsaj vem zakaj delam :o

jest sm lani zaslužila 4000€ v celem letu in mogla letos plačat 110€ dohodnine, ker nikol nism presegla 400€

sej ni fora v tem da nakazujejo na dve napotnici in se boš s tem izognu davku na konc leta.Fora je v tem, da ti v primeru če ti nakažejo na dve napotnci ne odvedejo akontacije dohodnine usak mesec (20%).
Nia, tebe so pa očitno starši dodal kot vzdrževanega člana, ker drugače nebi za tak znesek plača dohodnine.učas je treba mal preračunat al se splača da te dajo,če v tem primeru oni več dobijo kukr ti plačaš nakonc, al ne.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja tud možno purple, aveš, se ne spoznam. pr nas dohodnino use mami ureja, jest sm sam pošto dobila.

^cherry^, kako ne vejo da nimam statusa? men so eni rekl da šola takoj javi usem študentskim servisom, da si se izpisal. :gruebel:
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Ne javi, preverjeno..status imaš kao do 30.9., do takrat vse normalno laufa, razen če se greš sam odjavit.
Houd de wereld tegen
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

^^ Ja, se men tud tko zdi.
Zaklenjeno