z letalom
-
- Sramežljivka
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
-
- Sramežljivka
Jaz grem pa v sredo iz mariborskega letališča. Sploh nisem vedla, da je odprt, ker pred leti naj bi ga vmes zaprli ane.
No, in kolikor mi je znano, za let. J. Pučnika ni treba plačat teh vrečk (verjetno je še skos tako, lani sem nazadnje letela pri njih), za Maribor pa ne vem. Ve kera kaj več od mene? Drgač grem v Tunizijo, tako da verjetno njihova let. družba pelje al kako. No, kakorkoli že... 

- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Tud jaz sem nekaj časa pridno shranjevala tekočino v vrečko in to posebej ločila od ostale prtljage, ko je šlo skozi rentgen. Enkrat so me še na stran potegnili (amerčani, seveda) in mi je še par minut posebej moje labele in v hotelu nakradena mila pregledoval. Pol sem bla pa enkrat čist preveč utrujena in se mi ni dal več in sem pustila vse v nahrbtniku, brez kake vrečke, in nobene reakcije. ehhhhhh 

-
- Cosmopsiho
Jo dobiš na "šalterju" (čeprav bi jz temu prej rekla šank, kok je pa to mejhno vse*Principessa* napisal/-a:Jaz grem pa v sredo iz mariborskega letališča. Sploh nisem vedla, da je odprt, ker pred leti naj bi ga vmes zaprli ane.No, in kolikor mi je znano, za let. J. Pučnika ni treba plačat teh vrečk (verjetno je še skos tako, lani sem nazadnje letela pri njih), za Maribor pa ne vem. Ve kera kaj več od mene? Drgač grem v Tunizijo, tako da verjetno njihova let. družba pelje al kako. No, kakorkoli že...

Hehe, tko sem jz - v neumnih, najstniških časihsončk napisal/-a:Jst sm enkrat v torbi (nevede) mela ene 4 vrečke ketchupa, pa je šlo čez 2 rentgena, tko da kljub tem ukrepom dvomim v airport security

_patchouli_ napisal/-a:Tud jaz sem nekaj časa pridno shranjevala tekočino v vrečko in to posebej ločila od ostale prtljage, ko je šlo skozi rentgen. Enkrat so me še na stran potegnili (amerčani, seveda) in mi je še par minut posebej moje labele in v hotelu nakradena mila pregledoval. Pol sem bla pa enkrat čist preveč utrujena in se mi ni dal več in sem pustila vse v nahrbtniku, brez kake vrečke, in nobene reakcije. ehhhhhh
Sem si kr mislila, da američani, tile so tudi meni najbolj zakomplicirali

Drugače pa sem tudi že jaz s kakšnimi kremami in podobnim prišla skozi, razen na Tajskem, kjer so pregledali vse do zadnje pikice

We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
- poletje06
- Komunikatorka
- Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja
*Gaja* napisal/-a:A maš lahko v ročni prtljagi digitalca, telefon, baterije, mp3, sončna očala in čigumije?Kaj pa na letalu lahko poslušaš mp3? Kolikor se spomnim lahko, sam ne smeš med vzletom in pristajanjem, ane?
ja, mp3 lahko poslušaš, samo res ne med pristajanjem in vzletanjem.. sicer naj bi o tem povprašal staff na letalu če lahko poslušaš, ampak jaz to ne prakticiram.. zaradi mojega poslušanja ipoda ne bo letalo dol padlo

telefon ja, ampak res preveri da je izključen, digitalc tut lahko, baterije tut, sončna očala sicer ne vem kaj rabiš med letenjem, ampak ok, jih maš lahko v ročni, čigumiji..hm, mislm da te glih zarad čigumijev v ročni ne bojo postran gledali in komplicirali..
vse to mam ponavadi jst v ročni razen čigumijev in sončnih očal, pa nikol ni blo problemov..
^^
iPod lahko poslušaš tudi med vzletom in pristankom. Problematične so naprave, ki lovijo različne ferkvence in teh naj se ne bi poslušalo med vzletom in pristankom. Torej, če imaš iPod na katerem lahko poslušaš radio, potem o tem povprašaj osebje, drugače pa ga lahko poslušaš brez problemov.
Jaz s čigumiji nisem nikoli imela problemov, pravtako tudi ne z očali.
Pazi samo to, da vročni prtljagi ne boš imela hrane in tekočin- vode, tekočega mila, tekočine za leče ...
iPod lahko poslušaš tudi med vzletom in pristankom. Problematične so naprave, ki lovijo različne ferkvence in teh naj se ne bi poslušalo med vzletom in pristankom. Torej, če imaš iPod na katerem lahko poslušaš radio, potem o tem povprašaj osebje, drugače pa ga lahko poslušaš brez problemov.

Jaz s čigumiji nisem nikoli imela problemov, pravtako tudi ne z očali.
Pazi samo to, da vročni prtljagi ne boš imela hrane in tekočin- vode, tekočega mila, tekočine za leče ...
-
- Cosmopsiho
- poletje06
- Komunikatorka
- Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja
purple_rain napisal/-a:Kaj ti bo pa izključen telefon?poletje06 napisal/-a:telefon ja, ampak res preveri da je izključen
Sicer je pa od-ne-dolgo-nazaj dovoljena uporaba mobilnih telefonov na letalu, med letom (verjetno pa vseeno velja prepoved med vzletanjem in pristajanjem).
telefon je pač zadeva, ki ni dobr če jo maš v pritljagi, ker če se pritljaga izgubi, ostaneš tut brez telefona, ki je pa dandanes nepogrešljiv, to vemo vsi.. tako da če ga maš v ročni ga še vedno lahko prižgeš ko pristaneš.. nikoli ne veš, kdaj ti zna prou pridt.. kolkr vem, moreš met nastavljen profil na "polet" med letenjem..