mislim ti definitivno nisi čist ej...hvala bogu da te je pustila Tud če te je varala s miljoni tipov, pa nevem kaj še vse delala nimaš ampak NOBENE pravice jo tepst, kaj šele vse to kar smo prebral. Veš je moja mt enkrat rekla, da bi tistmu tipu/možu ki bi jo udaril sred noči odrezala moškost...ja no prej tega nism zastopla zdej mi pa nekak jasno ratuje....Take psihote bi js vse v zapor vrgla, ti bi bil pa prvi med njimi, si nikakor ne zasluži bit na sloboti in maltretirati drugih!
underdogy napisal/-a:Tepenje otrok je popolnoma nesprejemljivo in ljudi ki ze predhodno vejo da bodo njihovi otroco dobili "kaksno vzgonjo" bi morali preventivno na sterilizacijo. Nasploh ne razumem fizicnega izzivljanja
To, da gre za fizicno izzivljanje si pa kar ti sam izumil.
A je to vse kaj mas za pristavit? No potem pa mi povej kaj drugega kot izzivljanje je, ce fizicno(v primeru otroka ali zivali tudi mentalno)mocnesi POPOLNOMA ZAVESTNO obracunava z sibkejsim?
Bravo model. Odlicen sklep: je izzivljanje ker je obracunavanje s sibkejsim.
Jst sm lep zato ker sem čeden.
Ti si neumen zato ker si butast.
Odlicno si rabo enega izraza utemeljil z njegovo sopomenko.
Kje smo? Še vedno na istem...da je vzgojna po riti izzivljanje oziroma obracunavanje je se vedno samo tvoj izum ne pa fakt.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
underdogy napisal/-a:Tepenje otrok je popolnoma nesprejemljivo in ljudi ki ze predhodno vejo da bodo njihovi otroco dobili "kaksno vzgonjo" bi morali preventivno na sterilizacijo. Nasploh ne razumem fizicnega izzivljanja
To, da gre za fizicno izzivljanje si pa kar ti sam izumil.
A je to vse kaj mas za pristavit? No potem pa mi povej kaj drugega kot izzivljanje je, ce fizicno(v primeru otroka ali zivali tudi mentalno)mocnesi POPOLNOMA ZAVESTNO obracunava z sibkejsim?
Bravo model. Odlicen sklep: je izzivljanje ker je obracunavanje s sibkejsim.
Jst sm lep zato ker sem čeden. Ti si neumen zato ker si butast.
Odlicno si rabo enega izraza utemeljil z njegovo sopomenko. Kje smo? Še vedno na istem...da je vzgojna po riti izzivljanje oziroma obracunavanje je se vedno samo tvoj izum ne pa fakt.
Helou? Vzgojna po riti je v bistvu neki normalnega. Sej otroka ne pretepeš nevem kok da bi meu poškodbe al pa kaj. Pač tak da ve da se to nesme. In sej ne udariš otroka če neki naredi po nesreči. če naredi zanalašč potem ga je treba kaznovat. Moraš pokazat neko avtoriteto. To zame ni nobeno izživljanje. Izživljanje je če ga namlatiš s kuhanco da je vs rdeč. Ena nežna klofutica mu pa itak ne škodi. In če otrok npr. neki zanalašč razbije nebo nič pomagali če mu lepo rečeš: Veš to se pa nesme delat. mau je treba glas povzdignt in pokazat da ni v redu. Če pa je kaj hujšega pa klofuta po riti. Pa ne mislim s tem neko nečloveško mlatenje.
~NIA~ napisal/-a:pretepanje otroka (zato ker si pijan, ker je dobil cvek ali pa kar tako) je čist neki druzga kot da dobi eno vzgojno (da mu 100x neki ukažeš pa noče, po možnosti se ti še reži v glavo ko ga kregaš, odgovarja... pol pa sam poč ena po riti)
~NIA~ napisal/-a:pretepanje otroka (zato ker si pijan, ker je dobil cvek ali pa kar tako) je čist neki druzga kot da dobi eno vzgojno (da mu 100x neki ukažeš pa noče, po možnosti se ti še reži v glavo ko ga kregaš, odgovarja... pol pa sam poč ena po riti)
Ni stvari na tem svetu ki bi opravičila da udariš otroka.
To je isto kot da bi udaril žival. Pač se obnaša tako kot je bil naučen.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
obliterator napisal/-a:Ni stvari na tem svetu ki bi opravičila da udariš otroka.
Se strinjam.
Drugače pa je dejstvo, da udarec vedno izhaja iz nemoči. Ta nemoč pri starših pride zaradi pomanjkanja ukvarjanja z otrokom. Potem pa želijo z udarci nadoknaditi zamujeno vzgojo.
Zelo dobro sem si zapomnila uro psihologije v 2. letniku, ko smo imeli debato ravno o pretepanju otrok. Profesorica je razložila, da je "ena vzgojna" v bistvu čisto nesmiselna, saj človek fizično bolečino "pozabi" in tako s tem ne dosežeš nič. Treba je pač najt prave besede, da tudi tistemu hiperaktivnemu otroku poveš, kaj je prav in kaj ne.
Takrat sem se odločila, da moj otrok ne bo dobil nobene vzgojne.
obliterator napisal/-a:Pač se obnaša tako kot je bil naučen.
A ti mal nakladas tle, a? Se odrasli ljudje se dostikrat obnasajo drugace, kot so bili nauceni, kaj sele otroci.
Razlika med otroki in odraslimi je približno 70 kil.
OK!
Torej če se boš ti bolje počutil ker si otroka udaril to samo pomeni da mu ne znaš drugače razložiti.
Kar je žalostno.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
^^^se popolnoma strinjam da je vzgoja otroka, ki vključuje vsake toliko kako vzgojno po riti zgrešena in da je potrebno otroku na drugačen način raložiti kje so meje, kaj lahko, česa ne sme....AMPAK eni starši grejo pa spet v drugo skrajnost.....ne morem povedati, kaka živčnost me popade, ko sem v kaki trgovini in se kak mulc dere ko jesihar, hoče na vsak način uveljavit svojo, mamica pa samo prijazno umirjeno ponavlja.....no daj Žan no, bodi priden.....no daj Žan vstani in pridi sem... ....mislim pa kaj takim staršem ni jasno??????
Ni stvari na tem svetu ki bi opravičila da udariš otroka. To je isto kot da bi udaril žival. Pač se obnaša tako kot je bil naučen.
Res, da to ni glavna tema pa vseeno. Zakaj bi bile živali kaj več vredne kot pa ljudje? Veliki ljubitelji živali jih enačijo, jaz jih ne. Če si drugače mislil kot si napisal pa drugič rajši preberi prej.
Dokler nimaš svojih otrok ali pa otrok, ki jih dan za dnem paziš in hraniš ne moreš govoriti kako narediti v primeru, ko te otrok pripelje do konca živcev. Res je, da smo ljudje različni po karakterju, a se otorci ponavadi lepše obnašajo, če v družini ni slabega vzorca iz katerega bi se potem vsega tega naučili.