nism verjela, dokler nism enkrat probala in na en grozen flek od rdečega vina na belih hlačah posula ta prašek na flek in za 1 uro namočila u mlačni vodi. Ko sm pršla nazaj, ga ni blo nikjer več
 nism verjela, dokler nism enkrat probala in na en grozen flek od rdečega vina na belih hlačah posula ta prašek na flek in za 1 uro namočila u mlačni vodi. Ko sm pršla nazaj, ga ni blo nikjer več 

) bele uniforme. Ker je pacast umaže usako z uso mogoče svinarijo. Ko perem na 90stopinj ne gre dol. A mi lahko predlagaste kkšno res učinkovito spredstvo za madeže kot so mast, kečap, olje itd. ?
 ) bele uniforme. Ker je pacast umaže usako z uso mogoče svinarijo. Ko perem na 90stopinj ne gre dol. A mi lahko predlagaste kkšno res učinkovito spredstvo za madeže kot so mast, kečap, olje itd. ?  

Sicer ga še nisem kupila, ker tehtam med belim in rdečim plaščem, a mi je beli dosti lepši in sem si rekla, da bi pa enkrat končno lahko imela nekaj v beli barvi. Žal je takšen material, da se ne sme prati (niti ročno), zato je edina možnost ob morebitnem madežu, da ga odnesem v čistilnico, ampak vsakič dat 20 € za čiščenje, ni tako malo...
 Sicer ga še nisem kupila, ker tehtam med belim in rdečim plaščem, a mi je beli dosti lepši in sem si rekla, da bi pa enkrat končno lahko imela nekaj v beli barvi. Žal je takšen material, da se ne sme prati (niti ročno), zato je edina možnost ob morebitnem madežu, da ga odnesem v čistilnico, ampak vsakič dat 20 € za čiščenje, ni tako malo...  Sigurno se bo kdaj zgodilo, da me bo kdo kje zunaj polil s pijačo (so me že 100x, a se na temnem ni videlo tako zelo, materiali pa so bli vedno taki za čistit doma), ali pa bo sčasoma od nošnje "siv", skratka umazan. Kako rešujete te neprijetnosti pri belih plaščih?
 Sigurno se bo kdaj zgodilo, da me bo kdo kje zunaj polil s pijačo (so me že 100x, a se na temnem ni videlo tako zelo, materiali pa so bli vedno taki za čistit doma), ali pa bo sčasoma od nošnje "siv", skratka umazan. Kako rešujete te neprijetnosti pri belih plaščih?

shtrukeljchek napisal/-a:Kako odstranit vosek od sveč.. (če se se kteri kdaj zgodi slučajno)
opcija 1:
vzameš bel list papirja (zato ker časopis lahk pušča sledi) vklopiš likalnik in likaš tolk časa dokler papir ne popije celotnega voska.
opcija 2: če mate sušilni stroj potem ni panike. Najprej normalno opereš potem pa rukneš v sušilc.. voila niti sledu o vosku