Jst sm zdej prvič vidla to temo in na prvih dveh straneh ste nekatere ble proti, da se punca sama loti dela... Pa bom povedala svojo izkušnjo, mogoče komu še prav pride.
S fantom sva se odločila prebarvat stanovanje njegove mame. Prebarvat sva mogla kuhinjo in dnevno sobo s tem, da so bile stene v obupnem stanju (plesen, spokane stene, več plasti starih barv, vse odkrušeno, poflekano...). Najprej naj povem, da moj fant še hmal žebla ne zna zabit (odraščal je brez očeta), medtem, ko sem pa jst bl tak tehnični in ustavrjalni tip, tako da sva se znašla s pomočjo mojega očeta. Pa še oborožila sem se s knjigami (hišni mojster, popravila na domu...) iz knjižnice.
Začelo se je z nakupom barve in podobnih pripomočkov. Ko sva začela luščit s špohtlom dol vso barvo (stanovanje je veliko) sva mislila, da to bo pa en-dva-tri. Ja vraga!!

mal oz. kr fajn sva se namatrala, sam ratalo nama pa je. Ko sva to počela sva videla, da je na veliko krajih popokana stena...kupit sva šla gips maso in se ponovno posvetovala kako in kaj. Začelo se je barvanje...Tle ne bom šla v detajle sam povedala bom, da sva mislila, da bova to naredila v dveh dneh pa se je samo barvanje zavleklo na ceu tedn (kr zmeri je blo treba še ker gipsirat, špohtlat in ponovno barvat).
Pa še polaganjem tapisona da komentiram: To je pa res najlažje delo EVER! Zmerš stanovanje, greš kupit tapison, ga doma razviješ po tleh, malo nameriš in tam kjer je odveč (v kotku stene), kjer pač štrli v zrak ga odrežeš z močnim olfa nožem (mi2 sva ga rezala z močnimi škarjami za meso rezat hahaha)...nakoncu pribiješ še tiste lesene letvice. Simpl as that!
Končni sklep: Blo je kreganja, tud jokanja

, šlo je ful živcev (predvsem z moje strani, ker sem tela vse pomoje da je

) sam zdej vsaj veva kako stvar poteka, na kaj vse moraš pazit in podobne tehnične zadeve... tko, da zdej sediva v kuhni in en druzga hvaliva kako lepo nama je uspelo uredit stanovanjce.

Tko, da nič bat! kr lotiti se zadeve, mi2 sva se itak tolažila, da slabš k tko itak ne more bit.
Srečno vsem, ki se boste lotevali takih del in verjemte, da boste bl cenili tisto steno, ki ste jo sami pobarvali ...pa še izkušnje pridejo prav.
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.