motorola napisal/-a: zanima me, kakšni (ne)uspehi me čakajo na
faksu, glede na to, da me študij rahlo mineva, sem pa, tako rekoč, na koncu (no, vsaj po letnikih, po izpitih pa daleeeč od tega ...) - sedaj sem se sicer spravila k sebi in ponovno delam izpite. morda lahko vidiš, če bom ostala v svoji smeri ali pa me bo zaneslo čisto drugam? sem precej zmedena okrog vsega in še vedno ne vem, kaj bi rada bila "ko bom velika"
Pod karto študja imaš karto usode, kar pomeni, da je zate ključno, da zadevo spelješ do konca. Dokončanje izbranega študija je zate zgolj odskočna deska, ne pa kakšna doživljenjska obsodba. Redki so tisti, ki jih jaz poznam, ki v življenju počnejo točno in samo to, kar so študirali. Mnogi zajadrajo v čisto druge vode. Diploma nekega faksa zato tebi ne oža možnosti, ampak ti jih kvečjemu omogoča.
Ampak ta moja zgornja 'pridiga' se mi zdi, da vseeno ne bo kaj dosti pomagala, ker se ti v direktni diagonali že kažejo karte sovražnika, nesreče, odlašanj, neiskrenosti ... to so same take karte, ki kažejo na to, da se ti je začel tale študij upirati in da si ga - hote ali nehote - začela bremzat. Ampak po moje vseeno sčasoma bo šlo, z nekaj treznega premisleka se ti že čez nekaj mesecev ujameš in prizemljiš in verjamem, da zadevo spelješ tako kot treba.
motorola napisal/-a:odnos z mamo ... imava sicer svetle trenutke, ampak večino časa sem nejevoljna, čeprav ni sama nič kriva, potem pa sem zadirčna in tečna brez razloga. posledično se velikokrat skregava. še je kakšna možnost, da vse skupaj nekako popravim?
Hja, po moje gre za kombinacijo - impulzivnosti vs. zaščitništvu v tem odnosu. Vez med vama je močna (karta svadbe), tako da nanjo in ona nate lahko računa, ta občasna trenja so pa prehodnega značaja. Ta trenutek je največji problem v odnosu verjetno neiskrenost ali pa vsaj strahovi glede tega, da nekdo nekaj pred nekom skriva. Se mi zdi, da se te stvari med vama počasi umirijo (karta sodnika - odločitev, prevzemanje odgovornosti, in karta svečenika - umirjanje, duševni mir, tolažba).
motorola napisal/-a:ne gre seveda brez vprašanja o ljubezni ... kakšno je/bo stanje s tem sodelavcem, ki se nekako spet vrača v moje "pogovorno" življenje? kakih 8 mesecev nazaj je precej dobro kazalo, potem pa ... se še splača sploh kaj "trudit" okrog tega ali je bolje zapreti to poglavje oziroma ohranjati kolegovstvo/prijateljstvo? a je meni usojeno življenje preživet samska in z mačkami?
Ta fant ni povsem indifirenten do tebe: karta prijateljstva, celo ljubezni (kar ni nujno v romantičnem smislu, lahko pa tudi), kar kaže tudi na simpatije so prisotne. Je pa vmes med njim in karto ljubezni padla karta vdove (neke ženske figure, lahko je tudi kakšna bivša ali pa nekdo, ki speljuje precej njegove čustvene energije) in še vedno se pri njem ni zgodila ključna gesta - odločitev, prelomnica. Ključna karta pod njim je še vedno karta pisma (to so stiki, komunikacija, klici, sms, maili ...), kar pomeni, da mu je primarna želja ohraniti kontakt, kam pa ta odnos pelje, se mi zdi, da ga ta trenutek ne zanima preveč podrobno. Bi rekla, da bi mogoče bilo pametno ga malo dati na 'hladno' (na to mi daje mislit karta smrti), ker bi ga s tem postavila malo pred dejstva, da si sam s sabo pride na jasno, kaj in koliko mu pomeniš (karta neiskrenosti kaže, da se mu do zdaj ni bilo treba spraševati). Romantično razmerje v tem primeru ni izključeno, bo pa predvsem odvisno od tebe. Ti si tista, ki se odločiš, ali se po vsej tej kolobociji greš zares ali ne.
motorola napisal/-a:hvala
Ni za kaj. Če sem ti s čim pomagala, super, na splošno pa velja, da jemlji tole vse skupaj z rezervo.
Sori ker si čakala, ampak te dni nisem imela ravno veliko časa ...