herpes na spolovilu
grossi, zelo zanimivo, koliko veš o tem, tako da ti še kar piši.sedaj me o tem zanima vse.
pa če me več ne peče in nič, ta herpes, a že lahko sexam brez kondoma in se ne bo prenesel? mislim da več ni aktiven.
dobila sem tudi tabletke Valtrex, pa sem pojedla eno škatlico in je že bolje, ne peče, mislim da je izginil. a sedaj ni aktiven ?
pa če me več ne peče in nič, ta herpes, a že lahko sexam brez kondoma in se ne bo prenesel? mislim da več ni aktiven.
dobila sem tudi tabletke Valtrex, pa sem pojedla eno škatlico in je že bolje, ne peče, mislim da je izginil. a sedaj ni aktiven ?
priporocljivo je seksat s kondomi, ker je virus lahko aktiven, simptomov pa ti ne opazis, torej nic te ne pece ipd., v noznicnem izcedku je pa vseeno virus prisoten... pac uporabli vedno kondome zato, da koga slucajno ne okuzis! kar se pa tice oralnega seksa, priporocljivo se ga je izogibat, ker je tud tam moznost prenosa, ceprav manjsa.
ko bos delala otroke... bos to pocela s partnerjem, ki te bo sprejel skupi z herpesom, delala bos otroke takrat, ko ne bo nobenih simptomov... obstaja seveda moznost, da bo kdaj virus aktiven, vendar bo parner to tveganje takrat pac moral sprejet.
verjamem, da ce je clovek discipliniran in se strogo zdravo prehranjuje (konc sladkarij, cvrtja... velik zelenjave in gibanja - da je na splosno v super formi) - da se da izbruhe herpesa spravit na nulo, ceprav si okuzen za zmeri... samo za kaj takega mors met trdno voljo seveda
ko bos delala otroke... bos to pocela s partnerjem, ki te bo sprejel skupi z herpesom, delala bos otroke takrat, ko ne bo nobenih simptomov... obstaja seveda moznost, da bo kdaj virus aktiven, vendar bo parner to tveganje takrat pac moral sprejet.
verjamem, da ce je clovek discipliniran in se strogo zdravo prehranjuje (konc sladkarij, cvrtja... velik zelenjave in gibanja - da je na splosno v super formi) - da se da izbruhe herpesa spravit na nulo, ceprav si okuzen za zmeri... samo za kaj takega mors met trdno voljo seveda

jah, vedno se lohk najde tip, ki te bo zavrnil, po eni strani ga cist stekam, po drugi pa...ej, od gen. herpesa se noben ni umrl. cist normaln bos zivela, ce se ti izbruhi prevec ponavljajo, jih zdravis (mislm,da mal bolj jemles valtrex), lohk se ti pa ful redko to pojavla... in tisti, ki bo imel resne namene s tabo in bo s tabo zarad tvoje osebnosti, ne samo sexa, bo to sprejel. ker ljudje so ze dost hujse stvari preziveli kot sex s kondomom in izogibanje oralnemu seksu.
tko zal je in to mors sprejet. trud se cimbolj zdravo zivet, to pa tipu povej sele potem, ko bos cutla,da je to to in da mu lahko zaupas (tud ce te mogoc vseen pol zavrne), prej se pa niti ne spusci v spolne odnose.
v ZDA je gen. herpesa tok kokr glivic na nogi, ful je razsirjen
in zalostno je, da se vedno pri vseh blazno sposobnih znanstvenikih, ni zdravila za to, ki bi to dokoncno ozdravil. zakaj, to je pa ze druga zgodba ,-)
ma ni katastrofa tale gen. herpes, ti sam glej, da bos cimbolj odgovorna zdej do drugih, da tega ne bos sirila naprej.
pa na netu mas marskej o tem, tud v anglescini...
tko zal je in to mors sprejet. trud se cimbolj zdravo zivet, to pa tipu povej sele potem, ko bos cutla,da je to to in da mu lahko zaupas (tud ce te mogoc vseen pol zavrne), prej se pa niti ne spusci v spolne odnose.
v ZDA je gen. herpesa tok kokr glivic na nogi, ful je razsirjen

ma ni katastrofa tale gen. herpes, ti sam glej, da bos cimbolj odgovorna zdej do drugih, da tega ne bos sirila naprej.
pa na netu mas marskej o tem, tud v anglescini...
grossi napisal/-a:ni nujn, da so simptomi tko ocitni, ker dejstvo je, da vecina okuzenih ne ve, da ga ima oz. misli, da ni nc posebnga, ker scasoma mine...tud ne rabjo bit vsi simptomi prisotni, da gre za herpes... ni nujn sploh, d zgleda grdo al kej... je pa ponavad na otip tko kokr bunkica/mozolj in jih je ponavad vsaj nekaj...
sem postala čist paranojična...

kakšna je zdaj razlika med genitalnim herpesom in zamašeno lojnico? vem, da zveni neumno, a sem se čisto zapsihirala.

Barbeque napisal/-a:pa torej sedaj, vsak, ki bo z ,menoj sexal brez kondoma, bo herpes dobil 100%?
??? to sm ze vse napisala... kokr jst vem, je virus 100% aktiven takrat, ko mas ti izrazene simptome (pece, srbi, bunkice...karkoli ze), ko tega ne opazis, pa tudi manjsa moznost, da je aktiven in torej prisoten v izcedku...to ne pomeni, da si ti kuzna vsak dan v letu

in tud ko bos seksala brez kondoma, ko bos hotla otroka spocet, to ne pomen avtomatsko, da si partnerja okuzla. obstaja pa moznost (seveda pa ne smes seksat takraat, ko si zihr, da je aktiven...torej te pece itd.)...
upam, da je razumljivo

meni niti ni tako zeloo bad, da ga imam. ker me res ni tako zelo bolelo, samo čisto malo me je. in pravijo, da prvič, ko ga dobiš, so bolečine in vse najhuje. to mi ni bilo panike. tudi zginil mi je že po eni šklatlici valtrexa. ( čeprav bom drugo še vseeno pojedla celo).
bolj bad mi je, da ga bom na koga prenesla. in skrbi me tudi, da se mi ne bi razlezel v notranjost, v maternico ali kaj takšnega, če je to možno
uff
bolj bad mi je, da ga bom na koga prenesla. in skrbi me tudi, da se mi ne bi razlezel v notranjost, v maternico ali kaj takšnega, če je to možno
uff