Matura [Združena tema]
aderyn napisal/-a:jaz imam slovenščino čez 4 uremeša se mi
takoooooo moočno upam na preobrazbo in moderni/tradicionalni roman
Držim pesti, da ti je šlo... Meni se isto meša, tem bolj se približuje sveta četverica... Sanjam samo še o tem, vsak trenutek, ko delam neki drugega, mam slabo vest

-
- Sramežljivka
-
- Sramežljivka
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
pri slo sem dobila Kajuha in smeri 20.stoletja. Obvladala
em, samo a se prebere obsOrej ali obsorEj? Upam, da ta drugo, ker sem tako brala, pa me niso nič popravli.
pa zanima me še, če npr. poteka tako - sem nekaj povedala o pesmi in malček analizirala, pa potem mi je rekla "kaj pa imaš v drugi kitici?" pa sem povedala takoj - a se to kaj odšteva ker je kao ona namignila, ali se šteje kot 100% ker sem potem v bistvu povedala? Sej naj bi bil dialog, a ne?

em, samo a se prebere obsOrej ali obsorEj? Upam, da ta drugo, ker sem tako brala, pa me niso nič popravli.
pa zanima me še, če npr. poteka tako - sem nekaj povedala o pesmi in malček analizirala, pa potem mi je rekla "kaj pa imaš v drugi kitici?" pa sem povedala takoj - a se to kaj odšteva ker je kao ona namignila, ali se šteje kot 100% ker sem potem v bistvu povedala? Sej naj bi bil dialog, a ne?

There are no shortcuts to any place worth going.
Povedala sem, da so na začetku stoletja še nova romantika, simbolizem in dekadenca, da se pa po 1910 razvijejo nove smeri, avantgarda (pa kateri tokovi), pa o modernem romanu, antinoveli, ipd. in nekaj predstavnikov (Proust, Joyce, Woolf)..potem pa me je nekaj spraševala o Virginiji Woolf, ker ve, da sem brala knjigo, ker sem imela predstavitev, pa nekaj o Feliksu, da če sem imela težave z branjem - ker je kao tudi moderni roman itd.
Aja, moja sošolka pa je dobila:
- Kette: Na trgu

Aja, moja sošolka pa je dobila:
- Kette: Na trgu
There are no shortcuts to any place worth going.
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
-
- Sramežljivka
purple_rain napisal/-a:^^Ah, jz sem tud slovo tko zbluzila, da me je kr sram. :S
Mam pa eno vprašanje:
ang., višja raven: kolk je možnosti pri 3. vprašanju dobit katero od pesmic? Ker jz nisem zihr, če jih dobr razumem..hmm.
mhm, možnost je dobit pesmico, ampak mislim da je majhna možnost, da jo dobiš

ushergirl napisal/-a:sončk napisal/-a:Ej a mislte, da se da naučit matematiko v 3 dneh?
definitivno, jst se jo namrevam v 2,5. Za slovo mam pa 4 dneve. Bo dost?
Klinc, nism se še začela. Zdle sm se neki hotla pa vidm da polovico zapiskov nimam.
Kje se kupi knjiga Književnost na maturi 2009? Katera založba? Da en bom jutr zastonj hodila po knjigarnah.
purple_rain napisal/-a:^^Ah, jz sem tud slovo tko zbluzila, da me je kr sram. :S
Mam pa eno vprašanje:
ang., višja raven: kolk je možnosti pri 3. vprašanju dobit katero od pesmic? Ker jz nisem zihr, če jih dobr razumem..hmm.
Ful mal. Jst sm si sam pesmce pogledala pa sm psa dubla. Eh.