Psiholog, psihiater

Pomoč iz čustvenih stisk.
natty3
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Štajerland

Neprebrana objava Napisal/-a natty3 »

Kaj pa je pol razlika med psihiatrom in psihologom?psihiater ti torej pokaže pot kako naprej kaj pa psiholog?
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

psihiater ma nrjeno medicino in ti lahko predpiše zdravila.. psiholog pa ti lahko samo pomaga/svetuje
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: domžale

Neprebrana objava Napisal/-a lakeesha »

...

(post bom kasneje brisala, prosim ne me citirat)
Zadnjič spremenil lakeesha, dne 16. Jun. 2009 15:52, skupaj popravljeno 1 krat.
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ sej nisi prisiljena v to.. vsaj mislim da ne.. pač če ti ne paše ti ne :wink: js bolj zaupam psihiatrom, kr majo pač boljšo izobrazbo
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

pol pride v poštev psiholog
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

Pomoje bi blo bl učinkovito če bi se dobila z mano na te seanse. Jz teh psihiatrom nč ne zuapam, razn to da dobijo keš od tebe (če seveda ne dobiš 'na koncesijo' al neki, k je baje zastonj?).. in fora je itak da dobiš en pogovor, da daš oz. predlagaš par idej, da tolažš, da povežeš zgodbo in pol povlečš najbolš iz tega vn itd..pomoje sploh nobene šole se ne rabi,sam da znaš prsluhnt človeku :) pa nč pametnga en pgoruntajo, nobene tople vode se ne odkrije, usja kolegica ena k mi je razlagala, to bi ji bla še jz boljša podpora, če bi se prou suedle pa o tem debatirale. ok, edin tablete k te filat začnejo, tor rabš recept.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

chiqqa po eni strani se strinjam, ampak to je za take blage psiholoske probleme mozno, ne predstavljam si ap tebe kako amatersko pomagas punci, ki jo muci depresija in rzamisljanje o samomoru? to ni vec tako povrsinsko, to je BOLEZEN. tako kot bi rekla, daj pridi k meni ce imas raka, te bom pozdravila, saj vse pise v knjigah...

plus tega majo psihologi ogromno izkusenj in ze iz njih so se veliko naucili (ce se ti zdi da izobrazba ne pomaga)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Mislim, da je od človeka do človeka odvisno kako daleč je psihično.
Zdaj nekdo, ki ne ve kaj človeku dogaja v njemu noter mu bo lahko rekel kaj se sekiraš pojdi teči pa se boš bolje počutil.
Včasih nestrokovnjak poda res smešen predlog rešitve situacije.

Sigurno v določeni stopnji lahko pomaga tudi sam pogovor s prijateljem kateremu zaupaš.
Toda če imaš pa kakšno shizofrenijo, depresijo ali pa psihozo ali pa manijo ti pa noben ne bo mogel pomagati kakor samo strokovnjak.
Včasih je žal potrebno iti tudi do psihijatra, ko si dejansko že toliko ogrožen, da sam sebe ogrožaš in druge okoli sebe.
Nekdo, ki ima prisluhe in verjame, da mu nekdo v njegovi glavi govori kaj mora storiti ali pa če vidi stvari, ki jih ni in se jih boji ali pa ne vem kaj...takrat je pač človeku treba dati pomirjevala in ga spraviti na neko normalno valovno stanje možganov in razmišljanja.

Sigurno se pa ne strinjam s tem, da se človeka, ko ima probleme odslovi z antidepresivi ali pa se ga nafila z injekcijami in zapre v zaprt oddelek na psihijatrijo, da je samo še lutka ki diha in hodi naokoli kakor robot.
Čeprav kolikor sem slišal so se tudi psihijatrične bolnice popravile in delajo v skupinah na ljudeh in imajo pogovore itd.
Meni je prijateljica svetovala, da v kolikor imam probleme naj jih res na vso moč skušam sam rešiti...kajti še vsak, ki je prišel noter se je vrnil čez čas.
Tudi psihijatri ne pošljejo vsakogar v psihijatrično bolnico..saj so že tako preveč polne in pokajo po šivih.
Na žalost je pa tudi na psihijatre tako velik naval, da moraš na prvi pregled čakati tudi po par mesecev.
Nimajo časa in zdravstveni program jim da na voljo samo 15 minut na pacienta v roku 3mesecev...tako da definitivno nimajo toliko časa na voljo, da bi res strokovno opravili svoje delo zaradi izsušene blagajne v zdravstvu.
Žal kapitalizem in sistem v katerem živimo dehumanizira človeka in sistem se ne prilagaja človeku ampak gre po regelcih in zaradi tega se dogajajo razne anomalije kakršne se dogajajo.

Žal je tako...tak sistem smo želeli in ga imamo.
Upam resnično, da se bo vsaj ločilo privatno zdravstvo od državnega in tako ne bodo nemoralni zdravniki izčrpavali blagajno zavoljo tega, da si nagrebejo kar se da veliko denarja.
Ideja je dobra samo zdravniški lobi je zelo aroganten in vase zagledan...tisti zdravniki, ki so pa dobri po srcu in se učijo in niso arogantni, pa so odprti tudi za druga znanja v zdravstvu.
Priznano zdravstvo gleda na človeka kakor na robotka in zavira razvoj in priznanje drugih znanj...saj priznava svoj način kakor edini pravi.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
kittybaby
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a kittybaby »

jaz bi to rekla iz lastnih izkušenj - sama sem obiskovala psihologinjo v sredjni šoli zaradi motejnj prehranjevanja in je kul:) na začetku sem bolj zato, da ugodim staršem, potem sem se pa sprostila in moram rečt, da sva skozi čas oz me je znala tako napeljati ,da sem veliko stvari o sebi na aha efekt odkrila.... drugače pa po drugi strani je moja prijateljica hodila k psihiatrinji isto zaradi motenj prehranjevanja in psihiatrinje niti ni zanimalo kaj dosti o njej sami, pisala ji je prozace, tako da je to opustila....ne vem zakaj ti potrebujes, ampak se mi zdi da so psihologi bolj človeški kot psihiatri:)...pač moja izkušnja...
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Seyfullah »

Jst sm tud obiskovala psihiatrinjo in morm rečt,da sm si jst to predstavlala k u filmih...kao pridš u sobo se uležeš in se pogovarjaš ure in ure bla bla bla....ja valda,pršla sm not se usedla na lesen stou me je vprašala kaj mi je,ji povem mi da Prozac sirup in prav prid nazaj čez 3 mesece UAU...in me je filala skor en let s tem sirupom,na konc ugotovim da si lahko sama pomagam brez zdravil!!!!
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Verjetno nisi bila samoplačniško, ane?
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Seyfullah »

Ne ne šla sm k svoji zdravnici prvo pa mi je dala napotnco,sm šla tja na polikliniko pa dobila eno "psihiatrinjo" :?
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Prepričana sem, da pri samoplačniškemu dobiš več oz. se bolj zavzame zate. Logično, kot povsod v zdravstvu. :?
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

*hox* napisal/-a:Prepričana sem, da pri samoplačniškemu dobiš več oz. se bolj zavzame zate. Logično, kot povsod v zdravstvu. :?

to je res, treba je pa tud pazt s kom maš oprauka!
enkrat sm že razlagala primer,kako smo use kolegice mnenja, da en psiholog eni kolegici pere možgane.In smo kakšn mesc nazaj tud dobile to potrdilo.
namreč,psiholog ji je skos govoru take, da jo je prklenu nekak na svojo stran, da jo je prepričal, da je usako stvar, ki jo je nardila in ki je bla po mnenju večine naokoli pravilna, stoposto napačna, ji dajal čudne nasvete, jo nagovarjal v spuščanje na neke blesave grozne nivoje in nevemkajševse...Na koncu konceu jo je z neko svojo skupino in še par ženskami, ki jim je spral možgane, peljal na nek kvazi enotedenski izlet in jih skušal z še eno tretjo žensko ki je bla leto nazaj baje izgnana iz slovenije, prepričat za vstop v eno sekto.Ker pač je bla tok pod njegovim uplivom zarad tega ker ji je kao hotel samo dobro in ker ji je "pomagal" se je skor nategnla...Še dobro,da je mal poguglala ko je domou pršla in navezala stik z podobnimi ljudmi, ki so mu tudi nasedli.
In po podatkih in po branju nekaterih forumou, naj to nebi bil edeini psiholog, ki je ljudi nagovarjal na tak način.

zdej podatkou kdo je, dokler mi ona ne potrdi nebi izdajala...vsekakor pa priporočam previdnost in še vedno an prvem mestu upoštevanje mnenja večine, sploh če so to bližnji, kot pa samega psihologa.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

nvem no, pomoje je psiholog lahko vsak debil.. sej vem da je treba met fax, sam sej ni taka rečt ta smer na faxu, da se nbi upu določenih stvari napiflat (sploh vse kar se tiče filofaxa je več al manj piflarija, razn jezikou).. pa da me nbo kdo napadu da nvem kaj govorim, mi je to "kolegica" k hodi na psihologijo potrdila

tko da ko maš enkrat naziv psihologa lahko prepričaš človeka k tisto kar ti najbolj paše, kr itak ko je nekdo v stiski verjame v vse, kr upa da bo to rešlo vse probleme..

bit pa psihiater (torej dat skozi 6 let medicine + 4 leta specializacije) ni kr tko.. moreš znat "določit" bolezen oz. iz česa izvira in predpisat primerno zdravilo
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Odgovori