^Tajca^ napisal/-a:18. listek je James Joyce - Ulikses (Mollying monolog) - uvrstitev v sobesedilo, v katero zvrst spada, neki od avtorja. Drugo vprašanje je pa razsvetljenstvo na Slovenskem - kdaj, kdo, glavne ideje
Jst sm mela pa to pod 35 listkom. So različni kompleti vprašanj..
aderyn: pri prvi nalogi sem dobila asociacijo na TV (watching, square eyes) in govorila o televiziji (zgodovini, prednostih, slabostih, vsebinah, programih)
sončk napisal/-a:Zravn je še Combray ane?? A se kj spomneš kateri del Combraya je bil? Plis?
Gre se o tem, kako on pride domov ( se mi zdi), in mu mama predlaga da bi spil čaj in potem poje magdalenice, in to mu zbudi neke občutke.. Nekaj takega je..
purple_rain napisal/-a:Če kdo še ni mel slovenščine, možna je kombinacija Ivan Tavčar/eksistencializem in filozofija absurda(32. listek).. eh, sliši se simpl, jz pa bolj mal znala povedat
to sem tut jst dobila,sam da sem mela namest tavčarja kersnika-jara gospoda sam sm ga tnx god zamenala k nism mela pojma ...v 2. je blo več sreče
Jeii slovenščino rešla, pa še vse vedla;) Najprej sem potegnila Pavčkove glagole, pol sem pa zamenjala, ne da ne bi vedla, pač zdelo se mi je, da nimam kaj dosti za povedat. Potegnem drugega, Kocbek: Črna orhideja, zadnje vprašanje trojanski mit, antična tradicija. Pa še mam nekaj sreče
listek pri slovi:
*Dogodek v mestu Gogi (branje odlomka, umestitev v knjigo, na splošno obnova, kaj je grotesknost, kaj je bil Grum po poklicu!!)
*besedno in nebesedno razumevanje
listek pri mati:
*kaj je trikotnik, kašna so razmerja med koti in stranicami, odnosi med dolžinami stranic...
*kaj je kvadratna funkcija, značilnosti, pomen vodilnega in prostega člena in diskriminante
*kaj so permutacije + naloga