Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

jaz jo imam v petek pa sem komaj pri prešernu, pa še v četrtek imam matematiko in sn komaj na polovici. hja ne vem kak se bo to izšlo :(
rabim veliko sreče :D
miu.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miu. »

ma kera mogoče vprašanja za mat? (to kar so do zdej dobili)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Liena napisal/-a:Mene zanima kaj se ve pri angleščini oz. nemščini tolk učite? Teme na pamet al kak? Pri nas to poteka tako, da se v bistvu pogovarjamo o vprašanjih, tak, čist vsakdanje. :)

Hja, besedišče se učimo. Pr nemščini recimo gospodinjske aparate, sobe, pridevnike, itd... Pri angleščini pa sicer ciljam na 8, se bom pa tut piflala te zadeve, terraced houses pa imena angleških trgovin (fishmongers, greengrocers) in pa angleške pesmi lepo izgovarjat, interpretirat, prebrat si obnove od knjig... Ne skrbi, je veliko stvari za učit :D
Klea_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Klea_ »

Angleščina je mimo. 20/20 :tanz:

VR, listek 19
task 1: slikca otroka, ki bulji..in napis: If you watch too much, you'll get square eyes
task 2: Farm holidays (home grown food..)
task 3: odlomek iz The curious incident, ko Christophker analizira besedi Christopher in Swindon (slikca teh dveh besed)
aleksandra18
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a aleksandra18 »

za mat pa še kr nič noben ne napiše :(
radenska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere

Neprebrana objava Napisal/-a radenska »

^^ a niso pr mati vprašanja sam iz tiste knjige ki so zbrana vsa vprašanja in odgovori za maturo?

za kaj se je že šlo pr Chistopherju tist ko si ti napisala, da si mela 2 slikce? pa 1. vprašanja tut ne štekam??
aleksandra18
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a aleksandra18 »

ja pri mat moraš znat 159 vprašanj, vendar, jih na ricu zberejo potem newem kakih 60...in ja fajn bi blo videt malo te kombinacije :)
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a _mala_ »

aleksandra18 napisal/-a:ja pri mat moraš znat 159 vprašanj, vendar, jih na ricu zberejo potem newem kakih 60...in ja fajn bi blo videt malo te kombinacije :)

jaz sem v soboto mela mat, sem pa že napisala kaj sem mela.....
1. vprašanaje: premica: eksplicitna, implicitna, odsekovna oblika. katere premice lahko zapišemo v takšnih oblikah pa primer ene premice in sem jo mogla napisat v vseh oblikah
2. vprašanje: vektorji; skalarni produkt, kot, ortonomirana baza in primer (zračunat sem mogla kot med dvema vektorjema)
3. vprašanje: geometrijsko zaporedje; definicija, splošni člen, vsota n-členov, kaj je geomtrijska sredina in primer v katerem sem mogla izračunat določeni člen in vsoto

sošolka je mela kompleksna števila pa mislim da krožnico
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

Klea_ jaz sploh ne razumem te slikice z otrokom, kaj naj bi tukaj povedala? :roll: Kako pa si zvedla, da si dobila 20/20? pri nas nič ne povejo, razen če kdo, ki je za tabo, slučajno vidi

jaz imam jutri slo - in sem šele pri socialnem realizmu, s tem da jezika nisem še delala in smz da sem vse takooo na hitrco nardila, da ne znam nič. Ampak ok recimo pri pesmi itd. znam analizirat, tko da tukaj mislim, da ne bo težav, ampak tretje vprašanje, recimo če dobim razvoj novele ali kaj podobnega, me bo kap, ker ne znam.

Jezika pa se bom jutri lotla, ker imam šele ob 11.20 ustno in bo (vsaj upam) produktivno jutro :D

(za mat sem tudi jaz že povedala, nekaj strani nazaj)
There are no shortcuts to any place worth going.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

A bi se dal keri povedat po vrsti obdobja s književnimi zvrstmi na slovenskem, kot si sledijo od romantike dalje? Še posebi me matra 20. stoletje... Mam pa še 2 dni, ampak jezika se nism niti taknla, da ne rečem razvoj novele in podobno... Kje to sploh zveš? :roll:
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

^^ jaz sem si pobrala z dijaškega vprašanja in odgovore, pa se bom iz tam učila, kot je napisano. Jooj, kaj bi dala, da dobim recimo primerjava tradicionalni/moderni roman, ker bi vse znala :D Ker nekatera so lahka, o nekaterih pa se mi niti malo ne sanja (recimo razvoj ne vem česa al pa oblikovanje knjižne norme itd.)

:oops:
There are no shortcuts to any place worth going.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Jst sm našla strani, kjer pišejo odgovori za tale tretja vprašanja za slovo...

http://www.slova.mojforum.si/slova-about232.html

http://www.google.si/url?sa=t&source=we ... DGQNZBJ7kA
pokapika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pokapika »

uh dons sm dala matematko čez. višji nivo. precej lahke naloge

1. naloga: ax + b = 0 koliko različnih rešitev ima ta enačba, če sta a in b različna.

2. naloga presečišče y=2 in y=logx

3. naloga volumen in površina stožca. kolikšno je razmerje volumnov celega stožca in zgornjega dela stožca, če ga na polovici višine razrežemo z ravnino, ki je vzporedna osnovni ploskvi.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Če kdo še ni mel slovenščine, možna je kombinacija Ivan Tavčar/eksistencializem in filozofija absurda(32. listek).. eh, sliši se simpl, jz pa bolj mal znala povedat :(
Uporabniški avatar
^Tajca^
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ^Tajca^ »

18. listek je James Joyce - Ulikses (Mollying monolog) - uvrstitev v sobesedilo, v katero zvrst spada, neki od avtorja. Drugo vprašanje je pa razsvetljenstvo na Slovenskem - kdaj, kdo, glavne ideje :)
You have enemies?
Good, that means you accually stood up for something in your life.
Zaklenjeno