kaj pa če jih z mobitelom al pa digitalcem slikaš?
no jaz sem se tudi danes matematike rešla. izžrebala sem št. 31 in je bla kr lahka.
prvo sem mogla napisat vse oblike premice- eksplicitno, implicitno, odsekovno in povedat katere enačbe oz. premice lahko zapišemo v taki obliki.
drugo sem mela vektorje-skalarni produkt, ortonomirano bazo, kot kako izračunamo med vektorji
tretje pa sem mela geometrijsko zaporedje, definicijo, splošni člen, vsoto n-členov in geometrijsko sredino med dvema pozitivnima členoma.
pri vsakem vprašanju sem mela tudi en primer
račka1 napisal/-a:Mene pa zanima kako se točkuje zgodovina na maturi vem da je prva pola vredna 40%, druga tudi 40% in interni del 20%. Drugače pa je pola 1 točkovno vredna 60 točk, pola 2 tudi 60 točk. Če je kdo mal bolš matematik k jst nej mi prosim pomaga da vidim kolko je ena točka vredna procentov mislim da obstaja neki faktor ( sam ne zna prit do njega ) .. skratka če ma ktira izkušnje s tem al pa ve nasplošno kako so tili procenti in točke pri zgo nej napiše ...
Če sem jaz to prav zračunala (po kmečkem računu ), je 1 točka 0,66666...% oz. približno 0,7%.
red_rose napisal/-a:ko punca, ki dela gimnazijsko maturo (al pa dobr, katerokoli maturo), vprasa kako se zracunajo procenti, se res zamislim nad tem kaj se clovek bi naj v gimnaziji sploh naucil procenti so pa drugac glih snov 5.razreda se mi zdi...jaoo
Ok dobro no ... a je greh če nisem sigurna v nekaj pa vprašam ? tak drugače z matematiko v gimnaziji nisem imela nikoli problemov ...
To za ang tudi mene zanima, a so sploh kje vprašanja (kot npr. za matematiko) ali so samo teme dane in so vsako leto druga vprašanja, slikice, odlomki iz knjige..?
Ker v katalogu sem našla samo "topics" (str. 36)
in potem neke primere na str. 68 kako naj bi to zgledalo.
Ker npr. danes pri mat je šlo vse skupaj kar hitro (5 min govorjenja) ampak za ang se mi zdi to nekam malo, glede na to, da so 3 vprašanja o katerih se da kar dosti povedat?
Pri ang dobiš slikico (mislim, da so vsako leto druge), 2. vprašanje je pa kar tako, kot piše, npr: Music. Mislim, da so neka podvprašanja, ampak se ne spomnim, če že na listu, ali te potem prof. sprašuje. 3. pa odlomek, ja.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Slučajno sem pogledala en list za ang in je eno vprašanje: Describe the main geographical features of the British Isles? a tko podrobno moramo znat te teme?
Ja, to smo dobili v šoli... Tale angleščina je pač okvirno, kaj si lahko vprašana in kaj morš vedt, nemščina je pa od lani, in baje da si dobil ene tri identična vprašanja tem zraven teme, npr. b) c) in d).
Ja pa sej to je pač main features, poveš da se VB deli na te in te države, na dva otoka, pa da je zravn še otok Man. Pomoje da ne zahtevajo glih kamnin pa tega
.pikaaa. napisal/-a:hei. zanima me če so listki na ustnem delu mature, ki jih žrebamo oštevilčeni? oz. kje so oštevilčeni? na hrbtni strani? hvala za odgovor.
Najprej izžrebaš tak plastificiran listek s številko (ne vidiš številke), potem pa ti dajo list, ki pripada tej številki..na listu pa mislim, da je številka desno zgoraj, ali spodaj, ne vem, ampak lista tako in tako ne žrebaš.
.pikaaa. napisal/-a:hei. zanima me če so listki na ustnem delu mature, ki jih žrebamo oštevilčeni? oz. kje so oštevilčeni? na hrbtni strani? hvala za odgovor.
so oštevilčeni ja. mi smo meli pri mat oštevilčeno na tistem listu ko so vprašanja -zgoraj na sredini
drugače pa smo meli v eni vrečki številke in smo tak povlekli eno in pol je tisti ko je v komisiji poiskal list z vprašanji,ki ima to številko