račka1 napisal/-a:Mene pa zanima kako se točkuje zgodovina na maturi vem da je prva pola vredna 40%, druga tudi 40% in interni del 20%. Drugače pa je pola 1 točkovno vredna 60 točk, pola 2 tudi 60 točk. Če je kdo mal bolš matematik k jst nej mi prosim pomaga da vidim kolko je ena točka vredna procentov mislim da obstaja neki faktor ( sam ne zna prit do njega ) .. skratka če ma ktira izkušnje s tem al pa ve nasplošno kako so tili procenti in točke pri zgo nej napiše ...
Če sem jaz to prav zračunala (po kmečkem računu ), je 1 točka 0,66666...% oz. približno 0,7%.
račka1 napisal/-a:Mene pa zanima kako se točkuje zgodovina na maturi vem da je prva pola vredna 40%, druga tudi 40% in interni del 20%. Drugače pa je pola 1 točkovno vredna 60 točk, pola 2 tudi 60 točk. Če je kdo mal bolš matematik k jst nej mi prosim pomaga da vidim kolko je ena točka vredna procentov mislim da obstaja neki faktor ( sam ne zna prit do njega ) .. skratka če ma ktira izkušnje s tem al pa ve nasplošno kako so tili procenti in točke pri zgo nej napiše ...
ja kako bos pa ti nardila matematiko?
Še dobro, da ni bilo % za računat, drugače bi zgleda popušila
ko punca, ki dela gimnazijsko maturo (al pa dobr, katerokoli maturo), vprasa kako se zracunajo procenti, se res zamislim nad tem kaj se clovek bi naj v gimnaziji sploh naucil procenti so pa drugac glih snov 5.razreda se mi zdi...jaoo
Ne vem, če ste o tem že govorile, ampak mene zanima, če moramo na ustnih pri slovenščini znat pri pesmih določat stopice in kakpen je verz,... ker mi (delam gimnazijsko maturo) tega nismo nikoli določali, včasih akšno metaforo, to je pa tud vse..
Je treba ja, čeprav verjetno je tudi odvisno od profesorja, kaj mu je bolj pomembno in kam te bo usmerjal. Pri nas smo to pri vsaki pesmi delali, ne samo v gimnaziji, že v OŠ, tako da bo naša prof. to verjetno zahtevala
aha..torej to ne piše na listku, tam piše samo katero delo bereš in odgovarjaš, sprašuje pa pravzaprav učitelj?
superca če je tako, potem tega ne bo zahtevala, sem se pa že ustrašla, ko sem vidla to v knjigi ki jo mam za učenje sicer pa tako ali tako dovolj težko književnost sprašuje tako da najboljše da se počim za knjige že kar takoj..
^^ to za matematiko tudi mene zanima, ker sej jaz vse razumem, pa tudi nalogo bi rešla in povedala po svoje, ker nimam pojma kako naj se vse definicije napiflam, imam samo še en dan in pol
mene še nekaj zanima... ko je knjiga književnost na maturi, pa ni vseh del noter, ki so obvezna... kak je s tem?
jih moreš vseeno znat? al jih pol ni na listkih?
Jst sploh ne vem zakaj so v tistem katalogu vsa tista dela, za polovico jst še slišala nism... Pa vsako leto jih ne spreminjajo neki drastično, sam tok, da prilagodijo glede na knjige za esej.
Sicer sm pa dans šla čez Prešerna, prov zamori te ta model
Ja, Prešeren je beden, ker lahko pol ure njegov življenjepis govoriš (no, je pa dobr ker ga večinoma že iz osnovne šole znamo na pamet skor).
sončk- a niste vsa ta dela obdelal? Mi smo čist vse (tud vsa ali-ali), pa čeprov mel bedno prfokso.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*mala* napisal/-a:sončk- a niste vsa ta dela obdelal? Mi smo čist vse (tud vsa ali-ali), pa čeprov mel bedno prfokso.
Ja sej smo, sam je tok podrobnosti, da se itak ne spomnem vsega... Ne vem, motive, snovi v njegovih sonetih nesreče, sonetnem vencu, pevcu ipd. Pa Matička sem tut kr spustila, se ga bom napiflala eno uro pred ustnim, ker ne morm it spet čez to trpljenje