Smetka_ napisal/-a:Roisin: Jaz mislim da v preteklosti ni bilo tako....Vsaj jaz ne vem zato, pa tud meni je mami rekla da v preteklosti niti slučajno ni poznala niti ene v tistem času ko je bla ona noseča, da bi imela kake težave...
Zdajle imam že takoj jaz 3 poznam,ki imajo probleme. Moja teta se 4 leta že matra na drugem otroku, njena kolegica je bila umetno oplojena in donosila dvojčke, ena je pa isto 4 leta šla čez vse možno, potem so jo tudi umetno oplodili in se je en zarodek obdržal...
Jaz mislim, da je to posledica KT, okolja in tudi hrane, ki jo zaužijemo in je vedno bolj umetna....

No to v bistvu ni čist res..... v preteklosti ni bilo tako ker se o tem ni govorilo, tiste ženske, ki pa ki dolgo niso zanosile v zvezi je pogosto prihajalo do razhajanj s partnerji. Odkar obstaja možnost rešitve problema neplodnosti pa se vedno več o tem govori, tudi ni več sramotno če je otrok ''iz epruvetke''.
KT pa ne vplivajo na pojav neplodnosti pri ženski, prej bi celo preprečile neplodnost saj ''zamrznejo'' reproduktivni sistem, ki je namenjen razmnoževanju in ker se mladi za družino odločajo vse posteje prihaja pri ženskah do endometrioze, ki je po neki teoriji prav posledica ''nenoseče maternice''. Z jemanjem KT se ženske izognejo tudi vnetjem jajčnikov, ki so lahko vzrok za zarastline in posledično neplodnost, omilijo krvavitve, da ženske niso preveč anemične in še en kup stvari, ki so dokazane in se jih ne da ovreči. Kaj povzročajo pa posamezni ženski, njeni psihi, počutju je pa druga stvar. Na podlagi dosedanjega vedenja o kontracepcijskih tabletkah namreč ni moč posplošiti, da so one odgovorne za neplodnost.
Za neplodnost je pa res krivo to, da se ženske kasneje odločajo za otroke (z leti se namreč zmanjšuje sposobnost zanositve, povečuje se obolevnost rodil), da je večja promiskuiteta, kar pomeni, več prenosljivih bolezni, da punco sploh več ne vedo kaj je spodna majca, imajo ogromno vnetij sečil, kar se prenese na rodila, sigurno tudi zrak in
hrana.....