Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Kakršenkoli razlog, ki povzroči smrt ni zanemarljiv. Pa četudi alkohol povzroči več nesreč ni zato nekaj, kar povzroči manj nesreč, zanemarljivo.
In tudi primerna hitrost(omejitev 80 ali 100) povzroči ZARADI NEPRIMERNE RAZDALJE nesrečo.
It was forever..but it didnt last long..
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

MilkyWay napisal/-a:
sončk napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:po pravici povedano sploh ne vozim tko ful po pravilih ku u avto šoli (štej do tri k prideš do stop tablice, 5kilometrska varnostna razdalja, brezhibno parkiranje tko da ti avto stoji ravno v boxu, ne sme bit niti za militer zmaknjena v levo/desno, obe roki na volanu, pr 50km/h mej v tretji..) in dvomim da tudi drugi tko vozijo, tko da bv da ti ubijajo v glavo taka neumna "pravila" k jih itak ne boš več rabu

Zato pa umre po 5 ljudi vsak teden....

Dobro no... Pretiravali pa ne bomo. A ljudje umirajo zato, ker ne vozim u tretji pr 50km/h? Mogoče zato, ker moj avto ni popolno postavljen u boksu? Ker nimam 5km varnostne razdalje, ampak malo manj (ker se prilagodim razmeram)?

Res, da to niso neumna "pravil", to so pač neke norme, ki naj bi se jih držal. Dej, povej mi, kdo se po narejenm izpitu sploh še drži teh norm. Usak si po določenem času ustvari svoj način vožnje in ga fura naprej. Če nekomu paše vozit samo z eno roko, drugo roko z lančičem pa naslonit na okno, naj tako vozi... BMK.

točno tko.. nihče ne bo umru zaradi tega kr nboš štela do 3 na STOP znaku, ko je po možnosti prazna cesta.. če je pa gužva, logično da ne spelješ :wink:

folk umre v nesrečah zarad nepredvidljivih situacij in zarad visoke hitrosti.. v avto šoli pa ans itak ne učijo vozit hitro, ma počasi (oz. po omejitvah) in mirno

kar se tiče varnostne razdalje.. če si neumn se boš res furu 130km/h 5m za človekom, sam dvomim da pride zaradi tega vedno do smrti.. pač materialna škoda
js priznam, da se marsikdaj ne držim tiste varnostne razdalje k so nas učili v avto šoli, sam sm vseeno dovolj daleč od avta da bi lahko pravočasno reagirala
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

[vanessa] napisal/-a:točno tko.. nihče ne bo umru zaradi tega kr nboš štela do 3 na STOP znaku, ko je po možnosti prazna cesta.. če je pa gužva, logično da ne spelješ :wink:

Heh, moja mami je mela prometno nesrečo na prazni cesti, ker ni štela do 3 pri stop znaku. Avto iz leve strani je pa vozu precej čez omejitev, hkrati pisal sms, bil je dež, čist prazna cesta, tko da ga pač še vidla ni, ko se ji je zakantu v levi bok avta in ga razsul. Če bi jst sedela zadaj (kot sem ponavadi) bi precej verjetno mela težke poškodbe oz. me ne bi blo več tu.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

lej.. to se lahko zgodi vsakemu al ne šteje, al šteje do 3, al šteje do 100
pač je mela to smolo, da se je lih njej zgodila taka nesreča.. sam to nima neč veze s štetjem, ma z nepregledno cesto in človekom k pač ne vozi po omejitvah
meni in marsikomu drugemu (sploh pa tistemu k vozi za tabo) se zdi bolano stat 3 sekunde pred STOP znakom (pregledna cesta) ko vidiš da ni nobenga na cesti.. na tistih bolj nepreglednih cestah pa si lahko tolko časa ku ti paše dokler nisi 100% da lahko greš vn
js včasih pogledam tudi 475753x na levo in desno in še vedno nism prepričana al čem it al ne, kr pač ni dovolj pregledna cesta.. kr se je tudi meni že skori zgodilo da se je en u mene zabiu.. ma ponavljam - to nima neč veze s štetjem in se nism počutla krivo, da nism preštela do 3
enkrat bo pač treba speljat
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

sončk napisal/-a:
*purple* napisal/-a:huh, kako je umrl Toše se mislm da nikoli ne bo vedelo. :wink:
za začetek je bila eden od dejavnikou prevelika hitrost,drugi pa ali zaspanost voznika in zmanjšana vidljivost zaradi megle.In oni so naleteli na kamion,ne pa da so furali za njim :wink: tko da tle, prekratka varnostna razdalja nima veze.

Proeski je bio na na suvozačkom sjedalu Volkswagen Touarega kada je automobil velikom brzinom udario u stražnji dio tegljača s prikolicom. Od siline udarca vozač je izgubio nadzor nad automobilom koji se zarotirao te stranom na kojoj se nalazio popularni pjevač zabio se u metalnu ogradu.

Nego šta?

še enkrat preber mal boljš!vzrok za nesrečo je bila prevelika hitrost glede na razmere.in temu da ti pičiš stosenst in ne vidš nč pred sabo in se zabiješ v kamion se ne reče nesreča zarad premajhne varnostne razdalje.

vanessa, teh neumnežev ki si jih opisala, je na cesti velik preveč.pride za tabo na prehitevalnem, se ti na rit na bije, blenda, trobi...mislm wtf? :roll: kaj pa če pobremzam?jst se takim že ko jih vidm na delč v špeglu, ognm predn se mi uspe na rit napopat,reterdiranci eni!

aja sonček, iz lastnih izkušenj ti povem, da ko se boš usedla za volan.....se boš ugriznla za jezik!ornk :wink:
Uporabniški avatar
Smeška.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: KP - LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Smeška. »

ma pomoje je najbolj pomembno da PREDVIDEVAŠ na cesti, si pač en psiholog in razmišljaš kako bo nekdo reagiral in tako naprej.. se mi je že zgodilo, da bi skoraj mela nesrečo, ker je pač kdo pozabil žmigavec, menjal pasove..

celo se mi je zgodilo da sem vidla nekoga ki nasproti pelje po krožnem toku :lol:

pač si daš v glavo, da je boljše malo počakat, da nekdo nardi neumnost kot it rinit zraven da jo narediš tudi ti..
opium
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: neutral zone
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a opium »

[vanessa] napisal/-a:po pravici povedano sploh ne vozim tko ful po pravilih ku u avto šoli (štej do tri k prideš do stop tablice, 5kilometrska varnostna razdalja, brezhibno parkiranje tko da ti avto stoji ravno v boxu, ne sme bit niti za militer zmaknjena v levo/desno, obe roki na volanu, pr 50km/h mej v tretji..) in dvomim da tudi drugi tko vozijo, tko da bv da ti ubijajo v glavo taka neumna "pravila" k jih itak ne boš več rabu

štej do 3 ko prideš do stop znaka... LoL a take bedarije zdej učijo v avtošoli, sej ni čudno, da je stanje takšno, kakršno je. namesto da bi te naučili lepe dinamične vožnje, vožnje po ''filingu'' in glede na razmere na ceste, te naučijo krneki in pol jih je polovica ''invalidov'' za volanom.

pa dobr bi blo tud uvest obvezno vsakoletno preverjanje voznih sposobnosti za vse nad 60 let.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

*purple* napisal/-a:
aja sonček, iz lastnih izkušenj ti povem, da ko se boš usedla za volan.....se boš ugriznla za jezik!ornk :wink:

Se še nisem ;)
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

^^nevem sonček, po zadnjih informacijah s tvoje strani, še nisi imela izpita.kakorkoli pač, ti lahko šteješ do šestnajst pred stop znakom, pa ti nihče ne more garantirat, da se ti pri sedemnjast ko boš speljala ne bo nben zabil v bok/rit/čelno/kamorkoli že pač :wink: utopija je mislt, da če boš ti naredu use prou da bo use ok.daleč od tega.treba je pazt na use ostale udeležence prometa in predvidet kaj se lahko zgodi.
jst sm bla tud nekoč mnenja, da mam pravico vozt po prehitevalnem na AC 130, četud se men folk na rt nabija.pa je resnica čist drugačna!Boljš se je umaknt čimprej in po voznem 80 peljat za šleperjem, kot pa da se mi un uzadi nabije na rt če slučajno pobremzam.
treba se je naveliko prilagajat,v svoje dobro.

strinjam se z opiumom.za vse nad 60 let obvezni vsakoletni pregledi sposobnosti (ne sam zdrauniški)+vsakoletno preverjanje znanja cpp-ja in prve pomoči,od dneva ko nardiš izpit!In vse firbce, ki delajo drek na cestah ko pride do nesreče, use skrivamsepredtočo stoječe v predorih OMG avtoceste in podobne cvetke,trojno kaznovat!

ena je rekla, d aje doživela, da je človek peljal v kontra na krožnem.Enako je tud moja mami, nedolgo nazaj pred supernovo u ljubljani, vozila slalom po krožnem zarad enga reterdiranga mariborčana, ki si je sred sobotnega popoldanskega šoping časa, drznu it na krožnem v kontra!sam upam, d aga je kdo prjavu, mi ga nismo ker smo bli absolut šokirani :eek: :roll:
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

*purple* napisal/-a:ena je rekla, d aje doživela, da je človek peljal v kontra na krožnem.Enako je tud moja mami, nedolgo nazaj pred supernovo u ljubljani, vozila slalom po krožnem zarad enga reterdiranga mariborčana, ki si je sred sobotnega popoldanskega šoping časa, drznu it na krožnem v kontra!sam upam, d aga je kdo prjavu, mi ga nismo ker smo bli absolut šokirani :eek: :roll:

Hehe, takih Italijanov je pri nas malo morje :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja *purple* ti očitno veš oz. se trudiš vedt vse nove posodobljene informacije o men, ampak še vedno ti ne rata mojga nicka pravilno zapisat :D
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ ej sorry, sam v primeru da res nimaš izpita, nvem če lahko tko kritiziraš tiste k se ne držijo avtošolskih pravil, kr sej veš - zarečenega kruha se največ poje in sm 100%, da ko boš mela izpit, tudi ti se nboš držala vsakega dreka k te tam naučijo.. in mogoče boš lih ti tista k bo pouzročila nesrečo.. tega ne moreš nikoli vedet :wink:

v avtošoli te naučijo tolko, da si varen za it na cesto in nobenga ne ogrožaš, te ne naučijo brezhibne oz. dobre vožnje.. to pridobiš z leti oz. s kilometri, torej, s svojim načinom vožnje, ne pa s takim načinom ku ti ga ubijejo u glavo v avtošoli
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

punce se ne bi smele pustit da se instruktorji derejo, otipavajo,...itak ga vi placujete! ce pa se to zgodi pa direkt do sefa, razlozit zakaj greste stran in obljubit da boste tej avtosoli naredile zelo negativno reklamo in da greste h konkurenci!
Lotta*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lotta* »

[vanessa] napisal/-a:v avtošoli te naučijo tolko, da si varen za it na cesto in nobenga ne ogrožaš, te ne naučijo brezhibne oz. dobre vožnje.. to pridobiš z leti oz. s kilometri, torej, s svojim načinom vožnje, ne pa s takim načinom ku ti ga ubijejo u glavo v avtošoli

Najbolj mi je šou u nos stavek, ki sem ga dobla na glavni vožni: vožna bi bla lahko bolj dinamična. Mislemmm res mi je ratal mal vroče, ker nimam pojma kako lahko po 30ih urah res dinamično vozš. Nism neki antitalent za vožno ampak se mi zdi, da dinamika pride z leti. Sm pač rajš mal bl na sigurn pelala in prepričlivo. Jz sm tud mnenja, da se izoblikuješ resnično šele takrat ko sam začneš vozit. Ko nimaš več nobenga zravn sebe k bi ti u slučaju mal pomagu.
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mju »

js tut vozim v avtošoli in morem rečt, da je blo supr! inštruktor je res fuuuul ful prijazen, vse mi lepo razloži, tudi po večkrat, pokaže, nč ne sitnar, ne kriči, ne nerga.
sam mi je reku, da bom včasih super vozla, kak dan pa nemogoče ampak da to pride in se nej ne sekiram.
vmes se pogovarjava tut čist splošne stvari (o šoli, njegovi hčerki ki je moja paralelka, maturi and so on), reku je da me lahko pride iskat domov (prideta po mene s tistim ki ma pred mano vožnjo) in da lahko potem js tut vozim nazaj do doma (pol se pa zamenjam s tistim ki ma za mano vožnjo), da ni treba mojim po mene hodet.
vedno me pohvali, če mi gre dobr, tko da se vedno veselim ur vožnje in komi čakam, da bom sama vozla. pomojem na to, kako voziš, vpliva tudi to, kolk motivacije imaš in predvsem, kako se inštruktor do tebe obnaša. moj je zaenkrat super in upam, da bo tako tud ostalo :)
Make music, not war
Zaklenjeno