Mednarodna matura

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Mednarodna matura

Neprebrana objava Napisal/-a .talia »

Izkušnje, slabe/dobre strani? Za to sem izvedela šele pred kratkim, kaj prvzaprav to sploh je? Mislim, v čem se razlikuje od navadne mature, razen tega da je v angleščini? :D

hvalla
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

ena z dobro izkusnjo tukaj! :D

mas samo 6 predmetov (pa potem tudi vseh 6 na maturi), poteka 3.in 4. letnik (se prav najprej dve leti hodis na navadno gimnazij), ni nobenih ocen...mores bit pac dovolj samostojna da sproti delas - je bolj kot nasi faksi urejen sistem. na koncu se pise matura, ki je zelo drugacna kot navadna slovenska (pa ne po kolicini znanja, tega odneses z mednarodne dosti vec)

kaj konkretno te zanima? :D
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Zdi se super, ampak sem pravkar na eni spletni strani prebrala da je omejitev starosti 17 let..je to res? jaz sem stara 18 in letos delam splošno maturo (no, sam še ustni del me čaka juhej:)) torej če bi hotla delat mednarodno, če bi bla možnost, bi morala nazaj v 3.letnik?
Sory, popolnoma sem nepoučena o tem, slišala da je super, sem pa še na začetku iskanja info.:)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

ja :D to bi se pa mogla res prej spomnit, ne splaca se ti se enkrat delat dveh let srednje sole =)) no, nevem kaj tocno bi pa rada? sla v tujino? ker lahko gres v tujino studirat tudi brez mednarodne mature.

MM je pa doooosti boljsa srednja sola in je pac boljsa alternativa solvenskim srednjim solam, da bi pa z ze opravljeno matura sla delat se MM pa res ne vidim smisla :wink: skoda ko se nisi pozanimala v 2.letniku, ko se vpisuje :D

(ponavadni srednje sole ne delajo reklame za MM, ker jim potem najboljsi dijaki gredo :roll: )
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

hja:) pri nas nihče ni niti omenil tega. Škoda, res se ne splača nazaj v 2.letnik:/
Študirala bi v tujini ja, to pomeni da morem opravit one IELTS teste za Anglijo ali pa za Nemčijo pridobit certifikat..
sam to je kar drago, sem mislila da se da MM delat tud tako, brez 2 letnikov programa
:D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

ne ne. MM ni kot izpit, to je program, kot srednja sola...fora MM ni konca matura, ampak pot do nje :P je se ful enih stvari ki jih mors v dveh letih opravit, tako da to ne bo slo tako da bi ti to kar naredila :D

ja pozanimaj se na univerzi kaj vse bi mogla opravit, sej gre tut nekaj punc na tem forumu v tujino studirat (je ena druga tema odprta)
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Hvala za odgovore :) ja, jaz sem mislila da je možno opravljat posebej samo maturo in ne da je obvezen dvoletni program.. :oops:
ddevil.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ddevil. »

čaw. upam, da nisem pozna za tole. :D
ampak mene zanima kakšne ljudi kej iščejo na mednarodni. na čem je poudarek pri izbiranju. in kaj naj poudarim na mojem 300-besednem spisu?
upam da bo kdo odgovoru
Odgovori