Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Jst sem izpit delala v selu, ki se imenuje Celje in mi ni problem peljat v LJ, al pa kamorkol drugam. Je pa res, da mam do vožnje po LJ ful odpor, ker se mi zdi, da vozniki tam sploh nimajo olike, oz., da so precej bolj neolikani od voznikov v CE, MB, na Obali,... Vsi živčni, srečo rabiš, da te kdo "spusti" na cesto, vrine se z avtom pred tebe brez, da bi te sploh pogledu, karkol...

Evo, ravno včeraj sva bla z mojim v LJ in se normalno peljeva, nakar en tip čist na "freht" zapelje pred naju (raje ne bom govorila kolk je manjkalo do trčenja). Mislim, kot da sva bla midva na stranski. :eek: (In tudi v našem "selu" se LJ vozniki vozijo kot, da so.. Nevem no.)

Potem, malo naprej, pa podobna situacija, spredaj je bla že kolona, en tip pa iz parkirplaca čakal, da lahko spelje ven. In midva pač začneva prej bremzat in mu moj z roko nakaže naj spelje - tip se lepo nasmeji, z roko "pozdravi" in zapelje na cesto. Registracija pa MS. (Za nama je nastal pravi živalski vrt, ker je zaradi naju bil še en avto več na cesti.)

Nočem posploševat in ne obešajte se zdaj, da niso(niste) vsi isti. Verjamem da ne, hvala Bogu. Ampak jst razliko zelo opazim in LJ je edino mesto/območje v SLO kamor res nerada peljem.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

jaz se pa vedno prekrižam, preden zapeljem na avtocesto pri celju, ker se mi vedno zdi, kot da sem prišla v neko tujo državo, kjer ne poznajo osnovnih cestnih predpisov. kr ene scene, ena nenadna prehitevanja, ustavljanja sredi ceste, zavijanja brez smernikov.. kr neki. ko sem imela na izbiro delat izpit v celju ali v slovenj gradcu, sem seveda izbrala slednje :D
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Meni glede AC pri Celju pade edino na pamet križišče na izvozu Celje-Center. Zjutraj (malo pred 7.00h) je tam res katastrofa. Do lani (al predlani) je blo vredu, potem so pa nekaj spreminjali pasove in so nardili res čist u podn. Oz. folk se ne zna pravilno postavit, ker sta ubistvu dva pasova in oba peljeta v center - vmes pa ni črte, ki bi to označevala in potem se nabašejo kr mal po sredini pa se dela gužva, cikcak kolona...

Jst sem sicer navajena pa tudi ostali, ki se dnevno vozijo tu se znajo postavit - pol tudi drugi, tuji vozniki vidijo in se mal zorientirajo, najbolj je pa kriza s kakimi tovornjaki, ker rabi še več placa,...

Pa po celi Mariborski je pač zjutraj in pol okol 14.00 - 15.00 gužva, logično tut kdaj kakšna zmešnjava - nasplošno sem pa s prometom tu kr zadovoljna. :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Sam eni ljudje tle pa so občutljivi oz. se zopet pokaže njihov manjvrednostni kompleks.
Noben tle ne poveličuje Ljubljane, sam sori, v Ljubljani JE težji pelat kot pa v raznoraznih Postojnah in podobno. Zarad nepredvidljivosti, ker maš miljon križišč, ne morš se vseh na pamet nadrkat kot drugje. A zdej kao to, da je eno mesto bl zajebano za peljat, pomen, da je ful boljše in da ga poveličujemo? Fak stari, zanimiva merila za kul faktor mesta mate.
Sej verjamem da so tista tri križišča v vašem mestu zajebana, ampak ko enkrat pelješ čez, jih že znaš na pamet. Zato tut izpit prej dobite, v Ljubljani je klasika, da nimaš še izpita s 40imi, 50imi urami, ker te na izpitu lahko peljejo v del mesta, kjer sploh še v življenju BIL nisi, kaj šele da poznaš križišča in raznorazne haklce.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

rachka_ napisal/-a:jaz se pa vedno prekrižam, preden zapeljem na avtocesto pri celju, ker se mi vedno zdi, kot da sem prišla v neko tujo državo, kjer ne poznajo osnovnih cestnih predpisov. kr ene scene, ena nenadna prehitevanja, ustavljanja sredi ceste, zavijanja brez smernikov.. kr neki.

Aja, nevem zakaj tega ne učijo v avtošolah, ampak v Celju in okolišu odpadejo vsa klasična pravila in velja samo pravilo večjega :D
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a KiLLyKa »

.frigg. napisal/-a:1. sem vse kar ti nisi. ženska. tko da prosim če pišeš v ženskem spolu (kar se tiče mene)

2. glede lakote bi se dalo razpravljati v drugi temi, glede na to da imam verjetno 3-5krat manj kg. sicer pa nima veze.
zavedati se začni, da če si ogromna ne pomeni da si tudi tako pametna.

Kva si ti carica ej, tebe potem označimo za anoreksičarko in te tko nazivamo v vseh temah od zdaj naprej? :roll:
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Dejstvo je, da večje kot je mesto, večje je število nepredvidljivih situacij. Po drugi strani majo pa večja mesta več semaforiziranih križišč, medtem ko majo manjša več križišč zgolj z znaki in desnim pravilom, ustaut ob svoji rdeči in počakat na zeleno je pa laži, kt razmišlat, kdo ma prednost (žou je use preveč takih, k so znal "brat" znake sam med urami autošole, kasnej so se pa usi krogci, trikotniki in štirkotniki na hit pomešal in dons šteje sam semafor, kar je drugih elementou na štangi ob cesti pa - ah, kdo bi se še s tem ukvarju).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

smešno mi je ko se vozim proti LJ al proti domu, ko na eni ovinkasti cesti (pod nanosom - rebrnice) ponavadi taki z LJ in MB registrskimi tablicami vozijo počasi ku použi, zavirajo že 200m pred (niti ne tolko ostrim) ovinkom in za sabo nrdijo 10kilometrsko kolono (kjer je pa ravna cesta jim ni panike vozit 100km/h).. sigurno je koristno znat vozit po mestu, sam ponavadi taki sploh ne vidijo neč druzga ku mesto & semaforje in posledično na ovinkastih cestah se skor poserjejo

nism delala izpita v grozno velikem mestu ma nekje kjer lahko samo sanjaš o večpasovnici v mestu, norceu na cesti (no, sej teh je pousod, sam če srečaš samo 1 al 2 na dan, pa še to ne hkrati, ti ne pobere dosti let življenja) al prevelikem prometu.. mi pa ni predstavlju problem vozit po večjih prestolnicah (po Evropi), s katerimi se niti LJ ne more primerjat.
samo pazit moreš in je vse izvedljivo :wink:
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Zdej sem se spomnala kak mi je blo smotano vozit prvič (sama) po LJ, zarad teh extra pasov po katerih vozijo busi, pa tam pri železniški (če nebi bla ful pozorna bi pomoje kr po kontra pasu zapelala :/). Kadar npr. vozi moj tip takih stvari sploh ne opazim. Človeka pa kr mal zmede, ker drugje tega ni.

Drugač je pa ful odvisno od tega kako je mesto prometno sploh organizirano. Stric, ki ogromno prepotuje sam, z avtom je npr. reku, da Rim je katastrofa, v Parizu je pa peljal res čist na izi, brez problemov.

Tut jst se marsikje mal lovim, za primer, v Grčiji sem pa furala čist kamot, ker so bla križišča vredu urejena, označbe na cesti in na prometnih znakih super, table za različne kraje... Marsikje v SLO se prej zgubiš kot tam.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

^^Grčija? Nisem ravno spremljala, kako so urejena cestišča, ker nisem jaz vozila, sem pa spremljala, kako tam folk vozi. Z eno besedo - nenormalno.

Glede označb pa... Italija je označena bolj slabo, zato smo bili kar veseli, ko smo prišli v Francijo in Španijo, kjer je vse "u najlepšem redu" in te za izvoz it AC opozorijo kar nekaj časa prej...
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

MilkyWay, voznikov v Grčiji nisem hvalila, ker si pohvale ne zaslužijo. Oni se pri vožnji res ne trudijo.

Ampak kar se tiče označb in ostalih stvari pa nimam kaj pripomnit. :) Jst (oz. midva) sva se super znašla, pa tudi ostali, ki so se z nama vračali domov in, ki so rentali avto so bli enakega mnenja.
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

renatka_ napisal/-a:Zdej sem se spomnala kak mi je blo smotano vozit prvič (sama) po LJ, zarad teh extra pasov po katerih vozijo busi, pa tam pri železniški (če nebi bla ful pozorna bi pomoje kr po kontra pasu zapelala :/). Kadar npr. vozi moj tip takih stvari sploh ne opazim. Človeka pa kr mal zmede, ker drugje tega ni.

To se tudi meni zdi največji problem pri Ljubljani, ko je ful pasov in po možnosti še manjkajo one modre table ki kažejo kateri pas gre kam, potem se pa znajdi ... pa lpp pasovi ki jih nekaj časa ni, nekaj časa pa so :? so pa vozniki neobzirni kar povsod, se mi zdi, vedno najdeš kakega norca ko ti bo trobil brez razloga ali pa debila ki se ti bo nalimal na rit in ti blendal, pa čeprav nimaš kam it ...
Every rose has its thorn
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

sončk napisal/-a:Sam eni ljudje tle pa so občutljivi oz. se zopet pokaže njihov manjvrednostni kompleks.
Noben tle ne poveličuje Ljubljane, sam sori, v Ljubljani JE težji pelat kot pa v raznoraznih Postojnah in podobno. Zarad nepredvidljivosti, ker maš miljon križišč, ne morš se vseh na pamet nadrkat kot drugje. A zdej kao to, da je eno mesto bl zajebano za peljat, pomen, da je ful boljše in da ga poveličujemo? Fak stari, zanimiva merila za kul faktor mesta mate.
Sej verjamem da so tista tri križišča v vašem mestu zajebana, ampak ko enkrat pelješ čez, jih že znaš na pamet. Zato tut izpit prej dobite, v Ljubljani je klasika, da nimaš še izpita s 40imi, 50imi urami, ker te na izpitu lahko peljejo v del mesta, kjer sploh še v življenju BIL nisi, kaj šele da poznaš križišča in raznorazne haklce.

ja svaka čast, ni kej.Ljubljančani smo očitno usi nesposbni, da imamo 20ur+ več kot v manjših krajih.Pr 20 uri še konkretno drmamo miljon križišč!
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

kje pa v ljubljani trenirate parkiranje, glede na to, da je vse zaparkirano??? :D :D :D
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Ob raznoraznih blokih v ulicah..
It was forever..but it didnt last long..
Zaklenjeno