z letalom

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Chica Guapa »

Hvala za pomoč :) eDreams se bom torej izogibala.
HASTA LUEGO
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objava Napisal/-a poletje06 »

zanima me, katero letalsko družbo priporočate za polet iz evrope v los angeles? če je katera že letela in s katero let.družbo? želim se izogniti kkšnemu air france-u, čeprav imajo kar poceni karte, pa ne zgolj samo zaradi letalske nesreče in problemov na njihovih airbusih, ampak za to, ker sem slišala, da na veliko izgubljajo pritljago..
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

^^

Parkrat sem že letela z Air france in negativnih izkušenj glede prtljage nimam. Ne priporočam Air Italy, ker tam so mi tri leta zaporedoma izgubili prtljago. Ne vem, lahko sem imela samo smolo. Sicer ni tako zelo grozno, prtljago dobiš v dveh dneh, ampak se jim bom v prihodnosti izogibala. :)

Najbolj udobno mi je bilo potovati s Swissairom, Lufthanso in z American Airlines. Tudi Delta je OK. NA splošno najraje letim z Lufthanso. Je pa res, da so karte teh prevoznikov ponavadi dražje, vendar vseeno lahko najdeš kakšno dokaj ugodno ponudbo, sploh, če zgodaj rezerviraš karte. Mogoče boš najcenejše karte dobila, če letiš iz Evrope v NY, potem pa iz tam do L.A.-ja s kakšnim ameriškim nizkocenovnim prevoznikom.
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka

hvala za odgovor in informacije lorelaj :) mislim da bo na koncu zmagala lufthansa :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

US Airways ma velikokrat dost ugodne karte. ena dost klasična varijanta je iz zagreba preko munchna v L.A. al pa iz Muenchna preko kakega ameriškega letališča (philly, NY, washington...) v L.A. . Direktni leti so praviloma dražji, kot če moraš presedati.

aja, drugače sem pa US Airways klela celo pot do cilja (sicer ni bil L.A., ampak podobna destinacija). grozno neudobna letala, slaba postrežba, zamude. je bila pa karta zato občutno cenejša od vseh ostalih možnosti. in v tem primeru se pač stisne zobe :)
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka

Hvala za odgovore. Prvič bom letela nekam tko deleč sama, do zdj sem samo po evropi in je malo drugače, ker mi večinoma ni bilo treba nekej ekstra prestopat. Prestopanje je ubistvu stvar, ki me še najmanj skrbi, želim, da je moja pot čimbolj udobna in varna za prvič.. da premagam ta odvečni strah pred letenjem čez ocean.. :)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

^^

No v tem primeru ti pa sploh predlagam Lufthanso ali Swissair. Sicer varne poti ti nobeden ne more zagotoviti 100%, na udobje pa pri obeh prevoznikih lahko računaš. :wink: Naj te pa pomirim, da letenje čez ocean ni noben bavbav in je stokrat bolj udobno kot letenje do bližnjih mest. Avioni so ogromni in prostorni, sploh nimaš občutka, da si v letalu. Vzlet in pristanek se zaradi velikosti letala veliko manj čuti kot v manjših letalih. In glede na to, da si v zraku deset ur, medtem že pozabiš, da letiš. :D Itak te pa na čezoceanskih letih (če boš vzela katerega izmed teh dveh prevoznikov) non stop futrajo (o tem kakšna je hrana ne bi sedaj :) ), gledaš lahko filme, poslušaš glasbo ... Skratka, naj te sam let ne skrbi preveč, jaz (glede na to, da sem malo klavstrofobična) veliko raje letim čez ocean kot po Evropi. :)
Uporabniški avatar
pebbles
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pebbles »

hej

a kdo mogoče ve, koliko pijače lahko kupiš ko si enkrat notr čez pregled na letališču, ker jst bi po check-inu kupila ene dve flaši vina v štacuni, pa me zanima a lahko samo en liter, pa če kej komplicirajo??

če kira ve, bi bila zelo hvaležna za odgovor
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ko si enkrat čez carino in security check, lahko kupiš neomejeno količino tekočine. sam pazi, če potem kasneje prestopaš in moraš na drugem letu spet čez kontrolo, moraš imeti kupljeno v duty freeju posebej zapakirano (mislim, da ti oni v neko posebno zapečateno vrečko dajo, če želiš). če to enkrat odpreš, bo šlo na novi kontroli v smeti.

vsaj zdi se mi da je tak, nisem še nikoli nič kupovala v dutty freeju. dost čudn... :D
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ko si enkrat čez carino in security check, lahko kupiš neomejeno količino tekočine. sam pazi, če potem kasneje prestopaš in moraš na drugem letu spet čez kontrolo, moraš imeti kupljeno v duty freeju posebej zapakirano (mislim, da ti oni v neko posebno zapečateno vrečko dajo, če želiš). če to enkrat odpreš, bo šlo na novi kontroli v smeti.

vsaj zdi se mi da je tak, nisem še nikoli nič kupovala v dutty freeju. dost čudn... :D
Uporabniški avatar
pebbles
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pebbles »

hvala... ne bom prestopala, tko da upam da bo kul :)
*Principessa*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Principessa* »

Joj, še dobr, da mamo to temo, ker sem ene stvari že pozabla. :? Kako je s cigareti, maš lahko recimo tri škatlce v ročni prtljagi pa vžigalnik (ta baje piska al kko)? S sabo ne bom nosla cele šteke, zato me sam za to zanima. Kaj labele tud ne smem met pri sebi torbici? Saj kozmetike pa tega res ne rabim met tam, sam kakšno labelo pa že. :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Nič od tega ni panike. Pri cigaretih in vžigalnikih je ena meja kolk jih lahko imaš, sam je definitivno višja kot tvoja omenjena. Pa če vžigalnik ne bo v žepu, ne bo piskal, ker itak daš torbo in vse stvari iz žepa, jakne na poseben pladenj, čez poseben rentgen. Pa tud Labella ni panike- sem zmeri kej mela, pa ni blo nč narobe. Dokler ni posamezna tekočina nad 100 ml (ali 50 je kul).

Sem pa v Tuniziji morala pokazat svojo krtačo/ogledalo, ker je izgledalo na rentgenu sumljivo :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

Vžigalnik imaš lahko samo en. Jst sem ostala tako brez ene šestih, ker so se mi po torbici valjali in sem pozabila na njih, tam pa sem jih morala vreči stran.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Labelo daš v tisto plastično vrečko, ki jo dobiš na letališču (upam - ponkod jo je blo treba doplačat :stupid:).
Vžigalnika načeloma ne pustijo met, ampak jz sem to ugotovila, ko sem ga že vsaj 10x mela s sabo v ročni prtljagi, tako da... :) .. sicer je pa to itak potrošni material, kupiš na destinaciji enga najbolj poceni, pa je.

Najboljš pa da pogledaš na stran letalske družbe, s katero letiš - znajo obstajat manjše razlike v pravilih.
Odgovori