Matura [Združena tema]
Sej nekak ni omejen čas. Pa ni čist tak, da sam ti govoriš. Vsaj pri meni pri vseh ustnih je bilo bolj kot kakšen pogovor s profesorjem.
Nekak tak kot vas je spraševala med letom- sam da bodo zdej vprašanja z listka. Med pripravo si pač narediš osnutek, da ne pozabiš kaj. Itak te še profesorica mal povrta, če bi kaj morala povedat, pa pozabiš.
Sej so večinoma kar radodarni z točkami.
Nekak tak kot vas je spraševala med letom- sam da bodo zdej vprašanja z listka. Med pripravo si pač narediš osnutek, da ne pozabiš kaj. Itak te še profesorica mal povrta, če bi kaj morala povedat, pa pozabiš.
Sej so večinoma kar radodarni z točkami.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*mala* napisal/-a:sončk napisal/-a:aderyn napisal/-a:kaj pa če dobiš npr. biblijo, a tam dobiš kakšen odlomek?Pa npr. Odiseja, Iliada, itd. ...jaz ne razumem kako naj vem za vsako delo iz katerega dela knjige je odlomek.
Saj se ne bom v vsako delo tako podrobno spuščala.
Pomoje da dajo tiste odlomke iz Branj... Oz. za vsako delo morš najbrž poznat glavne osebe, pa obnovo, pol pa pač zmutit neki.
Ja, saj so iz Branj. Sam je treba vseen vedt kje v knjigi približno je to, kaj se zgodilo pred in kaj po tem.
Sej zato sm rekla, k v Branjih pred vsakim odlomkom piše, kje v delu je umeščen

Mene je res najbolj strah matematike, ker naša prfoxa prov išče neznanje (ja, tud na maturi je zelo težko dala več od 10 točk), pa angleščine, ker ne poznam prfokse, ki me bo mela in je baje čudna, ne rada daje dobre ocene, če že ni dobre volje.
-
- Komunikatorka
- Kraj: Povsod po malo
-
- Komunikatorka
- Kraj: Povsod po malo
aderyn napisal/-a:Aja, koliko časa pa moramo govorit? Vem, da imamo menda 15min za pripravo, ne vem pa koliko časa za dejansko odgovarjanje. Upam, da ne kakšnih 15min, ker bo malo težko tako dolgo nakladat
15-20 minut morš ti govort...u bistvu tisti čas ko se ti pripravljaš (15 minut),en drug odgovarja na vprašanja
Nič si ni treba pripravit; 1. vprašanje je slikica, o kateri govoriš, 2. je splošno, ena izmed razpisanih tem (npr. music, health,..), 3. je pa odlomek iz knjige oz. na višjem nivoju je lahko tudi pesmica.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Na ricu piše da je pri ang. tudi ta tema:
4.2.5 Kultura, civilizacija
umetnostne zvrsti in umetniška dela, šege in navade, dosežki znanosti in tehnike, poznavanje držav in območij angleškega jezika, njihovih pokrajin in mest:
geografske, zgodovinske, gospodarske, politične in kulturne značilnosti
Samo mi tega nismo nikoli delali :S a to pomeni da tega ne bo ?

4.2.5 Kultura, civilizacija
umetnostne zvrsti in umetniška dela, šege in navade, dosežki znanosti in tehnike, poznavanje držav in območij angleškega jezika, njihovih pokrajin in mest:
geografske, zgodovinske, gospodarske, politične in kulturne značilnosti
Samo mi tega nismo nikoli delali :S a to pomeni da tega ne bo ?