maaalaaa napisal/-a:jst nism rekla da nism hodila vn, sj pravim da sm bla še hujš ko sm bla mladoletna, pa mi je mama dala kazen da nism smela vn, če sm bla pjana, pa sm potem spet šla, pa je bla spet kazen in sm se rajš naslednič zadržala in nism pila, kot pa bi njo gledala žalostno doma da kakšno hčerko ima. in ker nism zapadla v slabo družbo pa pijančevanje vsak vikend pa travca pa bluzenje po mestu, sedaj končujem gimn. in grem naprej na fax, ostalim mojim sošolcem iz oš pa so pustili neomejene izhode in vsakršne prihode nazaj, od pjanosti do zadetosti in niso ničesar rekli jim in ti sošolci so sedaj z osnovnošolsko izobrazbo zaposleni v tovarni za trakom ali celo brezposelni in še vedno bluzijo od gostilne do gostilne. seveda sm bla tut jst takrat jezna na mamo, k mi ni pustila, sam v končni fazi mam jst sedaj več od tega kot oni, k so lahko šli.
ah daj no daj. govoriš kot da tisti, ki so hodili vsak teden ven, pili in kadili travo ne morejo končati gimnazije ali faksa.
ti povem na svojem primeru. prvi in drugi letnik gimnazije sem bila dejansko vsak vikend zunaj. ponavadi petek in sobota, v nedeljo pa samo še pri kolegici (ko imajo doma gostilno). Pila sem skoraj nonstop, edino trave nisem kadila in tudi kakorkoli drugače se nismo drogirali. v tem času nikoli nisem kadila (mogoče enkrat probala) čeprav so okoli mene vsi. domov sem hodila kakor kdaj, včasih tudi ob šestih zjutraj. nisem imela neke posebne omejitve glede časa, ker sem včasih prespala pri kolegici in ona pri meni itd.
ampak največja poanta vsega tega je, da trenutno končujem 1.letnik fakultete za kemijo in to s prekleto dobrim povprečjem!
tako da glede tega, kako tisti, ki jim starši vse dovolijo se zaposlijo po sš ali le te nimajo končane nekako ne drži. Poznam tudi kar nekaj kolegov, ki žurajo vsak teden večkrat do ranega jutra pa jim faks enako laufa.
glede dotičnega primera pa: najboljše je, da se pogovoriš s starši. s trmo, jokom, jezo na žalost neboš ničesar dosegla. pomembno je, da jim skozi pogovor pokažeš, da si odrasla, da ti lahko zaupajo. če ti še vseeno določijo uro, se le te drži do zadnje minute. tako jim boš pokazala, da jih spoštuješ.
kakšno pretirano zoperstavljanje staršem pa ti bo prineslo več škode kot koristi.