Vau kaj ste hitri, mene čaka še cela noč Ej mene še neki zanima. In sicer, kako zapisujemo potek določenega integrala? Kdaj mamo kr neke črte za absolutno vmes?
Pri določenem integralu najprej izračunaj nedoločenega. Da dobiš določenega, pa najprej vstaviš v rešitev zgornjo mejo, potem pa še spodnjo. Absolutne vrednosti pa daš le zato, če slučajn dobiš minus na koncu (oz. zamenjaš zgornjo in spodnjo mejo integrala).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
sončk- Po želji. Kakor ti bolj ustreza. Js ponavadi kar vse naekrat naredim, pol pa sam še meje vstavim.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
ushergirl napisal/-a:Nej mi pomaga en rešt tele naloge.
Tle ne znam kota zračunat:
A tle konstruiraš pa pol z ravnilom pogledaš? Ne znam drgač.
Pri zadnji nalogi, ko moreš višino zračunat, pa maš najmanšo, vzameš največjo stranico, ker na največjo stranico je vedno najmanjša višina. zračunaš pa po cosinusovem...
ushergirl napisal/-a:Kako po kosinusovem izreku, če rabm višino? Ker kosinusov v formuli nima višine. (npr. a^2 = b^2 + c^2 - 2bc x cosalfa) U hvala Sončk!
ja zračunaš kot beta recimo, pol pa zračunaš vc iz sinb=vc/a