Matura [Združena tema]
z^2 = (12 + 5i)^2 = 144 + 120i + 25i^2 = 144 + 120i - 25 = 119 + 120i
iz (z konjugiran): i(12 - 5i) = 12i - 5i^2 = 12i + 5 = 5 + 12i
|z| = pod korenom: 12^2 + 5^2 = pod korenom: 144 + 25 = pod korenom: 169 = brez korena: 13; torej 2|z| = 26
iz (z konjugiran): i(12 - 5i) = 12i - 5i^2 = 12i + 5 = 5 + 12i
|z| = pod korenom: 12^2 + 5^2 = pod korenom: 144 + 25 = pod korenom: 169 = brez korena: 13; torej 2|z| = 26
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
-
- Komunikatorka
Ej men je nemščina šla kr kul, razn mal me je slovnica zajebavala (kooook pasiva je blo not), pa prvi del pr slušnem sm zajebala, k je en model za mano skoz kašlu!!!! Glih k je blo uno tapomembno, je on zakašlu, smo se pol vsi nad njim znesl
Kreten, a ne more zadržat, ne bi rekla, da bi se tm davu, ampak se prov vid, un kašelj iz dolgčasa.
Pa k smo odprl polo za slušno, smo prov vsi zajamral, ker ni blo R/F ampak tist za vpisovt.
Pismo je šlo kul, jst sm nardila neko mešanico med formalnim pa neformalnim, ne vem če bo prov. Pač oblika formalnega, sam vsebina je bla tko bl naizi, pa nism vedla, kaj nej napišem v zaključni stavek, zato sm napisala "Sehen wir bald in die Klasse!"
Hahaha to pomoje ne bo prov.
Spis je bil pa tud odličen, za vsako besedo sm šla v slovar gledat, pa še mi je ostal ful časa. Tko da je besedišče u mojm spisu res tako, da sam gledaš
Izbrala sm pa tistga o internetu, ker tistga o mojem otroštvu nism hotla pisat, ker bi blo preveč preteklika not
(Hvala za vse rešene matematične naloge, bom še šla danes čez njih in vas seveda tudi še kaj povprašala.
)

Pa k smo odprl polo za slušno, smo prov vsi zajamral, ker ni blo R/F ampak tist za vpisovt.
Pismo je šlo kul, jst sm nardila neko mešanico med formalnim pa neformalnim, ne vem če bo prov. Pač oblika formalnega, sam vsebina je bla tko bl naizi, pa nism vedla, kaj nej napišem v zaključni stavek, zato sm napisala "Sehen wir bald in die Klasse!"

Spis je bil pa tud odličen, za vsako besedo sm šla v slovar gledat, pa še mi je ostal ful časa. Tko da je besedišče u mojm spisu res tako, da sam gledaš

(Hvala za vse rešene matematične naloge, bom še šla danes čez njih in vas seveda tudi še kaj povprašala.

-
- Komunikatorka
evo men bralno je šlo kr nekako
slovnica sploh nimam občutka ker sem drugač zelooo švoh v slovnici in bolj po posluhu delam , če praviš da je blo velik pasiva ti bom verjela na besedo haha
slušno je šlo vredu , sploh uno o pandah je blo lušno
pismo sm jst dala obliko za uradno (naslovi in to , pa naslavljanje pač sehr geehrte profesorin ...bla bla ) vsebina kr neki pač , pozdrav pa pač lepe pozdrave iz berlina ....kokr točk bojo dal tok bojo dal ...ni kej zdej
esej sem pisala uno o otroštvu , in upam da sem kokr tok zadela z usebino in unimi vsemi pretekliki
slovnica sploh nimam občutka ker sem drugač zelooo švoh v slovnici in bolj po posluhu delam , če praviš da je blo velik pasiva ti bom verjela na besedo haha

slušno je šlo vredu , sploh uno o pandah je blo lušno
pismo sm jst dala obliko za uradno (naslovi in to , pa naslavljanje pač sehr geehrte profesorin ...bla bla ) vsebina kr neki pač , pozdrav pa pač lepe pozdrave iz berlina ....kokr točk bojo dal tok bojo dal ...ni kej zdej

esej sem pisala uno o otroštvu , in upam da sem kokr tok zadela z usebino in unimi vsemi pretekliki

Dana je funkcija f(x)= cos (2x-5pi/6) - cos (2x+5pi/6). Narišite graf funkcije g(x)=2 f(x).
Kako dobiš ničle?:
Najprej izenačiš z nulo:
cos(2x-5pi/6) - cos(2x+5pi/6) = 0
Razviješ po adicijskem izreku oba člena:
cos(2x)cos(5pi/6)+sin(2x)sin(5pi/6) - [cos(2x)cos(5pi/6)-sin(2x)sin(5pi/6)]=0
Člen cos(2x)cos(5pi/6) se ti odšteje in ti ostane:
2sin(2x)sin(5pi/6)=0
5pi/6 = 150° --> sin(150°) = 1/2
Torej dobiš:
2.sin(2x).(1/2)=0
sin(2x)= 0
Sinus je enak 0 pri kotu 0° in 180°, tako dobiš ničle:
2x= 0 --> x=0
2x = pi --> x=pi/2
Kako dobiš ničle?:
Najprej izenačiš z nulo:
cos(2x-5pi/6) - cos(2x+5pi/6) = 0
Razviješ po adicijskem izreku oba člena:
cos(2x)cos(5pi/6)+sin(2x)sin(5pi/6) - [cos(2x)cos(5pi/6)-sin(2x)sin(5pi/6)]=0
Člen cos(2x)cos(5pi/6) se ti odšteje in ti ostane:
2sin(2x)sin(5pi/6)=0
5pi/6 = 150° --> sin(150°) = 1/2
Torej dobiš:
2.sin(2x).(1/2)=0
sin(2x)= 0
Sinus je enak 0 pri kotu 0° in 180°, tako dobiš ničle:
2x= 0 --> x=0
2x = pi --> x=pi/2
izzie napisal/-a:Iz formule tgalfa = |k2 - k1/ 1 + k1k2| izračunaš. Iz enačbe krivulje vidiš, da je en k 4, podano pa maš tudi alfo, tako da samo vstaviš v to formulo in dobiš.
En k je 4, kaj pa drug? Ker u formuli rabiš k1 in k2...
♥ Ljubezen je kot šah; vedno te zbije kak konj, medtem ko osvajaš kralja
jst mam tud probleme, in sicer vektorji!!
Vektorji a, b in c, z dolžinami a=3, b=2 in c=4 ležijo v ravnini, tako kot kaže slika( vsi iz enakega izhodišča, obrnejni v desno; najnižje je c, 30stopinj višje je obrnjen a in še 60 stopinj višje b).
Kot med a in b je 60, kot med c in a pa 30. izračunaj natančno vrednost vektorjev (a - c)x(b - a).
upam, da se razume....
pa še neki. a ima katera rešeno poskusno maturo, višji nivo: 1.nalogo z vektorji
najlepša hvala če se bo keri dal!!
Vektorji a, b in c, z dolžinami a=3, b=2 in c=4 ležijo v ravnini, tako kot kaže slika( vsi iz enakega izhodišča, obrnejni v desno; najnižje je c, 30stopinj višje je obrnjen a in še 60 stopinj višje b).
Kot med a in b je 60, kot med c in a pa 30. izračunaj natančno vrednost vektorjev (a - c)x(b - a).
upam, da se razume....
pa še neki. a ima katera rešeno poskusno maturo, višji nivo: 1.nalogo z vektorji
najlepša hvala če se bo keri dal!!
Nism zihr,če je tko:
(a-c)x(b-a)= ax(b-a) - cx(b-a)=
=axb - axa - cxb + cxa=
= dolzina(a)xdolzina(b)xcos(60°) - (dolzina(a))^2 -dolzina(c)xdolzina(b)xcos(90°) + dolzina(c)xdolzina(a)xcos(30°)=
= -6 + 6X(3)^(1/2)
Nism zihr,če je tko:
(a-c)x(b-a)= ax(b-a) - cx(b-a)=
=axb - axa - cxb + cxa=
= dolzina(a)xdolzina(b)xcos(60°) - (dolzina(a))^2 -dolzina(c)xdolzina(b)xcos(90°) + dolzina(c)xdolzina(a)xcos(30°)=
= -6 + 6X(3)^(1/2)