Matura [Združena tema]
-
- Sramežljivka
keglevichova napisal/-a:mi smo kao za psiho zvedl od te 'hčerke od ravnatla' (ki je btw BAJE glavni za matematiko na ricu).
povedla nam je kire 3 snovi bojo za esej (povedla jih je 5 od tega so 3 res ble). ampak za 3 polo je pa rekla ene 7 al 8 snovi, ampak nobene od teh žal ni blo:)
naj si usak razlaga to posvoje
Zakaj nisi tle gor tega povedala?

sončk napisal/-a:Ej punce, učte se bl francosko revolucijo, prvo sv. vojno, slovence med 2. sv., slovence v avstroogrski. Baje da so se zvedle teme od ene hčerke od ravnatla. Kolegica mi je rekla, da morm bit tih.
To je čisto možno, sploh za te slovenske namje rekla profesorca (med vojno, po vojni), da se naj učimo, ker so ful o tem po TV govorijo in da kao, če nebojo žrebali bojo sigurno te:)...
Hvala za inf., upam, da je res:).
sončk napisal/-a:keglevichova napisal/-a:mi smo kao za psiho zvedl od te 'hčerke od ravnatla' (ki je btw BAJE glavni za matematiko na ricu).
povedla nam je kire 3 snovi bojo za esej (povedla jih je 5 od tega so 3 res ble). ampak za 3 polo je pa rekla ene 7 al 8 snovi, ampak nobene od teh žal ni blo:)
Zakaj nisi tle gor tega povedala?Dej če zveš kj za dojčo al pa mato, dej povej.
sploh za nemščino kake teme bojo pri pismu in spisu

-
- Sramežljivka
sončk napisal/-a:keglevichova napisal/-a:mi smo kao za psiho zvedl od te 'hčerke od ravnatla' (ki je btw BAJE glavni za matematiko na ricu).
Zakaj nisi tle gor tega povedala?Dej če zveš kj za dojčo al pa mato, dej povej.
ej ko sm pršla v šolo sm šele zvedla.. pa sm si pol še 1x prebrala

to mi je povedla čist ena tam ženska ko sm jo prvič vidla, tak da sori niam njene cifre, da bi ona uprašala to 'hčerko' :p
me prau zanima,če so ble te teme dans na zgodovini

grem zdej uživat v verjetnosti

Da dobiš abscisi le izenačiš obe enačbi, torej:
2x^2 +x = x^2 +x + 1
Ker se x in en x^2odšteje , dobimo:
x^2=1, torej je rešitev x1=1, x2=-1
Da dobimo ploščino območja si lahko na hitro narišemo obe funkciji. Vidimo, da je x^2 +x + 1 nad 2x^2 +x in da imata obe teme v x=0.
In ker imata obe teme v 0 si lahko olajšamo delo in izračunamo le integral na območju [0,1] in ne na celotnem [-1,1], saj je le dvakratnik ploščine na [0,1], kjer je 0 spodnja meja in 1 zgornja.
Zapišemo integral:
int[0,1](x^2 +x + 1)dx - int[0,1](2x^2 +x)dx. Najprej integriramo, nato pa le vstavimo meje:
((x^3)/3 +(x^2)/2 + x)[0,1] - ((2x^3)/3+(x^2)/2)[0,1].
Vstavimo meje (lahko le 1, saj ko vstavimo 0 itak povsod dobimo 0), ter dobimo 1/3 + 1/2 + 1 - 2/3- 1/2= 2/3.
Le še pomnožimo rezultat z 2 in dobimo 4/3.
2x^2 +x = x^2 +x + 1
Ker se x in en x^2odšteje , dobimo:
x^2=1, torej je rešitev x1=1, x2=-1
Da dobimo ploščino območja si lahko na hitro narišemo obe funkciji. Vidimo, da je x^2 +x + 1 nad 2x^2 +x in da imata obe teme v x=0.
In ker imata obe teme v 0 si lahko olajšamo delo in izračunamo le integral na območju [0,1] in ne na celotnem [-1,1], saj je le dvakratnik ploščine na [0,1], kjer je 0 spodnja meja in 1 zgornja.
Zapišemo integral:
int[0,1](x^2 +x + 1)dx - int[0,1](2x^2 +x)dx. Najprej integriramo, nato pa le vstavimo meje:
((x^3)/3 +(x^2)/2 + x)[0,1] - ((2x^3)/3+(x^2)/2)[0,1].
Vstavimo meje (lahko le 1, saj ko vstavimo 0 itak povsod dobimo 0), ter dobimo 1/3 + 1/2 + 1 - 2/3- 1/2= 2/3.
Le še pomnožimo rezultat z 2 in dobimo 4/3.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.