Kako domači smo lahko pri fantovi družini?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

red_rose napisal/-a:^^zakaj si si pa pol sploh jemala? a je tok tezk it na poti na faks al kamorkol ze, u pekarno in nekaj pojest? no, ce ti je blo res neprijetno, js vem da ne bi tam jedla, ker men bi blo isto full bedno :P

Bil je vikend..tk da faxa takrat ni blo...pa niti nism bla še na faxu takrat :) Mah kaj vem..k pol bi me na vratih ustavla in rekla, zakaj nč nism zajtrkovala. Že tok je nek mojmu jamrala, da nočm nč jest pr njih...to sicer ni blo res...sam..pač res nism lapala po hrani...včasih tud zato, k mi ni blo dobr (priznam :D ).
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

ja men je najbolj bedno zajtrkovat tam, k njegova mama je taka da bi mi 100 stvari prpravla za zajtrk, pol se pa itak prsilim pa jem kar mi prvo ponudi, pa je ponavadi kaj takega kar ne jem - ker ful teh splosnih stvari k jih ljudje za zajtrk jejo js ne maram :D in mi je reees glupo, in vedno pobegnem zjutri se preden se vidimo, da jim potem pac fant razlaga zakaj me ni... haha :D res k tam spim se vedno vstaneva in potem me takoj pelje domov :P je pa res da majo ful veliko hiso in ma itak svoj del hise in svoj vhod in vse, hvalabogu, jih ni treba vsakic srecevat =) res se glupo pocutim k so ful prijazni sam vseen :oops: ni mi navsezgodaj glih do nekega druzenja te vrste, ko morm se pazit kaj se pogovarjam ipd. :D

on pr men se nikol ni spau, lol, v bistvu je v nasi hisi biu vse skup ene 3x, od tega v moji sobi samo enkrat :D lool =)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Mene je prvič, ko sem bila pri tipu na kosilu, doletelo pol krožnika graha. Ampak sem ga pojedla! Prvič in zadnjič pomoje :)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Kaj vem, jz sm se do ene mere udomačila pr njih. Drugega mi tudi ne preostane, glede na to, da tu živim.
Takle mamo: v najinem flatu dol sm čist na kul. Mama svojo kuhno, kopalnico, tk da itak ni problema. Ok, res gledam, da se nena glih kopam pr njih al pa 1 uro stojim pod tušem, glede na to, da ne plačujem vode (zaenkrat). Pa njegova mati se dostikrat šetne čez najin flat, ker ma bližje do terase, tk da recimo morm pazit na take stvari, da nena naga okol hodim al pa se lepotičim sred dnevne sobe recimo. Se pač v kopalnico umaknem.

Gor pr njih sm pa še vedno bolj zadržana. S tipom sma skup 2 leti, pa če glih hoče neki ful jest za večerjo, kar zgoraj imajo, midva nimama, ura je 10 zvečer in po vsej sili hoče točno tisto jest, mi on pripravi sestavine, jz mu pri tem pomagam, in potem skupaj naredima al pa jz naredim. Kr drugače bi on reko "mama speči nama jajco", tega pa jaz ne pustim, da tak ukazuje svoji mami.
Tak da sem včasih prisiljena tudi pobrskat za kako začimbo al pa kaj. Soka si ne jemljem, raje počakam in si ga pri nama vzamem.

Sicer pa ne izležavam na kavču&podobno :) Ker bi ziher njegovemu fotru zasedla prostor. Nasploh ponavadi pridem samo pozdravit gor, na hitrco poklepetat, pol pa se raje k nama umaknem.
Zadnjič spremenil positive vibration, dne 08. Jul. 2009 12:57, skupaj popravljeno 1 krat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

^^ :lol: ne upras kaj sm ze jest use pojedla pr njemu :unknown: ampak to samo zato ker pac sm tko vzgojena da sm lohka zbercna sam doma. pol sva pa enkrat z mami njegovo mele debato pa sm ji povedala kaj use nejem ane je pa kr rdeca ratala :twisted: ... in od takrat problem ni vec problemou glede tega ker k sm jez tm kuha sam stvari k jih mam tu jez rada! roko nasrce tiste 4-6 dni k sm namesec tm pa dejansko lahko ane :d

drgac pa jullia_ k si umenla da nevids potrebe da je nekdo pr nekom k je ta v sluzbi/faksu... pojma nimas kok sm se jez nato tezko navadla... dejansko mi je blo velik bols na zacetku doma ustat pa pac delat (prhajam iz fulll deloholicne druzine k nepozna sobotnega in nedelskega spanca), pol se je pa zgodil k sm en petek tok sfukana do njega prsla da so mi kr souzice tekle in je mami to vidla in sm se ji cist zasmila zarad tega in mi je rekla da pac da bo zlo vesela da bi bla tut ob sobotak dopoudan k je njen sin na faksu pac pr njih pa pocivala. pol sm se pa navadla. pa med nama je 45km razdalje!
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Trnovcan »

Če si ližeta lulike pa nevem kaj še vse, je biti domač pri njej/njemu še najmanjša in povsem razumljiva stvar.

Nevem še za kolege/kolegice je domačnost navadna, sej če je pravi kolega naj se počuti kakor doma, magari tudi če mi stika po predalih me ne moti saj ČE je pravi kolega naj ne bi imel slabih namenov...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Meni se tudi zdi normalno, da se njegove starše vika. Da je on z mojo mamo na ti, ju oba fentam :D
Ne resno, moj oče je vedno vikal mamine starše, tudi njegov oče vika njene starše, od mojih sester partnerji vikajo moje starše...
To je znak enga spoštovanja, ne morš bit kr na ti.

Kak pa jih pokličete? Po imenih, al kak se znajdete? Meni bi blo mal čudno, če bi ji kr rekla "O, Ditka, živijo", zato se nekak izogibam tega. Že ko se recimo z njegovo mamo menim, pa kaj o nejgovmu fotru govorima, mi je čudno rečt "Ja kaj pa Tomi na to pravi?" Ampak se vedno nekak izmotavam :D Sam da mi ni treba o imenih. Da bi ji rekla Tašča, ni šans, ker nisem domača s to besedo, mamo mam samo eno, tak da to itak odpade...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Saj po moje smo v njegovi sobi/stanovanju vse domače, gre bolj za hišo staršev. Njim pa ne ližeš lulike, ali pač? :lol:

Jaz sem sicer pri njem dokaj domača. Glede na to, da sem včasih zaradi razdalje tam preživela vsak drugi vikend, se mi zdi neumno, da se ne bi upala tuširat. Njegovi so zelo prijazni (včasih preveč) in mi ves čas kaj ponujajo in pač pravijo, naj si sama vzamem ... In tudi si. Ne izpraznim celega hladilnika, ampak če sem lačna, si pač vzamem. Pa seveda iz vljudnosti vprašam, če lahko. Njegova mami je dokaj anti talent za kuhanje oz. res nerada kuha in ponavadi kar midva s fantom skuhava. Včasih pa ata, takrat se pa raje umaknem. :) Da bi pospravljala po hiši, mi ravno ni, pospravim pa pač za sabo, kdaj zalijem rože ... Zelo bi mi bilo neprijetno, če bi se obnašala kot gost, ker nekako ne maram, da me nekdo pedena iz vseh strani. Njim je pa najbrž tudi bolje, ker vejo, da jim ni treba ves čas skrbeti zame.

Pri nas je pa enako. S tem da je moj nekaj mesecev ostajal pri meni malo več kot samo za vikende, ker sem jaz delala, on je pa iskal službo in bi se res videla samo za vikende. No takrat je pa velikokrat očiju kaj zunaj pomagal, pa parkrat je celo celo hišo posesal. :lol: Ampak to je bila bolj njegova dobra volja, seveda mu ne bi nihče tega naložil.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

positive vibration napisal/-a:Kak pa jih pokličete? Po imenih, al kak se znajdete?

Jaz sem se ful težko navadila, ampak jih zdaj kličem po imenih.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

buubbika napisal/-a:Je pa tut res, da ko greva iz sobe, da vedno pospravim za nama, nikol ne pustim, da je razmetano, ko kosilamo, se vedno ponudim, da tut js pospravim, če je treba v trgovino, se kr js ponudim,... Pač nek respekt mam do njih, pa še vedno jih vikam, ne morm, da jih nebi :oops: . Ne gre pa ne gre, čeprav so mi miljonkrat rekli, naj jih tikam. Pa ne morm.

se strinjam, tudi meni se zdi da nek respekt moraš vseeno ohranit, jaz tudi vikam. Vedno se tudi ponudim da pomagam in mi ni problem. Da bi pa kaj začela kar sama, brez da vprašam al pa brez da mi rečejo ... to pa ne

Trnovcan napisal/-a:Nevem še za kolege/kolegice je domačnost navadna, sej če je pravi kolega naj se počuti kakor doma, magari tudi če mi stika po predalih me ne moti saj ČE je pravi kolega naj ne bi imel slabih namenov...

jaz sem pri kolegicah bolj udomačena kot pri mojem fantu, ne vem zakaj, pač zdi se mi da moram ohranit neko spoštovanje al nekaj takega. Nikoli ne pridem nenapovedana, pri najboljših frendicah pa itak da uletim tudi če prej ne pokličem. Nek drugačen odnos je to, se mi zdi.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

positive vibration napisal/-a:Meni se tudi zdi normalno, da se njegove starše vika. Da je on z mojo mamo na ti, ju oba fentam :D
Ne resno, moj oče je vedno vikal mamine starše, tudi njegov oče vika njene starše, od mojih sester partnerji vikajo moje starše...
To je znak enga spoštovanja, ne morš bit kr na ti.

Kak pa jih pokličete? Po imenih, al kak se znajdete? Meni bi blo mal čudno, če bi ji kr rekla "O, Ditka, živijo", zato se nekak izogibam tega. Že ko se recimo z njegovo mamo menim, pa kaj o nejgovmu fotru govorima, mi tčudno rečt "Ja kaj pa Tomi na to pravi?" Ampak se vedno nekak izmotavam :D Sam da mi ni treba o imenih. Da bi ji rekla Tašča, ni šans, ker nisem domača s to besedo, mamo mam samo eno, tak da to itak odpade...

jez sm ju nehala vikat ker mi je mami njegova cist zamorila glede tega ker se kao ne pocut tok stara da bi jo vikala. tko da jo klicem kr po imenu Tatjana :d njen moz ma pa za mojo uho tok cudn ime da se kr mal izmotavam.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Hmmmm, ko sva sama vzamem iz hladilnika karkoli hočem in vedno si sama s fantom pripravljava zajtrk(tudi reče mi njegova mama, sj si bosta sama pripravla ane, tud kupi kaj posebej za naju), kosilo skuham, ko mi vnaprej "namigne" ali pa če hočemo presenetit starše, po kosilu več ali manj pospravim v pomivalni stroj ali pa pomagam pripravit mizo, pribor ipd.. Ne ležim na kavču v dnevni, več ali manj sem v sobi fanta. Vikam vseskozi, če sm žejna grem iskat v kuhinjo, ne uporabljam taščine kozmetike heh, sm jo enkrat pa še to za prst vlažilne kreme, kar sm res rabla. Ne pojem tistega, kar nemaram niti me nimajo pravice grdo gledat, če česa ne pojem. Skratka sm kr udomačena, si ne predstavljam, da nebi bla po 4h letih zveze saj navsezadnje le nism več nihče pr njih in obratno.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

No jst sm tudi kr domača pri njegovih, ampak so res ful fajn ljudje, tako da ni blema :)

Vsi se tikamo med sabo, sm jih na začetku vikala, pa sta me skoz popravljala, tko da sm se zdej navadla :D

Kar se tiče hrane pa tega.. na srečo nism preveč zbirčna, pa "tašča" dobro kuha tko da ni panike. Včasih tud jaz kaj skuham al pa nardim kako sladico al pa vsaj pomagam. Problem je v tem, da je bila "tašča" skoraj celo leto ful bolna in skoz po bolnicah, tko da sm ji res hotla pomagat, ker je bla zelo boga. Pa takrat ko je bla v bolnici, jaz pa pr njih, sem doskrat jaz kuhala za mojga in njegovga fotra (itak ni nobene druge ženske v hiši). In mi res ni panike. Itak mi moj zmeri pomaga (oz. se vsaj trud :D ).. Ponavadi je pa tako, da če jaz kuham, njegova mama pospravi po kosilu, če pa ona kuha, pa jaz :D
In ja, tud jst si vedno lahko vzamem iz hladilnika karkoli, ampak prej itak vprašam, če lahko.

Stuširat se grem tud jst vedno brez problema, ampak itak ne visim v kopalnici dolgo časa.

Kar se pa pospravljanja tiče, načeloma ne pospravljam, sem pa pomagala takrat ko je bila tašča ful bolna. Al pa če vsi pospravljajo, itak da bom pomagala zravn, ne bom sam jst sedela pa v luft gledala hehe.

Ma mislm, da mamo fajn odnos, tko da mi res ni neprijetno pri njih. Itak, da ni čist isto kot doma, ampak se zdrži :D
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a piškotek* »

Sedaj živim pri njih tako da sem itak domača.
Prej pa sem se počutila malce butasto, ker nisem vedla kaj naj, ko sem bila pri njih po par dni. Sem pomivala posodo in pomagala, če so kaj delali.
Potem je njegova mama ugotovila, da rada kuham in mi z veseljem predala kuhinje. Sedaj kuhave izmenično vsaka en teden, ker ona dela tudi popoldan. Prepovedala mi je peč sladice, ker se preveč redimo. Več težav sem imale z njegovo sestro, še zdaj. Vendar mi bilo povedano (mama in fant), da naj se zaradi nje ne sekiram.
(s)mej se
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Trnovcan »

Njegovi/njeni starši gor dol obnašaj se kot da si pri sebi doma. Če te ne tolerirajo pač tvoja punca/fant nima staršev, k so face.
Odgovori