nasilje fanta

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a underdogy »

Mahagonij napisal/-a:
underdogy napisal/-a:Tepenje otrok je popolnoma nesprejemljivo in ljudi ki ze predhodno vejo da bodo njihovi otroco dobili "kaksno vzgonjo" bi morali preventivno na sterilizacijo. Nasploh ne razumem fizicnega izzivljanja
To, da gre za fizicno izzivljanje si pa kar ti sam izumil.

A je to vse kaj mas za pristavit? No potem pa mi povej kaj drugega kot izzivljanje je, ce fizicno(v primeru otroka ali zivali tudi mentalno)mocnesi POPOLNOMA ZAVESTNO obracunava z sibkejsim?

Pa srcek, ko sem nazadnje preverila sem bila se zenskega spola.
Dinotti
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Dinotti »

Nisem zaljubljen,prizadet kvečem.Nobenih slik nimam namena.Je blo že mnogo sms-jev pa še marsičesa.Me bo pa minil ko...
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a *srčica* »

underdogy napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:
underdogy napisal/-a:Tepenje otrok je popolnoma nesprejemljivo in ljudi ki ze predhodno vejo da bodo njihovi otroco dobili "kaksno vzgonjo" bi morali preventivno na sterilizacijo. Nasploh ne razumem fizicnega izzivljanja
To, da gre za fizicno izzivljanje si pa kar ti sam izumil.

A je to vse kaj mas za pristavit? No potem pa mi povej kaj drugega kot izzivljanje je, ce fizicno(v primeru otroka ali zivali tudi mentalno)mocnesi POPOLNOMA ZAVESTNO obracunava z sibkejsim?

Pa srcek, ko sem nazadnje preverila sem bila se zenskega spola.
eni res vidite izključno črno belo. Dejte nehat dramatizirat!
Js zelo dvomim da ma kdo namen udarit otroka še preden ga sploh ma, tuki se gre bolj za to, da ni izključeno da kdaj za ornk pizdarijo dobi po riti. Me zanima če boste res vsi ki ste tok proti "udarcu" to svoje prepričanje obdržali ko boste meli otroke.

Se spomnim primera enga psihologa, škoda da sem ime pozabla, ki je bil težek zagovornik otrokovih pravic in se mu je zdel udarc popolnoma nasprejemljiv, največji kriminal...ja, njegov mulc ga je enkrat tok ob živce spravu, da je pozabu na vse svoje predhodne kritike in ga je lopnu.

Pa nehite se slepit da je VSE odvisno od neke vzgoje, da vam se pa to ne more nardit ker ga boste dobro vzgajali, ker je vsak otrok razred zase. Ampak ne, vi boste seveda imeli popolne otroke ker boste popolni starši s popolno vzgojo...Bi res rada ta film vidla...

Ni popolnih staršev in pika! Lahko daš več kot vse od sebe kot starš pa ni zagotovila da ne boš mel hudih problemov z otroci. Če ne zarad drugega, družba nardi svoje..
Tko da bi vas prosila da si snamete ta navidezni sij iz glave, pa začnite razmišljat realno...Kaj pa če ne bo vse kot sem planirala? Ljudje smo ljudje in včasih delamo napake, ki jih seveda skušamo odpravit, kar pa še zdaleč ne pomeni da smo sposobni vse napake odpravit...

Js vem da bom nardila vse da bom lepo vzgojila otroke in ne razmišlam o tem da bi ga kdaj udarla...To bo tazadna stvar ki bi jo nardila, plus tega bi verjetno sledila slaba vest, roke v ogenj pa za stvari o keri nimam pojma kako bo potekala, ziher ne bom dajala.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Jaz sem dobila od staršev v selem življenju 2 klofuti, ampak za obe sem jima danes zeloooo zelooo hvaležna... :wink: (sej res da me sploh ni fizično bolelo, ampak tist beden občutek po tem, ko sem se počutila kot največji gnoj na svetu, in med tem ko sem bila jezna na njiju, ko sem si želela da bi oba umrla in izginila iz tega sveta, sem se hkrati zavedala, kako imata "trenutno osovražena osebka" prav...

Tako da; bolj kot klofuta me je bolelo dejstvo, da sem si jo resnično zaslužila... In ne, če prav sem bila takrat jezna na njiju, in sem mislila da ju sovražim, danes vidim da sem jima res požrla vse živce...

Ampak tema je spet zašla... Nikakor, ampak res nikoli pa ne bom tolerirala nasilja v paru... Nikoli ne bom trpela nekoga, ki bo nad mano povzdignil glas, da bi pa fizično poračunavala s partnerjem (ali še huje; on z mano) si pa ne predstavljam.

Jaz se še nikoli nisem z nobenim partnerjem skregala na tak način, da bi se drla nanj, in ga žalila... sej pride do nesporazuma, ampak ne v stilu dretja, obkladanja s kletvicami in žaljivkami itd...
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a barbika_444 »

fun napisal/-a:
Jaz se še nikoli nisem z nobenim partnerjem skregala na tak način, da bi se drla nanj, in ga žalila... sej pride do nesporazuma, ampak ne v stilu dretja, obkladanja s kletvicami in žaljivkami itd...

Jst se pa vedno derem k se kregam :) Otroka sem pa tud že udarla (po ritki). Sej ne gre za to, da bi ji prizadela bolečino, čez pleničko še čutla ni.....gre za gesto, ki ji je povedala, da je mami RES jezna nanjo.

Pač more bit ena razlika v okreganju.....ko potrga rože na balkonu al pa razbije kozarc na mizi jo okregam, ko pa iz dvorišča na cesto pobegne al se pa z nožem igra pa po ritki dobi).
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^hehe, jaz sem nasplošno miroljuben človek, in raje kot dretje uporabljam učinkovitejše in bolj uničujoče oblike mučenja :P ... sam res pa je da takih metod nikoli ne sprobavam na partnerju :D )

Glede vzgoje se pa strinjam s tabo; sicer jaz še ne vem in ne planiram kako bom vzgajala svoje otroke ker jih še nimam namena imet, ampak nekako ga treba opozorit na nevarnost.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Ammm...glede vzgoje.
Ena po riti ni pretepanje. Tega otrok še čuti ne preveč.
Razne kazni kot so sedenje v kotu, prepoved gledanja tv-ja, odvzem igračke...pha. Če bi moja mati meni to nardila, ko sm bla froc, bi se ji v faco smejala. Ker to ni nobena kazen - oziroma doseže svoj cilj le pri zelo dojemljivih otrocih.
Jaz vem, da so batine pr men zalegle. In danes nisem nič psihično motena zarad tega, pa sm bla tud fajn tepena. Ampak vedno sm jih dobla zarad konkretnega vzroka in pol tud pomislila nisem, da bi še kdaj tako napako ponovila. Res, da je otrok v tistem trenutku besen na starše, ampak bog pomagaj...vedno se pač ne moremo met radi.

Pa še nekaj: poznam mamico, ja, ki veselo razlaga naokoli, kako ona zagovarja vzgojo brez "po riti". Aha. Ko smo bli enkrat skupaj za en vikend, mi je postalo jasno kaj to pomeni: mulcev sicer res ni po riti, je pa tako kričala nanje, da je meni hudo ratalo. Na ves glas se je drla, primerjala jih z vsemi živalmi in najbolj gnusnimi pridevniki...nese otroka pod leden luš, dokler ne reče, da bo pospravil igračke; zvija mu kožo na zapestju.
Ampak po riti pač ne.

Okej, najlepše je, če ti uspe otroka obrnit, tako, da niti ne preizkuša tvojih mej in te ne želi provocirat. To je popolna vzgoja. Ampak, večina tistih, ki jim to tudi uspe, imajo že po karakterju zelo ubogljive otroke.

Tistim tapametnim bi pa privoščla kdaj enga živca, ki zna najedat, da bog pomagaj. In ko ti bo 15ič nalašč stekel pod avto, čeprav VE, da in zakaj se tega ne dela, verjemi, da ga boš 16ič po riti, in da bo zaleglo. Če ne od drugega, pa od šoka.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

Ma kaj pa vem, sem tudi jaz bila kot otrok tepena parkrat, pa vem da je bilo tako upravičeno kot tudi ne. Dostikrat sem jih dobila od mame zato, ker je bila ona živčna, jaz sem se pa kaj kregala s sestro in namesto da bi mama problem rešila, sem jaz dobila klofuto, ker sem tastarejša in sem 'ziher jaz začela' (pa še tamala se je vedno drla, da je bilo povsod slišat, meni je bilo pa to hinavsko in se nisem). Te klofute so bile brez smisla, ker se jaz iz njih nisem imela kaj naučit (ker nisem iz principa hotela pustit tamali, da vedno njena obvelja), tamala je pa zrasla navajena, da je vse po njenem, in imata starša z njo kar problem, ko se kar krega z njima za neke hipotetične stvari, zadnjič so se na primer ful skregali, ko sta ji rekla, da ji ne bosta kupila avta, ko naredi izpit, stara je pa 16. :lol:

Da je res zaleglo se pa spomnem samo ene klofute, ko sem jo dobila od fotra, ko sem mu nekaj sikala. Takrat sem bila pa potem tak jezna, da sem ga bek (pa stara sem bila ene 12 ali 13), pa je bil potem tak iz sebe da se je malo pomiril.

Tak da ... se mi zdi da je prav, da otrok dobi kdaj kako vzgojno, pa raje po riti kot pa šamar, ampak iz pravih razlogov. Ne pa zato, ker sta imela starša slab dan pa je otrok zoprn.

Ajoj zaj sem videla da sem čisto off topic ...

Glede nasilja fanta, nikoli še nisem imela problemov, da bi imela nasilnega tipa, s sedanjim je še problem ko se ravsava tak za foro (pač ni da bi se tepla, ampak bolj kot se otroci za igro - čista zafrkancija pač) in ga jaz včasih popraskam ali pa preveč ugriznem, ker nikoli ne vem koliko on to čuti. Ni pa on nikoli še prišel niti blizu temu, da bi me udaril, al pa da bi jaz njega.
Every rose has its thorn
andreich
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a andreich »

Jah...kazen.

No, bom povedala, kaj smo se mi učili :D

Če otrok naredi nekaj narobe in ga potem udarim (seveda ne prehudo!), potem otrok čuti neke vreste olajšanje in ne čuti več takšne krivde za to kar je storil, se razbremeni krivde in nima nobenih psihičnih težav potem (razen mogoče trenutne jeza na starše).
Če pa otroku z besedo npr. rečem, da sem zdaj žalostna in ga nimam več tako rada, da ni priden, itd. bo otrok dobil veliko psihično obremenitev, ne bo odrešen za dejanje, ki ga je storil in to lahko vodi do velikih težav v njegovem razvoju...

Jaz poznam en kr hud primer: Ne vem kaj točno je naredila punčka in ati jo je kregal, na koncu pa je rekel da je nima več rad, drugič je rekel, da so fantki bolj pridni itd. No in enkrat je punčka sred noči jokala in ko je mamica vprašala kaj ja narobe jo je vprašala: A bi me ati mel rad, če bi bla fantek? Punčka se je tak sekirala...pa še zdaj je tak mal drugačna, tud ona se tko dere na druge kot se je njen ati na njo...

Tak da mislim da bo kr držal :wink:

Drugač glede fanta in pretepanja sem pa popolnoma proti! Vedno!!! In rečem da se ne tepe punc, niti fantov!
Guardian
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Guardian »

Jaz če sem iskren, mi kar malce dol maha za take teme...

Zakaj? Ker bo vsakdo izpadel "angelček" in pravi zagovornik vsega dobrega. Torej takšne teme mi ne pomenijo nič...sploh zato, ker je nekako v podzavesti na voljo le DA ali pa NE in seveda bodo vsi izbrali NE, kajne?

No tega v resničnem življenju na žalost ni, angele zelo poredko srečamo in tudi vsakdo, ki pač ni nasilen fizično, nima nobene pravice biti označen za angela, saj to vsekakor ni dovolj, kajne?

Imam svoj temperament, to priznam. Znam popizditi. Znam se zjezati. Znam udariti. A udariti tistega, ki bo udarjal...udariti tistega, ki bo nasilen...eh, kaj pa govorim. Ne znam samo udariti, znam še kaj več in to ornk več.

Priznam, da se mi zna strgati, če bi doživel kdaj, da bi kdo komu mojih bližnjih hotel kaj hudega...vse to priznavam in če sem iskren, se mi ne zdi napačno in se mi ni zdelo nikoli napačno. Sem pač zaščitniški...v tistem mojem svetu ne obstaja "če" pa "ali" in nevemkaj še...ne obstaja včasih "da", včasih "ne"...vedno bo "tisto" in "tistega" se držim, ker "tisto" je temelj vse moje osebnosti in karakterja. In..."tisto" bom vedno branil, za vsako ceno.

Torej, da ne bom popolnoma izven teme, nikdar se ne bojim oz. se nisem bal, da bi udaril žensko, ker se hudičev dobro poznam...pri meni zarečenega kruha ni, je ta prava štruca z fino hrustljavo skorjo, zarečene žemljice in hlebčke pa naj kupujejo slabiči in nevedneži. In pri tistih ženskah, ki neskončno ljubijo svoje moške ter ne odidejo takoj iz takšnih zvez, bodo te hlebčke kupuvali še celo s popustom, ampak dovolj o tem. Bojim se le sebe, če bi videl, da bi kdo hotel raniti mojo žensko ali pa mojega otroka...tega pa, oh kako priznavam, da se pa močno bojim.

In nevem, če kdo pozna tak strah...to je neke posebne vrste strah...samo je pa ogromen. Ni popolnoma nič v sorodu z ljubosumjem, z kako drugo stvarjo, ampak stoji tam zase in stoji močno.

No, še en dokaz, da jo "bedaki" bolje odnesejo, sam jih nisem sicer še veliko srečal, na žalost ali srečo...nevem. A srečujete jih zagotovo punce, dekleta, dame, ženske...upam, da se bo "feminizem" ali bogve kako čudo vašega ženskega sveta tako spremenilo, da boste čisto vsakemu moškemu in to čisto vsaka ženska znala reči "NE".

Ker takrat bo moj strah mogoče malce manjši...
kolegica_23
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kolegica_23 »

Dinotti napisal/-a:Nisem zaljubljen,prizadet kvečem.Nobenih slik nimam namena.Je blo že mnogo sms-jev pa še marsičesa.Me bo pa minil ko...

Zanimivo. Jaz pa sem slišala, da si jo pretepel večkrat. Enkrat davil, enkrat zlasal in iztrgal šop las in zbrcal ko je ležala na tleh, enkrt zaprl v omaro... Zdaj po novem pa naj bi jo ustrahoval z obiski v službi, zasledovanjem in konstantnim psihičnim maltretiranjem in grožnjami prek vseh vrst komunikacijskih sredstev.

Jaz bi te že zdavnaj prijavila policiji in najela odvetnika. Ne vem kaj ona čaka. :S

PS: Pa tudi varala te ni. Če je začela flirtat z nekom po koncu veze pa je čisto njena stvar.
kolegica_23
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kolegica_23 »

Dinotti napisal/-a:Nisem zaljubljen,PRIZADET kvečem.

No končno eno iskreno sporočilo.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

kolegica_23, Dinotti in podobni kalibri...

Kaj če bi se vi to zmenili osebno? :P Bi najbrž naredili več koristi kot pa da se vaš prepir razvleče po vseh temah po forumu...
Uporabniški avatar
Shelve
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Shelve »

Defekta. Dinotti, tebi se vidi, da si nek ćapac, brez lajfa. Raje se vsedi za knjigo, kot da tu jokaš kot pečen maček.
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a merisima »

Dokler ne boš probala ne boš vedela...ma ne...upam, da ni res...če pa je boš pa opazla,sam pol hitro pot pod noge i beži.ja kolegice pa tud ni dobro vedno poslušat,ker se mogoče boji, ker maš tipa,da bo ona izvisela.sem tud to sama doživela...če je tebi tip kul ti ona nima kaj za govorit pa nevem kaki dobri nameni da so.vsak ve zase najboljše sam in dokler se v nekej ne prepričaš ne moreš znat.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Odgovori