Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In the back of your mind:P

Neprebrana objava Napisal/-a Devilish »

Mene pa sociologija skrbi, ker v šoli polovico tem nismo obdelali :/ učitlca je ful manjkala in zdej znam sam ene 11 tem, 9 pa ful ful slabo.. In me je strah, ker tiste ko so ble na poskusni znam vse, teh ko pa ne znam pa ni blo, in bojo ziher zdej, jao:S
ma še kira sociologijo al pa zemljepis? Se fejst učite?
Uporabniški avatar
^Tajca^
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ^Tajca^ »

izzie js sm dala drugo (mislm da je blo neki u smislu da imajo kožo brez žlez pa jajcerodnost), ker kokr se js spomnm je blo na splošno kaj najbolj drži? (ne izključujem pa možnosti da sm nahitr prebrala pa kej sfalila, ker bi blo to zelo u mojem stilu). Pri biodiverziteti sm dala pa veliko število vrst pa malo predstavnikov :)
Js sm tud opazla da je blo par vprašanj iz prejšnih pol (zadnje vprašanje o prilagoditvi človeka na drevesno življenje pa tista slikca s požiralnikom, hrbtenico in sapnikom...). Se strinjam da prva pola ni bla tok težka sam druga mi je pa kr probleme delala :?
You have enemies?
Good, that means you accually stood up for something in your life.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Jaz imam sociologijo in geografijo.

Samo naša profesorica za sociologijo je zadnji dve leti skrbela za to, da se nam tik pred maturo ne bo treba veliko učit, vsaj tistim ne, ki smo kaj sproti naredile. Vse ure, ki so nam odpadle, pa nam jih ni veliko, smo mogle sproti not spravljat, tako da smo se vedno jezile, zakaj moramo biti v petek eno uro dlje, samo zdaj smo ji pa vse hvaležne. Teme smo vse predelale že do marca, tiste glavne celo večkrat. Zdaj pa smo na pripravah še samo stare mature reševale, ki smo jih pa že sproti za vsak test tudi.
Ugotavljam, da je ogromno odvisno od profesorjev. Na primer za geografijo se bom mogla pa zej čez vikend še tolk učit, da joj.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

Ja, druga je bila pa res bolj tako. No, bomo videli.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Fantasistykke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Fantasistykke »

jst sm dala veliko vrst malo predstavnikov, pri plazilcih pa mislim da b, nisem šur tisto k je blo jajcerodne pa debela koža z luskami al neki tacga
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

^Tajca^ napisal/-a:Js sm tud opazla da je blo par vprašanj iz prejšnih pol (zadnje vprašanje o prilagoditvi človeka na drevesno življenje pa tista slikca s požiralnikom, hrbtenico in sapnikom...). Se strinjam da prva pola ni bla tok težka sam druga mi je pa kr probleme delala :?

ja a pol ni več tako, da je velika večina vprašanj iz prejšnih pol? ko sem jaz pisala, sem se samo stare mature nadrkala no.. sem pa slišala, da je bla letos biologija kr fajn za*ebana :/
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Ah, večina ne, 3 ali 4 so bila. :)
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

No, ko sm js pisala- davnega 2006 :D je bila približno 1/3 ali 1/4 prve pole iz starih pol. Vsaj tak se mi je zdelo (pa še celo leto sem bla napiflana vse pole na pamet, ker jih za kontrolne pisal :D).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

Katere teme pa ste si izbrale pri biologiji v drugi poli?
Jaz sem reševala eritrocite, bakterije, kosti, srce in tisto sistematiko (členonožci al kaj so bli). sem reševala tudi tiste kokoši, ampak nisem izbrala. (če je katera reševala enake, naj napiše, da kaj vprašam) :twisted:

Na splošno mislim, da mi je šlo ok, v prvi poli nisem sigurna za tisto kjer je bla neka veriga narisana pa si moral obkrožit kaj se veže gor al kaj jaz vem kaj (tRNK, mRNK, ...) - vgl. jaz sem dala mRNK, čeprav menda je tRNK.
Pa še kakšno stvar sem zgrešila, upam, da največ 5 stvari

Druga pola pa je bla nekaj srednjega..sem vesela, da je blo dosti človeka :D ker sem si samo anatomijo, celico in genetiko malo boljše pogledala, ostalo (sistematika, ekologija, ...) sem samo preletela, ker je zmanjkalo časa
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

tRNA je tam, ja.

Jaz sem v 2. beljakovine, bakterije, srce, žuželke in putke.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

_tejcha napisal/-a:A lohk maš pa angleško-angleški slovar pa še slovensko angleškega?
sončk napisal/-a:Ja, lahko maš oba.
Juh, jz bom mela pa kar 3 potem. :) Al zna koga to motit?
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

Katere tri presnovne procese si napisala za heterotrofne bakterije?
Jaz sem celično dihanje, sinteza beljakovin in vrenje

Zakaj propadejo ob visokih temperaturah?
Denaturacija beljakovin?

Katero tkivo je v srcu, ki ga nikjer drugje v telesu ni?
Napisala sem tkivo srčne mišice.

Koliko nog ima stonoga? 2 na vsakem členu?
Raje ne povem, kaj sem napisala, ker me je sram, haha

Kakšno vlogo imajo žuželke, ki imajo kratko življenje in se ne hranijo?
Napisala sem razmnoževanje, ampak ne vem, če je to ali da so hrana drugim vrstam
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

purple_rain napisal/-a:Juh, jz bom mela pa kar 3 potem. :) Al zna koga to motit?

Ne smeš met treh, lahko maš samo angleško-angleškega in slovensko-angleško-slovenskega.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^Kaj pa če kdo nima 2-v-1, vseeno pa hoče tud enojezičnega met?
Kriza.

No, ampak k sreči sem najdla 2-v-1, tako da je vse OK. :D
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Katere tri presnovne procese si napisala za heterotrofne bakterije?
Jaz sem celično dihanje, sinteza beljakovin in vrenje

Sinteza beljakovin in vrenje in se ne spomnim, katerega še.

Zakaj propadejo ob visokih temperaturah?
Denaturacija beljakovin?

Hm, jaz sem napisala, da razpadejo ovoji.

Katero tkivo je v srcu, ki ga nikjer drugje v telesu ni?
Napisala sem tkivo srčne mišice.

Tudi to.

Koliko nog ima stonoga? 2 na vsakem členu?
Raje ne povem, kaj sem napisala, ker me je sram, haha

Sem napisala veliko. :D

Kakšno vlogo imajo žuželke, ki imajo kratko življenje in se ne hranijo?
Napisala sem razmnoževanje, ampak ne vem, če je to ali da so hrana drugim vrstam

Tukaj pa sem napisala nadaljevanje ali ohranjanje vrste, v glavnem razmnoževanje je ja.
Zaklenjeno