Matura [Združena tema]
Ja, lahko maš oba.
sold uporabiš takrat, ko veš natančno, kdaj se je to zgodilo, in veš v glavnem vse podatke.
has sold uporabiš takrat, ko ne veš, kdaj točno se je nekaj zgodilo. Al pa ko maš v stavku just/already/since.
had sold uporabiš v predpretekliku, oz. v določenih stavkih "i wish" in v določenem reported speechu.
Zdej rešujem te glagole in ne skrbi, vedno se samo 1x al pa 2x v nalogi pojavi had, tko da če ne veš kaj dat, daj raj has.
lolika11 napisal/-a:Joj, jst sm že čist obupana nad to anglo. Sploh ne vem kir čas nj gdaj uporabm. Ne vem kdaj more bit has sold, namesto samo sold. Kdaj je rečmo had sold/has sold? Nektere stvari se mi zdijo čist enake pa očitno niso...
sold uporabiš takrat, ko veš natančno, kdaj se je to zgodilo, in veš v glavnem vse podatke.
has sold uporabiš takrat, ko ne veš, kdaj točno se je nekaj zgodilo. Al pa ko maš v stavku just/already/since.
had sold uporabiš v predpretekliku, oz. v določenih stavkih "i wish" in v določenem reported speechu.
Zdej rešujem te glagole in ne skrbi, vedno se samo 1x al pa 2x v nalogi pojavi had, tko da če ne veš kaj dat, daj raj has.
^Tajca^ napisal/-a:maah ta biologija, učila sm se res k neumna, pa prvo polo sm še kr uredu nrdila, pr drugi pa kr nism vedla kaj nej delam, take čudne teme in vprašanja... čist razočarana uglavnm
Enako

Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
lolika11 napisal/-a:Joj, jst sm že čist obupana nad to anglo. Sploh ne vem kir čas nj gdaj uporabm. Ne vem kdaj more bit has sold, namesto samo sold. Kdaj je rečmo had sold/has sold? Nektere stvari se mi zdijo čist enake pa očitno niso...
tut men so vedno časi delal težave oz. sj mi še zmer. ampak zdj se glih to učim in mam pred sabo razpredelnico s časi pa kdaj se kej uporabljajo.
Has sold = present perfect (opisovanje zaključenih dejanj v preteklosti, ki imajo vidne posledice v sedanjosti)
had sold = past perfect (izraža dejanja, ki so se zaključila pred drugim dejanjem v preteklosti)
po domače ne znam napisat

[quote="sončk"]Jst mam psihologijo! Gledala sm stare mature, pa je kr dost zajeban
Razn tiste naloge izbirnega tipa, aj lajk dem
Nimam pojma, kaj bo not, dans sm sicer obdelovala stališča, predsodke in moralni razvoj po Krohnbergu, pa je čist možno, da bo to. Vedno zahtevajo piflarijo skupi z dejanskim znanjem. Pa valda, ena teorija osebnosti, kot vedno... Upam, da ne bo statistike. Jst mam še čist mal do konca, pol pa ponavljat in piflat. Kaj ti mislš, da bo not?
[quote]
lol, nam je tud profesorca rekla da pričakuje kohlberga al pa inteligentnost, ker tega že dolgo ni blo
hje, zaj pa vem kaj se morem učit (sam upam da nebo tako zaj. kot je bla baje biologija pa ekonomija..vsi so že celi zdepresirani ker so dali letos dost težje naloge..
sej slova ni bla ful težka, ampak sem dost reševala pole iz prejšnjih let in so mi ble vse lažje od te..
bomo vidli
PUNCE, ŠE SAMO MALO!!

[quote]
lol, nam je tud profesorca rekla da pričakuje kohlberga al pa inteligentnost, ker tega že dolgo ni blo

hje, zaj pa vem kaj se morem učit (sam upam da nebo tako zaj. kot je bla baje biologija pa ekonomija..vsi so že celi zdepresirani ker so dali letos dost težje naloge..
sej slova ni bla ful težka, ampak sem dost reševala pole iz prejšnjih let in so mi ble vse lažje od te..
bomo vidli
PUNCE, ŠE SAMO MALO!!
fragolaa napisal/-a:Imam občutek da bo psihologija ker neki![]()
Danes sem sanjala da pri zgodovini nisem znala rešt nič na eni polinočna mora
mene tut tale zgodovina kr mal skrbi...se mi zdi de j ful podatkov pa letnic...upam de nam bo šlo..
Let me hold you
For the last time
It's the last chance to feel again
But you broke me
Now I can't feel anything
For the last time
It's the last chance to feel again
But you broke me
Now I can't feel anything
-
- Sramežljivka
^Tajca^ napisal/-a:Ja začetek ni preveč dobr![]()
A ma katera mogoče kšne izpiske od The curious incident? js mam neki obnove pa oznake junakov od Look back in anger pa če katera rabi mi napište na kter mail nej pošlm
jaz bi mela prosim.... hudoba_90@hotmail.com
-
- Sramežljivka
Hmm, meni pa biologija ni bila tako težka, vsaj v prvi poli se je kaj nekaj vprašanj iz prejšnjih pol našlo. No, me zanima, kaj ste ve pri tisti nalogi o plazilcih obkrožile??? Jaz sem izločila A in B zaradi štirinožcev (kače nimajo nog), C zaradi rastlinojedih in živorodnih, kar niso, pri D pa potem ni štimalo, ker je pisalo majhne luske (krokodil ima velike) in vsi nimajo strupnih žlez. Kaj je tu prav? Pa pri tisti nalogi o biodiverziteti? Je velika raznolikost organizmov in veliko posameznikov ali velika raznolikost organizmov in malo posameznikov?
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)