Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

LBA sm si jst pred kratkim film pogledala, smo pa lani že gledal slovensko predstavo + prebrala sm ga lani. Svetujem film ;)

Christopherja sm pa prebrala.

Jst mam problem, da mi nikakor ne rata pisat manj besed. Recimo, zanč sm za probo napisala esej doma, ma 326 besed, s tem da sm se fuuuul nazaj držala. A to odbijajo točke? Jst ne vem, kako nej mn napišem, men je 220 absolutno premal :? Da ne govorim o 180ih pri razpravljalnem eseju :eek: Pa nujno morm pisat 8, plisss nej ne odbijajo. Ful na mejhno bom pisala.
Klea_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Klea_ »

Ima katera polo za angleščino VR, jesenski rok 2008?
Na ricu in na dijaškem je ni.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

ŽuŽa jaz sem dala, da je Big Brother nepravilno, ker je tudi Lepo je biti milijonar preveden v slovenščino. [/b]

Brez pomena je, da se zdaj živciramo zaradi različnih odgovorov, sej veste da pol marsikaj upoštevajo. No, če pač ni čist mimo in je neko bistvo vsaj omenjeno. Torej, vidim, da je naslednja tema angleščina, horrible. :D
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

No, malo prekinem slovenščino, vprašanje pri biologiji: Kaj je fora, da je končni prejemnik elektronov v celičnem dihanju kisik? Kakšen kisik? Če se kisik porablja, nastaja voda..? Ali kaj pomeni, da je končni prejemnik elektronov? No, prosim, naj ena razloži, po svoje. :)

In ne morem verjeti, da samo še enkrat spimo, pa bo že tu! :eek:
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Kaj pa s-struktura? :?

Jaz sem dala S/S+S.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Jaz sem dala S/2 /S/ S/2, če veš kaj sem mislila, torej, glavni stavek je bil polovic, vmes pa odvisnik.

Ne rečem, da 100% drži, ampak pri nas smo v večini tako naredili (vsaj za tiste, ki pribljižno toliko znajo kot jaz vem, da so).

Pomojem te je zmedlo tisto naštevanje naprej, da si dala priredje, kaj? Zoprn stavek, tisto blesavo naštevanje je marsikoga zmedlo, samo ni bilo nobenega glagola naprej, da bi lahko bilo priredje.
...Nikyca...
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ...Nikyca... »

Js sm dala isto kt ti Liena. In pr nas so tisti, k obvladajo slovo, tut tko dal. Tko da mislim in upam, da je prou tko.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Ja, saj, saj sem zaj ugotovila, da je tako :?
keglevichova
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a keglevichova »

uuu noro s-strukturo mam prav ;) haha
tema besedila sem pa dala da je KRITIKA DRUŽBE. mislite da bo?

premalo ti je 180? heh vidiš jst mam pa nasprotn problem: angleščino dokaj obvladam, ampak nimam domišljije in preprosto NE VEM kaj naj pišem!
Fantasistykke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Fantasistykke »

izzie napisal/-a:No, malo prekinem slovenščino, vprašanje pri biologiji: Kaj je fora, da je končni prejemnik elektronov v celičnem dihanju kisik? Kakšen kisik? Če se kisik porablja, nastaja voda..? Ali kaj pomeni, da je končni prejemnik elektronov? No, prosim, naj ena razloži, po svoje. :)

In ne morem verjeti, da samo še enkrat spimo, pa bo že tu! :eek:

bom probala razložit.
okj najprej maš glikolizo pa te fore k niso nč u zvezi s kisikm. pol sledi nastajanje aktivirane ocetne kisline (k se od piruvata CO2 odcep pa nastane acetil koencim A pa uni NADH+H+) - torej spet nič sledu o kisiku, poj je krebsov cikel (acetil koencim A + oksal acetat = citonska kislina, pol se pa odcepljajo Co2ji in H ji) - skratka spet nič o kisiku, poj je pa dihalna veriga k maš une fore z vodikovimi e- pa p+ pač teli elktroni se prenašajo po prenašalcih da po pač postopku k se mi ga ne da opisat (pč protoni + koncentracijske razlike pa to) nastaja ATP (k oddaja e- energijo). k odda vso energijo k ma se pa more nekam vezat, torej se veže na O2, na kisik se pa vežejo tut H protoni (uni k so tut sodeloval pr nastanku ATP) in pol nastane H2O.

tko to sm bl tko še za ponovitev bl na širok napisala (da pč vidm če znam) upam da je to to kar si prašala.

ubistvu kisik sprejme elektrone, sam pol pač nastane s tem k jih sprejme voda :)
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Hvala. Se mi je zdelo, da je tako, ja.

Vse znaš? :D
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Fantasistykke
Sramežljivka
Sramežljivka

ooooh še zdaleč ne ker je preveč :) ti?
upam na najboljše pol pa sam odvisno kaj bo pr unih naloga za pisat.

drgač si se vpisala na medicino ti an? no upam da bomo drugo leto sošolke :)
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Joj, jaz tudi. :)

Mah ne, ne znam vsega (rastline in živali bolj tako tako), v prvi poli valda ne bo kakšnih kompliciranih primerov, v drugi pa upam, da bodo fajn teme. In letos vem na kaj pazit, ker sem lani videla, kako popravljajo, ko sem šla na vpogled. Npr. pri primerjavah je treba čisto konkretno napisat, oziroma po domače povedano, kot da tisti, ki bere ni čisto pri pameti. :D Jaz sem pa pisala, kot da je pač samoumevno, da me razumejo. Pa so šle točke.
Fantasistykke
Sramežljivka
Sramežljivka

jst ekologije nč ne znam za kar mi je sicer žal ker niso tok težke naloge sam neki sm mogla skenslat, pa živali ne znam prou dobr morm še mal preletet, pa tistga dela molekulske genetike ne znam k so tisti operoni pa tok sam to itk še nikol ni blo pomoje no razn kj pr obkrožvanu.

znam celico pa procese fotosntezo pa dihanje pa to ker to smo res veeelik delal v šol, res čez celo leto pa genetiko tut (razn tistega). rastline pa pomoje bl tko no če je izi poj znam če bo pa kuj mal kompliciran pol je pa že problem. isto človek (mišic ne znam pa nč).

tolk lepo nj dajo kkšni 2 nalogi s celico, kkšno fotosintezo pa kkšno lepo genetiko pa tko še kj lahkga pa bom srečna :)
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

^^ja kaj se sekirate. jaz moram danes še pet učbenikov za biologijo predelat. in sem danes v šoli ugotovila, da sploh nisem "najhujša" glede tega. eni so sam enega do zdaj predelali al pa nobenega....saj pa bo noč še dolga :D
Zaklenjeno