Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^Časopis Delo, priloga Finančna točka (nisem bla ziher, a bi mogla tud "točka" z veliko napisat? :gruebel:) - čeprav je samo FT .. :pale:

Čeprav tud tistle ŽuŽin sprejemnik sploh ni napačen odgovor, ne..
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ushergirl »

Pomoje bi mogl bit brez FT sam jst sm dala FT. Kaj je blo še kej tazga? Kaj pa intonacije? Jst sm tm k je blo vprašaj narašča, pr piki se je spuščal pr klicaju sm dala pa čist ta zadnjo možnost.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^Ja jst tud tko.

Hmm kaj pa tm na kaj se veže al navezuje? Tist sm jst čist zasrala.
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Kjer to? A tist London pa k se je pol spremenil. Jst nism vedla kako se prov reče tem stvarem in sm kr npr k se je spremenila beseda v glagol sm dala zamenjava z glagolom. Ker bolš da napišm kukr pa da prazn pustim. Nism pa vedla točnih izrazov, ker se nism učila.

Ful mi gre na živce, ker ne dajo pole na net. Da lahka mi mal pokomentiramo.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^to mislm ja. Jst sm nek napisala z zaimkom, sam prov je z oziralnim zaimkom :? ; pa zihr je blo kje tud z napomenko sam jst tega nism najdla/vidla.
Zadnjič spremenil ŽuŽa, dne 28. Maj. 2009 13:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Jaz sem dala za skladenjsko podstavo: taK, ki je cel dan in taK, ki je vsak dan. Pomojem ni dobro nekih novih glagolov vpeljevat, če pa si napisala "ta" potem pa tako ni pravilno. :?

Milomilo, da se nisem mogla spomnit kako se reče prilogi, pa sem dala kar Delo FT, pri časopisu pa samo Delo.

Jaz sem dala dekadenca kot zaznamovana, ker ni bila uporabljena čisto v takem smislu, kot v slovarskem sestavku, samo ne vem, če je prav to. Strokoven izraz sem pa potem dala primer: Ta lirika spada v obdobje dekadence. Blahh, to je bla edina taka bedarija, ko nisem čisto vedela.
Pa tisto, ali je okej, če je napisano Big Brother ali bi moralo biti Veliki brat, tist se mi je zdelo tak brez smisla, raje bi dali kakšno utemeljitev velike začetnice ali pa izgovor besed, ko pa taka bedarije. :D
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

^Haha, tle sm jst kr neki napisala. Kao naj bi blo prevedeno v slovenščino, ker je knjiga izšla leta 1967, pravopis smo pa na novo posodobil kasnej pa to kao not piše. :D
Zadnjič spremenil ushergirl, dne 28. Maj. 2009 13:34, skupaj popravljeno 1 krat.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ A si dala da je po tvojem pravilno al nepravilno, da je tuji izraz uporabljen (Big brother)?

Joj pa tam kjer smo mogl v enostavčno poved sem se tud tako lomila, 2krat sem prečrtala, v tretje pa upam, da sem zadela hehe.

edit tole sem hotla pod Lieno postnit.
Zadnjič spremenil ŽuŽa, dne 28. Maj. 2009 13:35, skupaj popravljeno 1 krat.
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Napačno.
Tista poved sm pa jst našla dve rešitvi. Upam, da je več možnosti pravilnih.

EDIT: Aja, sej se mi je zdel v bistvu. :D
Zadnjič spremenil ushergirl, dne 28. Maj. 2009 13:38, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

ushergirl napisal/-a:Ker se mi zdi, da maš ti bl prov k jst. :wink:
Kaj ste dal pa za naslov časopisa? Delo al Delo FT?

Jst sm dala naslov časopisa Delo, priloga pa DELO FT - finančna priloga.... :roll: To je blo res glupo vprašanje, res ne vem, kaj je prov. Kako nej jst vem, da ni ime te priloge "FT - finančna priloga"

Jaz sem dala za skladenjsko podstavo: taK, ki je cel dan in taK, ki je vsak dan. Pomojem ni dobro nekih novih glagolov vpeljevat, če pa si napisala "ta" potem pa tako ni pravilno. Confused

Sej ne veš :razz: Mogoče mi pa dajo 1 točko.

Sicer je pa to neumno, da mormo kr vedt, da je Delo FT priloga pa Delo časopis. Ja sori, kaj pa če živim v votlini in še nikol nism slišala za Delo? Mislm... :roll:

Dekadenco sem jaz dala nezaznamovana (čeprov sm na začetku dala da je z., sam sm pol vidla, da ni)

Se pa strinjam glede tiste utemeljitve Veliki brat, o moj bog, kok sm tm nakladala. Sploh nism vedla kaj pisat, ker je pač itak POP TV in dajejo imena oddajam tko, kot se oni sprdnejo.
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

sončk napisal/-a:Se pa strinjam glede tiste utemeljitve Veliki brat, o moj bog, kok sm tm nakladala. Sploh nism vedla kaj pisat, ker je pač itak POP TV in dajejo imena oddajam tko, kot se oni sprdnejo.

:rofl:
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Kaj pa S-struktura? Evo tega pa nikol nism znala pa nikol ne bom...
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^Jz sem se pa čist zgubila pri preoblikovanju stavka, da "moraš bit bedak, da se spomniš takih neumnih kazni" .. :stupid: jz.

Ajoj. Jz ne bom več brala te teme, moj dober občutek je zmer slabši, ko berem vaše odgovore. :lach:

*edit: eh, tok novih postov naenkrat, sem že pozabila na koga se moj "^^" nanaša..
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 28. Maj. 2009 13:39, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Jst sm dala S polovic, vmes mali s, pa spet S polovic. Plis nej bo prov? :? Pa še neki - a je lahko INTIMNO - ZASEBNO? Pa šokirati - presuniti?
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Jst tut. :)
Intimno - zasebno, ja.
Zaklenjeno