Maychy napisal/-a:Mene pa zanima na kaj vse moraš bit pozoren, ko greš gledat/kupovat avto. Na prvi pogled itak vidiš, če je kaj očitnega narobe (npr. če je opraskan itd.). Ampak mene zanima kateri so tisti očitni znaki, da je nekaj narobe oz. kaj vse se da na hitro preveriti (npr. prižgati klimo, da vidiš, če dobro dela)?
Hvala za odgovore!
Jaz ti predlagam, da se s prodajalcem dolocena avtoja, ki ga imas nagledanega, dobis pri pooblascenem serviserju za te avtomobile. Poklices tja, se zmenis in ti ga oni celega pregledajo. Placas mogoce 50 evrov, pocakas pol ure, eno uro in to je to. Si vsaj ziher, da je vredu avto. Vseeno boljse dati 50 evrov za to da ti pregledajo, kot pa nekaj tisoc za avto, potem pa bi se mogla dati ne vem kolko za popravila, ce kaj ne bo stimalo.
Tak je bilo, ko je moj kupoval avto.
Ko sem jaz kupovala avto, sem imela s sabo kolega, ki je avtomehanik. Na prvi pogled se je avto zdel vredu, dober, ampak ko sem ga nekaj casa vozila, sem zacela opazati, da stvari niso dobre in ne vem koliko kesa zmetala za popravila itd. Ko bom naslednjic kupovala avto, bom isto naredila kot je moj.