Matura [Združena tema]
Mene je začela biologija sekirat ful, imam še samo 3 dni in čutim, da spanja ne bo ali bodo pa nočne more. Živčki, živčki, živčki. Blaaaaah! Pa kaj bo meni kdaj koristilo, da bom znala povedat, kako se razmnožujejo mahovi pa alge!! 

"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
^^ sej si sama izbrala biologijo
marsikomu bo tudi na faksu prišlo prav.
Men je bla biologija (poleg slovke) najmanj všeč- sam sem pa hotla imet naravoslovni predmet na maturi, če me slučajo kdaj zamika na naravoslovni faks (ki ima za pogoj naravoslovni predmet) se vpisat

Men je bla biologija (poleg slovke) najmanj všeč- sam sem pa hotla imet naravoslovni predmet na maturi, če me slučajo kdaj zamika na naravoslovni faks (ki ima za pogoj naravoslovni predmet) se vpisat

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
^^se popolnoma strinjam. čeprav je meni tudi evolucija kar nekaj. je pa zanimivo ko grem tak skoz zapiske al učbenik si cel čas govorim eh to je preveč podrobno, tega ne bo not....zato zdaj npr tam kjer so berem sam povzetke na koncu poglavij pa tiste razlage besed odzadaj pa slikice gledam...biologija bo katastrofa ja 

- black_bird
- Komunikatorka
- Kraj: far away
Jst mam psihologijo! Gledala sm stare mature, pa je kr dost zajeban
Razn tiste naloge izbirnega tipa, aj lajk dem
Nimam pojma, kaj bo not, dans sm sicer obdelovala stališča, predsodke in moralni razvoj po Krohnbergu, pa je čist možno, da bo to. Vedno zahtevajo piflarijo skupi z dejanskim znanjem. Pa valda, ena teorija osebnosti, kot vedno... Upam, da ne bo statistike. Jst mam še čist mal do konca, pol pa ponavljat in piflat. Kaj ti mislš, da bo not?
Mi smo se to že v osnovni šoli naučil... Tko da ne vem, kako se tega učit, jst jih še od takrt znam, pa vedno delam po občutku. Pač priredja sta dva stavka, ki sta enakovredna, podredja je pa en stavek, ki je večvreden od drugega in je drugi od njega tut odvisen
S-strukture pa so čist izi, ko enkrat znaš priredja. Čeprov se jst dostkrat zafrknem, ampak to zato, k ne premišljujem dost.

ma js pojma nimam s-struktur in podredij/priredij...kašna ideja kako naj se jih naučim? drugače sm pa rešla use stare pole (una zbirka starih pol) in morm rečt, da so ble na začetku zloo težje naloge kot pa zdej zadnje 3 leta.
Mi smo se to že v osnovni šoli naučil... Tko da ne vem, kako se tega učit, jst jih še od takrt znam, pa vedno delam po občutku. Pač priredja sta dva stavka, ki sta enakovredna, podredja je pa en stavek, ki je večvreden od drugega in je drugi od njega tut odvisen

S-strukture pa so čist izi, ko enkrat znaš priredja. Čeprov se jst dostkrat zafrknem, ampak to zato, k ne premišljujem dost.
Jaz sem se včeraj učila samo kako urco, da sem skozi prebrala osebnost, inteligentnost, zaznavanje. Drugega pa še nisem..bom probale še danes malo..Piflarije je ogromno, sam še dobro, da je vsaj zanimiva
Joj upam, da mi bo uspelo se naučit psiho v 2h dneh.. Sej drugače sem se jo ful učila med letom sam se mi zdi da je tolko tega, da mi nebo uspelo za dobro oceno.. sam zdaj se pa morem posvetit razčlembi, ker hočem slovo vsaj 4 pisat
ej, kako se ve slovo učite? Rešujete pole ali naloge Čez prag besedila?
Kako pa matematiko? Pole?
Pri psiho. tud pole? Ker nam prof.sploh nobenih pol ni dala, razen predmaturitetno.. sem mislila, da je to pač tak, vsako leto drugače..
Angleščine pa se tak al tak ne da naučit..to bom po moje najslabše pisala, ker se angl.nikol nisem učila in vedno delam pač po posluhu..
Hjoj, se že vidi predmaturitetna živčnost, kolko sem napisala..

Joj upam, da mi bo uspelo se naučit psiho v 2h dneh.. Sej drugače sem se jo ful učila med letom sam se mi zdi da je tolko tega, da mi nebo uspelo za dobro oceno.. sam zdaj se pa morem posvetit razčlembi, ker hočem slovo vsaj 4 pisat

ej, kako se ve slovo učite? Rešujete pole ali naloge Čez prag besedila?
Kako pa matematiko? Pole?
Pri psiho. tud pole? Ker nam prof.sploh nobenih pol ni dala, razen predmaturitetno.. sem mislila, da je to pač tak, vsako leto drugače..
Angleščine pa se tak al tak ne da naučit..to bom po moje najslabše pisala, ker se angl.nikol nisem učila in vedno delam pač po posluhu..
Hjoj, se že vidi predmaturitetna živčnost, kolko sem napisala..

-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj