Najprej me zanimajo tudi vaša leta.
Kako reagirajo, če želite odpotovati nekam v tujino ali pa greste samo na zabavo vendar v kakšen drug kraj ali za celo noč?
Kako gledajo na vašo šolo ali fax, ali se vmešavajo, ali vam govorijo kdaj in koliko se morate učiti, težijo za snov, zvezke itd ?
Kaj se vam zdi normalno in sprejemljivo - vmešavanje do kakšne mere?
Jaz sem stara 20 in kar se tega tiče je pri nas katastrofa. Fotr je še nekako normalen, mati pa me ima že od malega za otroka in se mi zdi da bi me rada za vedno obdržala na takem nivoju. To me duši in zadnje čase me začenja grabiti panika, ko me začne ob 5 zjutraj ob sobotah, ko sem zunaj z mlajšimi prijatelji( pa njih noben ne kliče) terorizirati, da kje sem, da naj spizdim takoj domov, da se naj odselim itd.
Kjer se le da, me finančno izsiljuje, že od nekdaj. Kar pomeni, da me je tudi vednoo podkupovala z raznimi stvarmi , recimo makeupom, parfumi itd. To ji je dajalo tudi motiv, da je potem včasih delala z mano kot s psom. Ker pravi, da mi itak ničesar ne manjka. Materialno res ne, ostalo je pa kriza...
Sicer se v parih mesecih selim ker grem študirat ( pa čeprav bom študirala v istem kraju, grem stran, to vam lahk pove velik), vendar pa bodo stanovanje plačevali oni ( denarja imamo veliko) in me je strah da se tudi na faxu ne bo končalo njeno vmešavanje v moje življenje. Občutek imam, kot da sploh ne živim svojega življenja.
Npr, da bi hotlea zdajle nekam odpotovat, s svojim denarjem.. ni šans. Že samo ko rečem da grem zvečer ven ( p grem 2x mesečno), začne zavijat z očmi in besno gledat.
Po njenem je pomembna samo šola. Povod za tole temo je bil, ker se mi je ravnokar utrgalo. Namreč, danes bi mogla met ene inštrukcije, pa mi je inštruktorca pol odpovedala, ker ma delo. No in jaz to povem mami in ona ragira kot da bi ji povedala, da bo konec sveta . In mi začne grozit, da bo ona poklicala mojo inštruktorko in preverila., če res ne more. Omg no, pri 20 letih..takrat se je ona poročila z mojim fotrom in bla že noseča. Jaz pa nimam sploh svojega življenja....
Obstajjo še dosti hujši primeri. Npr na skrivaj kliče moje sošolke in se domenja za zvezke, gre po njih, jih kopira in raztovori nazaj. Jaz pa potem od sošolke izvem da je bila moja mati tam in da jo kliče.
Pa drugo prijateljico pokliče prejšnjo soboto in jo sprašuje kam gremo ven in da naj ne bom predolgo.
Grabi me panika, ker ne vem kako naj ji sploh zbežim, zaradi vsega tega jo že nekaj let sovražim in obupujem nad vsem... nimam več volje do življenja in svoboda ter samostojnost sta mi začenila pomeniti vse na tem svetu.