z letalom

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Uuuu Irska, ful dobr :D

Ja dostkrat se sele mesec, 2, 3 pred odhodom pojavjo kasne res ugodne ponudbe. Sam mors troft, lahko pa da je tud drazje. Js sm se tko nazadnje kvalitetno zajebala. Sem hotla do Londona z Ryanairom, pa so ble cene take, da me je cenejs prsla Lufthansa za 130e. Pol sm pa uceri gledala, je pa 10£ pa brez taks. Tko da ce si fleksibilna glede datumov je pomoje bols pocakat (js sicer nism bla).
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SweetGirl* »

classy napisal/-a:NOVO

Pri opodu sem kupila karto,naj bi letela s Kenya airways iz Londona, 18.8., pa sem dobila mail, da je ta let skenslan in da ce lahko 20.8. To mi je sicer super, 2 dni vec, jes! Zdej pa 2 vprasanji:

1. Ce smo ze pr menjavi datuma, a se lahko zdilam za se kasnejsi odhod, se kaksen teden kasneje npr.?

2. Do Londona letim z Lufthanso, tud prek opoda kupla karto. A lahko tud tu spremenim datum leta, ker pac ni moja krivda, da je let 18.8. skenslan? A to ureja Kenya airways, opodo, al se moram sama z Lufthanso dilat? A so komplikacije, al samo pac povem, kaksna je stvar?

Hvala!

Če ti spremenijo let, lahko

1) Sprejmeš spremembo
2) Zahtevaš denar nazaj
3) Ti dajo "kredit" in si pač moreš za ta denar v naslednjih nekaj mesecih (navadno 3eh), kupit karto

Če nisi bookirala 2 enosmernih kart potem lahko po moje spremeniš tudi prvi let. V najslabšem primeru pa zahtevaš denar nazaj pa na novo izbereš lete (če nista seveda ni zdaj že vse ful dražje).

Take izkušnje imam jaz, lahko pa, da se razlikuje od prevoznika do prevoznika, čeprav dvomim.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Ok, sprememba leta je urejena, sicer s popolnoma drugimi druzbami, pa ok.
Zdej pa...Vracam se v London po ta novem 22.8., prej naj bi pa 19.8. ze letela domov z Lufthanso. In sem rekla, da ce lahko Kenya airways krije stroske spremembe datuma, ker je njihova krivda, da so skenslal let, ne moja. Ampak baje da ne, da moram jaz sama to placat. Kaksne izkusnje?
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

Skrat potepuh napisal/-a:Se opravičujem ker smetim temo ampak: Končno mam vse karte! Jeeeej!

Aja, no pa še neki me zanima: A so karte pr teh nizkocenovnih prevoznikih cenej, če jo prej kupiš? K sm mela ogledane karte za pol funta pa 15 takse. No in pol sm mal mutila in šele čez 2 mesca šla dejansko kupvat karte. In mi je prov smešno, ker zdej so po 15 funtov karte pa brez takse. Halo?!?

kaj a karta je sam 15 funtov? al sm js kej narobe razumela... :?:
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

Skrat potepuh napisal/-a:Aja, no pa še neki me zanima: A so karte pr teh nizkocenovnih prevoznikih cenej, če jo prej kupiš?

Cist odvisno, ryanair spreminja ceno kart kot se jim zdi, prav tako npr. easyjet, s tem, da easyjet vsekakor nudi ugodnejse cene, ce karto kupis dosti vnaprej.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Skrat potepuh »

bubabiba napisal/-a:
Skrat potepuh napisal/-a:Se opravičujem ker smetim temo ampak: Končno mam vse karte! Jeeeej!

Aja, no pa še neki me zanima: A so karte pr teh nizkocenovnih prevoznikih cenej, če jo prej kupiš? K sm mela ogledane karte za pol funta pa 15 takse. No in pol sm mal mutila in šele čez 2 mesca šla dejansko kupvat karte. In mi je prov smešno, ker zdej so po 15 funtov karte pa brez takse. Halo?!?

Ja, enosmerna karta London- Dublin. :D Tok pocen pa ni vse skup, no. Seveda je let 15 funtov, 20 je prtljaga, pol pa še 10 plačilo. Se kr nabere. :?
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Skrat potepuh napisal/-a:
bubabiba napisal/-a:

Ja, enosmerna karta London- Dublin. :D Tok pocen pa ni vse skup, no. Seveda je let 15 funtov, 20 je prtljaga, pol pa še 10 plačilo. Se kr nabere. :?

ajaa london-dublin...sm misnla iz lj do londona, pa se mi je mal čudno zdel. :wink:
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica

Za Lj- London sva dala pa skupaj 175 za dvosmerno. Z vso prtljago itd. Sam sva precej prej kupla karte.

Sj ne vem, a je to drago?
(Js sm šla namreč prvič v London z avtobusom. :D )
(Feri Lainšček)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Midva sva dala pa 160 evrov (z prtljago). Naslednjič grem pa definitivno z Ryanair iz Benetk ali Trsta (pa avto pustiva na letališču- ene 40 evrov za en teden).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Jst sm šla sicet tut z busom, sam se mi zdi kr precej...175 za urco pa pou vožne cca...tok je karta iz ny do la pa se vozš 6 ur baje. :) Mogoče če bi vzela iz kšnga kraja bliz npr. benetke, trst da bi blo cenej... za London sicer nism gledala kok so karte, ker ne grem v kratkem tja, tko da...
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica

Ne, sm prečekirala Ryanair in Easyjet in tut vsa bližnja letališča pa je blo to najcenejša opcija takrat. No, iz Benetk je blo za par evrov cenej sam tko al tko te potem vožnja do tja dodatno stane. Brez veze dol hodt glede na to kako bliz našega letališča sva doma.

Sj loh bi cenej skos pršla z minimano prtljago, sam itak ruzake gor vlečeva.

Jah, mal je brez veze primerjat notranje lete v Ameriki z evropskimi in pa gledat na dolžino leta... Po moje je bencin za letalo najmanjši del cene karte. Ker drugač se cene ne bi tko razlikovale. Mi smo dal celo premoženje za 9 ur leta, pa je sam za tri ure več od šestih ur in po tej logiki karte ne bi smele bit X-krat dražje.
(Feri Lainšček)
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

jah nevem men se zdi to precej drago za London. js sm našla na edreams najcenejši let do londona iz brnika za 150 evrov. ok se mi zdi še vseen drago...pomoje zato k je lih tak cajt,,k če pogledaš septembra je najcenej karta 96 evrov.sam a ni blo učas eki pr easy jetu za 100 evrov al kok?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

EasyJet je prov drag ratal.

Ko iščeš na Ryanair moraš bit precej prilagodljiv glede datumov, pa najdeš precej poceni let (za 20 evrov na osebo povratna, ali še manj). Tako, da v takem primeru se pa splača (pa še v Benetke skočiš za en dan :D)

Aja, drgač pa midve govoriva o cenah za 2 osebi (160€ za 2).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Aja za dve..pol pa vredi. :wink:
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica

:D No sam d se zastopmo... Ja, za dve karti sm dala tok.
(Feri Lainšček)
Odgovori