Izpit za avto
bubabiba napisal/-a:Killyka dobre so tam, kjer ne pobirajo samo denarja, ampak tut kaj vložijo v stvari, ki koristijo učencem.
Najbrš niso šli poligone gradit kr iz dolgcajta ane? Očitno imajo tudi neko svojo funkcijo, glej ga zlomka.
seveda imajo poligoni svojo funkcijo, ampak neglede na use sem mnenja, da poligona na začetku ne rabš.
nevem niti točno ktere vaje imaš tam, ampak vem pa to, da te poligon ne bo naučil prave vožnje po pravi cesti.sem mogoče za eno uro poligona, ampak čimprej na cesto, ker cesta je tista po kateri bomo sami vozili in po kateri se moramo naučit vozit.
In cene AŠ se razlikujejo od mesta do mesta.Ljubljana je itak ekstremno zasoljena in najdeš tud ornk drage ure v ne lih slabih avtošolah.
moja avtošola tud ni bla lih AMZS in priznana in znana oh in sploh, ampak sm mela inštruktorja, ki je biu uredu in ki me je navadu vozt.ne bom govorila, da sem polno izkušena, ker po sedmih mescih ne morm bit, ampak mam pa že nekaj izkušenj za sabo, nekaj slabih izkušenj iz katerih sem se s kančkom sreče in znanjem iz avtošole, uspela zmazat stran od prometne nesreče.
in nism bla na poligonu, moj "poligon" je bil na parkplacu pred Supernovo na rudniku, sva šla mal naprej mal nazaj, mal v drugo, tretjo in v petnajstih minutah sem že peljala proti Igu.če bi me držal na poligonu še tri ure bi bla to živa bedarija in čist nč kot pobiranje keša.
bolj smiselno se mi zdi, da se da poligon kot recimo obvezen del nekaj časa po izpitu, v smislu šole varne vožnje in te še tam naučijo dodatnih stvari, ki ti pomagajo za naprej.Mislm pa da si s temle stvarmi, dokler še v treto ne znaš dobr prešaltat, nimaš kej prou dost za pomagat.
- metuljčica*
- Cosmofrik
*purple* v Ljubljani cene sploh niso tako zasoljene, v drugih krajih po Sloveniji je dražje.
Drugače si pa ne predstavljam tole vožno po parkirišču, pa gont tam do tretje, po parkplacu pa folk hodt...pa ti tko mimgrede kakšen otrok skoč pred avto..ja hm res pametno, ti pa prvič za volanom pa v tretji šibaš. Super, ni kej. Parkirišča niso zastonj samo za parkirat in se ne sme vozit po njih.
Drugače si pa ne predstavljam tole vožno po parkirišču, pa gont tam do tretje, po parkplacu pa folk hodt...pa ti tko mimgrede kakšen otrok skoč pred avto..ja hm res pametno, ti pa prvič za volanom pa v tretji šibaš. Super, ni kej. Parkirišča niso zastonj samo za parkirat in se ne sme vozit po njih.
Mi mamo pred merkatorjem ogromen parkplac. In tam kjer je za zaposlene parking (za merkatorjem) je tud dost prostora in tam ni nobenga.
Potem je parking itak ločen na 3 sklope in kadarkol sm bla tm (ker sm tud delala v eni izmed trgovin tam) je bil zadnji del (k je najbolj oddaljen od vhoda) skoraj vedno prazen. Redkokdaj se je kdo tam parkiral pa ni blo važno a je blo sredi tedna al je biu vikend, zjutraj ali popoldne.
Tko da midva nisva ogoržala nikogar
Potem je parking itak ločen na 3 sklope in kadarkol sm bla tm (ker sm tud delala v eni izmed trgovin tam) je bil zadnji del (k je najbolj oddaljen od vhoda) skoraj vedno prazen. Redkokdaj se je kdo tam parkiral pa ni blo važno a je blo sredi tedna al je biu vikend, zjutraj ali popoldne.
Tko da midva nisva ogoržala nikogar

If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
ja sam če drugač pogledaš, maš v markterem manjšem kraju tud bistveno manj ur.Tko, da nekateri tud če dajo več za uro, kot ljubljančani, še vedno cenejš skos pridejo.
Vožnja po parkirišču ne pomeni, da ti furaš po najbolj obljudenem parkplacu sred ljubljane.jst sm bla pred supernovo, pa še dve avtošole takrat,ko so jo še gradili in je bil parkplac popolnoma prazen (tist tazadnji pri železnici).tko, da mi ni mel kje otrok skočt na cesto.mimgrede pa ima tud inštruktor varnostna pedala, ki jih stoprocentno uporablja prve ure vožnje s kandidatom in tud ni nobene razlike med tem, če grem jst po tretji uri poligona na cesto, ker kratkomalo še vedno nimam nobenga pojma o cesti, ker še nism po njej vozila.In ravno tako mi lahko tam, kar je veliko večja verjetnost kot przna parkirišča, skoči otrok al pa kdo drug na cesto.in za take primere je zraven mene inštruktor, ki more bit odgovoren in bit pripravljen na nevarnost,ker kandidat tako ali drugače,s poligonom ali brez njega, nima blage veze o vožnji še.
In seveda šibaš tud v tretji če je parkplac dost velk in prazen.Midva sva se vozila v krogu in sm predn sm šla na cesto tud v tretjo prestavlala, da sm se kukr tok seznanila s prestavami, ki sem jih v naslednje pol ure morala uporabljat.
Vožnja po parkirišču ne pomeni, da ti furaš po najbolj obljudenem parkplacu sred ljubljane.jst sm bla pred supernovo, pa še dve avtošole takrat,ko so jo še gradili in je bil parkplac popolnoma prazen (tist tazadnji pri železnici).tko, da mi ni mel kje otrok skočt na cesto.mimgrede pa ima tud inštruktor varnostna pedala, ki jih stoprocentno uporablja prve ure vožnje s kandidatom in tud ni nobene razlike med tem, če grem jst po tretji uri poligona na cesto, ker kratkomalo še vedno nimam nobenga pojma o cesti, ker še nism po njej vozila.In ravno tako mi lahko tam, kar je veliko večja verjetnost kot przna parkirišča, skoči otrok al pa kdo drug na cesto.in za take primere je zraven mene inštruktor, ki more bit odgovoren in bit pripravljen na nevarnost,ker kandidat tako ali drugače,s poligonom ali brez njega, nima blage veze o vožnji še.
In seveda šibaš tud v tretji če je parkplac dost velk in prazen.Midva sva se vozila v krogu in sm predn sm šla na cesto tud v tretjo prestavlala, da sm se kukr tok seznanila s prestavami, ki sem jih v naslednje pol ure morala uporabljat.
ja vredu, takrat ti ni nobrn skoču ampak lahko pa bi..glih takrat..nevem zakaj je treba tvegat? Adrenalin lahko drugje pridobivaš, če ti ga primanjkuje. A se ne more it namest na parking na poligon, ki je namenjen temu? Po parkingu se ne sme furat pa pika, pa če se na glavo postavš. In aš s tem krši pravila. In kako nimaš pojma o cesti ker še nisi po njej vozila..sej je na poligonu lih tko asfalt kokr na tapravi cesti. Na polignu se naučiš peljat brez motečih dejavnikov, na cesti pa še moteče dejavnike dodaš, če pa greš takoj na cesto je pa oboje naenkrat. S poligonom pa se razdeli.
Za manjše kraje je pa razumljivo, da dajo višjo ceno lih zato, ker ma folk manj ur, ker jih nimajo več kje vozit in morajo nekako not prnest ane..če ne z urami pa z višjimi cenami.
Za manjše kraje je pa razumljivo, da dajo višjo ceno lih zato, ker ma folk manj ur, ker jih nimajo več kje vozit in morajo nekako not prnest ane..če ne z urami pa z višjimi cenami.
bubabiba napisal/-a:
morda imamo manj ur tudi zato, ker naredimo več kilometrov, ker ni takšne gužve in toliko semaforjev.
bubabiba sori, sam tvoje trditve so smešne.otrok mi lahko kjerkoli skoči na cesto, kjerkoli!in zarad tega "zaprta" parkirišča sredi trgovskega centra, stran od ostalih štcun, brez bližine okoliških hiš, niso čist nč bolj nevarna od enga poligona.
na poligonu na barju je pa itak dostkrat gužva, po več AŠ naenkrat, in al čakaš v nedogled, al se morš prou fajn umikat še drugim zraven...
ne razumem, zakaj tolk na usak način zagovarjaš ta poligon?
in povej mi kaj se zgodi, ko mam jst prvo uro vožnje, greva na poligon, pred mano je pa v vrsti ene pet avtošol?ja, cela ura mi gre po gobe in to je popolnoma brezveze.ti rabš sam en plac, da ti za začetek pokaže začetne stvari in gremo.In najhitreje se naučiš če te vržejo v vodo in morš sam plavat
In kukrkol obrneš ni nobene primerjave med poligonom in cesto.ko si enkrat na cesti, pomešan med ostalimi vozili, med norci, počasnelami in starimi brezrefleksnimi fotri, kolesarji ki vozijo po sred ceste, otroci ki hodijo iz šole...res je podobno poligonu ja, LOL.
Nism bla na poligonu, pa lih tko znam precej dobro furat glede na čas, ko mam izpit.In lih tko sm nardila glavno in lih tko je use ok.
usekakor pa enkrat bom šla na tisto amzsjovo šolo varne vožnje, da svoje znanje še bolj dopolnim in se naučim še približno ravnat v kriznih situacijah in pri raznih zdrsih na cesti.
Da bi pa na začetku med količki furala se mi zdi pa skrajno brezveze.le cesta, izkušnje in kilometrina je tista, ki te lahko nauči vožnje, pa ne noben poligon!
na poligonu na barju je pa itak dostkrat gužva, po več AŠ naenkrat, in al čakaš v nedogled, al se morš prou fajn umikat še drugim zraven...
ne razumem, zakaj tolk na usak način zagovarjaš ta poligon?
in povej mi kaj se zgodi, ko mam jst prvo uro vožnje, greva na poligon, pred mano je pa v vrsti ene pet avtošol?ja, cela ura mi gre po gobe in to je popolnoma brezveze.ti rabš sam en plac, da ti za začetek pokaže začetne stvari in gremo.In najhitreje se naučiš če te vržejo v vodo in morš sam plavat

In kukrkol obrneš ni nobene primerjave med poligonom in cesto.ko si enkrat na cesti, pomešan med ostalimi vozili, med norci, počasnelami in starimi brezrefleksnimi fotri, kolesarji ki vozijo po sred ceste, otroci ki hodijo iz šole...res je podobno poligonu ja, LOL.
Nism bla na poligonu, pa lih tko znam precej dobro furat glede na čas, ko mam izpit.In lih tko sm nardila glavno in lih tko je use ok.
usekakor pa enkrat bom šla na tisto amzsjovo šolo varne vožnje, da svoje znanje še bolj dopolnim in se naučim še približno ravnat v kriznih situacijah in pri raznih zdrsih na cesti.
Da bi pa na začetku med količki furala se mi zdi pa skrajno brezveze.le cesta, izkušnje in kilometrina je tista, ki te lahko nauči vožnje, pa ne noben poligon!
*purple* napisal/-a:in povej mi kaj se zgodi, ko mam jst prvo uro vožnje, greva na poligon, pred mano je pa v vrsti ene pet avtošol?ja, cela ura mi gre po gobe in to je popolnoma brezveze.
Jap mi mamo poligon 15-20min stran + če bi rabu še koga čakat. In mi gre 1 ura samo z vožnjo gor in dol. Zato da se bom naučila isto kot na parkirplacu

If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
- flesherka_
- Kofetarica
- Kraj: maribor
KiLLyKa napisal/-a:Voznik začetnik mora met 0 tko al tko!
vem da more bit 0.0 .. in ne, js nikdar ne vozim pod vplivom alkohola. Me pač samo zanima meja, če napihaš, s kolkimi greš na postajo za treznenje?
Sicer pa, če enim paše, kr naj rahlo vinjeni vozijo.. Tud če napihaš do 0.25 je 125€ kazni in 3 KT za voznika začetnika, če sm ja prav razumela kazen.
Ni pa da če bi malo napihau kot VZ, da bi ti direkt vzeli izpit..