Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

.frigg. napisal/-a:bubabiba: a je poligon res edini način da se naučiš vožnje?

Kdo pa kje omenja, da se na poligonu naučiš? Mislim, da se ne naučiš v prvih treh urah vozit, no...
pokapika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pokapika »

bubabiba kaj je pa poligon tok bolši od parkinga?
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a KiLLyKa »

Zaenkrat živim v Sloveniji, hvala lepa :)
Ja, preverjali iz katerga razloga? Tko kot ti praviš, da so to slabe avtošole, kjer ne dajejo folka na poligon. Učenje vožnje je pa ja nekaj, kar more bit speljano tko kot se zagre. In kdaj pa kdaj nepričakovana kontrola pri nakom, ki ma prvo, drugo uro potem neb bla odveč. Če je poligon tok smrtno pomemben začetek vsega skupaj.
Osnove prva,druga,tretja seprav šaltanje, pa žmigovci, kako sklopko spuščat, speljevanje, parkiranje. In seveda vožnja po parkingu, zavijanje.
Res nevem zakaj bi rabla poligon zato, če lahko 5min stran od moje bajte to predelamo v 20minutah in grem na cesto. Pa sm zvozila vse isto dobr kot nekdo, ki je po poligonu vozu.
Zato nevem, kaj je takega na poligonu, da vsaka dobra avtošola to prakticira. Tiste ki tega ne prakticirajo so pa kao slabe. Če me ni dal na poligon, še ne pomen, da mu je vseen kako vozm in da ni vlagov vame.
Zadnjič spremenil KiLLyKa, dne 14. Maj. 2009 22:04, skupaj popravljeno 1 krat.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
.frigg.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a .frigg. »

bubabiba napisal/-a:
.frigg. napisal/-a:bubabiba: a je poligon res edini način da se naučiš vožnje?

Kdo pa kje omenja, da se na poligonu naučiš? Mislim, da se ne naučiš v prvih treh urah vozit, no...

a sm js mogoče kje omenila da se dejansko naučiš vsega? poligon po tvojem mnenju je izrednega pomena. In ne vem na kaj ciljaš potem če ne ravno na učenje vožnje.

Ne rabiš se utikat v vsako malenkost in iskati nepomembne napake v vsakem postu.
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Killyka Mogoče zato, ker se po pravilih sploh ne sme po parkingu švercat? A nisi ti rekla, da si naredila cpp?
Aha, potem tebe kontrolirajo tudi, če si dejansko vozila po avtocesti, če si vozila relacijsko itd, vaje, ki so še kako pomemebne, to potem kontrolirajo ali kaj? Ne bi vedela.

.frigg. napisala si a je poligon res edini način, da se naučiš vožnje...
naučíti se: s sprejemanjem znanja postati sposoben za opravljanje določenega dela, dejavnosti
po SSKJ, torej sem razumela tako kot si napisala. Potem pa drugič bolj pravilno definiraj pa je. Ciljam na to, da pridobiš neke osnove predno greš na cesto med druge udeležence. kaj točno pa še, pa si prebrei par postov nazaj, sem na dolgo in široko napisala, se mi ne da še enkrat.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Kolkr vem nč ne kontrolirajo. Lih v tem je point. Če bi bil poligon tok smrtno pomemben in glede na to, da vse več folka začenja na parkingih, bi potem že zravni uredil, da bi se držal pravil. Vsaj mogl bi bit tko. Pa itak nikol ne bo :)
Redkokdo omeni, da je mel poligon, ko debata nanese na opravljanje izpita. Večina ne vid poligona nikol. Jst sm ga k sm se mim peljala, drugač pa niti nebi vedla kako ta poligon zgleda :D
Men je važn da me je nauču in da je bil zakon inštruktor. Poligon gor alpa dol, znam vse.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Očitno nima veze pomembnost s kontrolo, ker ti pravim, da so vaje, ki jih lahko mirn duše označimo kot zelo pomemebne, pa jih nihče ne kontrolira, če se res izvajajo.
Ok, tep je to važno, še vseeno pa ne moraš rečt, da je poligon za bz, če ima svojo funkcijo.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Res je, ti dam prav.

Prov tko pa (po moje)nemorš rečt, da avtošole, ki folka ne dajejo na poligon, niso dobre :)
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Zame niso in ne bi šla v tako, zate pa so. :wink:
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

človek zna vozit šele takrat, ko zna pravilno in pravočasno reagirat v vseh okoliščinah, ki se lahko zgodijo na cesti.

čeprav sem izpit naredil leta 1990, čeprav letno naredim 30.000+ km, še ne vem, če znam vozit...

najbolj me skrbijo mladi, ki mislijo kako so dobri vozniki, ena od njih je tudi moja žena, mene je pa strah poleg, ker takoj opazim, kako vozi...

zatorej...poligon je koristna zadeva, morda bi bilo pametno uzakoniti, da bi vsak voznik dal poligon skozi, vendar menim, da je vožnja po poligonu v času učenja v avtošoli še ni tako koristna, ker ima voznik še premalo izkušenj...
Uporabniški avatar
Shelve
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Shelve »

Morali bi močno znižati ceno 1 ure in podaljšati skupno število ur.. vsaj nekaj. Drugače menim, da so ženske res obupne voznice. Je pa res, da moraš imeti v glavi nekaj, da si dober voznik. Če si glup, ti tudi 50 let izkušenj ne bo pomagalo :D
pokapika
Sramežljivka
Sramežljivka

kako misliš obupne?
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Dober voznik postaneš tko al tko šele z izkušnjami. Nekateri ne postanejo nikoli. Jst pač rečem da znam vozit. Ker ja znam, tolk kr sm odnesla od avtošole. Vem pa, da sm še deleč od tega, da bi lahko rekla, da sm dobra voznica. Vprašanje, če sploh kdaj bom to rekla.
Uporabniški avatar
Shelve
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Shelve »

Obupne v smislu, da zmeraj, ko nekdo kvačka nekaj na cesti je zmeraj ženska za volanom. Enostavno večina nima tega v sebi, ni spodobna hkrati menjati prestave, paziti, predvidevati, štartati kot je Bog rekel, zmanevrirati, parkirati..itd. Da ne omenjam sedeža 10cm od volana :D
pokapika
Sramežljivka
Sramežljivka

ok. sam še zmer nevem zakaj bi bil spol kriv za mečkanje? poznam ogromno dobrih voznic in ogromno slabih voznikov.
Zaklenjeno