Metoda umika ala coitus interruptus

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Ali ste že kdaj prakticirale metodo umika ?

Ne
169
44%
Da, uspešno
195
51%
Da, neuspešno
18
5%

Skupaj glasov: 382

sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Jst sploh ne vem, kaj je narobe s tem, da maš dve zaščiti hkrati in zakaj se nekateri vtikujete v to in mislte, da ste požrl vso pamet sveta. Pol pa jokate v temah o glivicah in podobno :roll: Mislm live and let live ane, če bo kdo na boljšem, so to punce, k pač ne bodo zbolele za nobeno spolno boleznijo. Pa roko na srce, verjetnost, da boste z vašim trenutnim tipom cel lajf, je majhna.
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

^^ No, tega ne morš trdt, ker je na forumu velik različnih uporabnic in zagotovo jih je kar nekaj takih, ki so s tipom že precej časa in bodo mogoče za vedno. Prav tako ne morš posploševat, da imajo zdej kr večinoma use punce, ki niso dvojno zaščitne (kt + kondom) glivice. Sicer pa itak vsi izražamo mnenja ane? Dokler ne preide do žaljivega nivoja je use pozitivno. Vsak je prepričan v svoj prav, želi ga podat, da tut drugi mal razmisljo v tej smeri. Ne vem zakaj naj bi imele v tem primeru v vseh pogledih prav samo zagovornice dvojne zaščite. Sigurno so pozitvne zadeve v zvezi s tem ter pozitivne v zvezi s samo eno zaščito. Sigurno je pa tut to, da vsakemu paše nekaj drugega in da je v primeru stalnih partnerjev dovolj enojna zaščita (kt). Izražanje mnenj, tukaj se mi ne zdi nič narobe...:P
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Glivice so prej posledica jemanja KT, kot pa pomanjkanja zaščite ;)
miaw
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: MARIBOR

Neprebrana objava Napisal/-a miaw »

jas sem kr dolgo prakticirala to, zaj pa sem na tabletkah pa itak ni panike. se mi pa res bolše zdi it k ginekologu na 3 mesce, pa si pol ziher.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Glivice so prej posledica jemanja KT, kot pa pomanjkanja zaščite

K da je važn, dala sm pač primer. Bom pa pač rekla gonoreja, hpv, genitalni herpes, sifilis :roll:
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

^^sej lahko maš več kot enga resnega tipa v življenju, pa ti čist lepo uspe preživet brez sifilisa, gonoreje in ostalega. če se pa kr tko mal dol daješ z enimi ki jih ne poznaš in jim ne zaupaš pa tud jst zelo priporočam uporabo kondoma. :twisted:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
nina90
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nina90 »

Sedanjemu fantu ful zaupam in prakticirava seks brez kondoma oz. KT. Fant nima težav s kontolo izliva in je zelo vzdržljiv. V dnevih okoli menstruacije konča noter, drugače pa največkrat v moja usta.

Metoda je zaenkrat uspešna.... pa tudi sicer ne bo nič narobe če pride otroček kakšno leto ali dve prej kot načrtujeva.
MsN

Neprebrana objava Napisal/-a MsN »

nina90 napisal/-a:Sedanjemu fantu ful zaupam in prakticirava seks brez kondoma oz. KT. Fant nima težav s kontolo izliva in je zelo vzdržljiv. V dnevih okoli menstruacije konča noter, drugače pa največkrat v moja usta.

Metoda je zaenkrat uspešna.... pa tudi sicer ne bo nič narobe če pride otroček kakšno leto ali dve prej kot načrtujeva.

In kam ga bosta dala, ko pride? :?
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

hmmm, tut midva sva prakticirala metodo umika cirka 2 meseca, s tem da je potem ko je rabila menza pridit mene bilo gorzno strah, al bom dobila al ne, in tut v predsemenski tekočini so semenčice, fant me je sicer prepričeval v nasprotno in omenjal Marijo in njeno brezmadežno spočetje...
Takrat ko sva to prakticirala ni imel težav s kontrolo, samo sm se odločila da se jz tega tveganja ne grem več, zato sem začela jesti KT...
In veliko mojih kolegic je trdilo kak je fajn ta metoda ali je keri kondom počil, pa ni zanosila pa tak...no pol so pa ugotovile da ne morejo zanositi, da so neplodne...Tak da to da z metodo umika eni pari nimajo otrok po 10 let, dvomim da je to srečno naključje.
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kokica87 »

Sej tveganje za nosečnost je povsod, ker nobena kontracepcija ni 100%, no razen vzdržnost. Midva sva ene 8 mescov uporabljala metodo umika, pa nisem zanosila, zdaj pa jemljem KT, ker je še vseeno boljši seks tako zame, kot pa še bolj zanj, ker mu ni potrebno paziti, kdaj ga bo moral dati ven.

Ni pa potrebno zdaj govoriti, da pa ker sva 8mescov prakticirala to metodo in nisem zanosila, da zdaj je pa eden od naju neploden. Poleg tega sem pa zasledila že veliko raziskav, kjer so dokazali da v predsemenski tekočini ni semenčič.
MsN

Neprebrana objava Napisal/-a MsN »

čuftika napisal/-a:In veliko mojih kolegic je trdilo kak je fajn ta metoda ali je keri kondom počil, pa ni zanosila pa tak...no pol so pa ugotovile da ne morejo zanositi, da so neplodne...Tak da to da z metodo umika eni pari nimajo otrok po 10 let, dvomim da je to srečno naključje.

Koliko pa je teh tvojih prijateljic, ki so to ugotovile? Da ni spet samo ena in posplošujemo :D
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

MsN napisal/-a:
čuftika napisal/-a:In veliko mojih kolegic je trdilo kak je fajn ta metoda ali je keri kondom počil, pa ni zanosila pa tak...no pol so pa ugotovile da ne morejo zanositi, da so neplodne...Tak da to da z metodo umika eni pari nimajo otrok po 10 let, dvomim da je to srečno naključje.

Koliko pa je teh tvojih prijateljic, ki so to ugotovile? Da ni spet samo ena in posplošujemo :D

ne, ni samo ena, tak da ne posplošujemo...
številka je znatno višja, lahko da je naključje, ne rečem....
kokica87-saj sva midva tut prakticirala to metodo in nism zanosila, pa ne mislim da sm zej neplodna, ker v dveh mesecih nism zanosila...
Jz sm mislila na daljše časovno obdobje-več let in ne več mesecev.
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Seyfullah »

Mi2 tud prakticirava metodo umika in parkrat je not spustu pa se ni prijelo hehehe,tko da že mal sumiva,da je kater od naju neploden :? ....Eetaq sva pa načrtovala bebija,pa še vedno ga ečez neki časa :D
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objava Napisal/-a Liefde »

Seyfullah napisal/-a:Mi2 tud prakticirava metodo umika in parkrat je not spustu pa se ni prijelo hehehe,tko da že mal sumiva,da je kater od naju neploden :? ....Eetaq sva pa načrtovala bebija,pa še vedno ga ečez neki časa :D

Enako :D
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
_pikolinka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a _pikolinka »

tudi midva prakticirava to metodo.. zanimivo pri tem se mi zdi, da sem z bivšim fantom sexala brez kondoma le 2x, 3x (pa sva bila skupaj 3 leta), z zdajšnjim pa že skoraj vse od začetka sexava brez kondoma.. nevem zakaj.. možno da gre za zaupanje.. ki je pri tej metodi ključnega pomena, zato da se lahko oba partnerja med sexom sprostita..
Odgovori