Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objava Napisal/-a la_estrella »

jst k sm vidla naslov sm kr vesela ratala :)
je pa res d se je več dal napisat o p&p,tko d sm pol mogla tisto kr sm hotla napisat o p&p mal skrajšat d je bla prbližn ista dolžina napisana o p&p in čf :P
je pa zdej use odvisn od ocenjevalca...upam d bo ql :D
* Princes'
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a * Princes' »

ushergirl napisal/-a:Ma pomoje je oboje ok. Če si z Z, se izgovarjaš na knjigo, če si pa s S pa se zgovarjaš na navodila. :P

tako! :)
in začela bom verjet, da me lahko poljubi spet človek dobrega namena, dal ljubezen boš obema..
_tejcha
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a _tejcha »

Sj če maš več kot 1000 besed ni kšnga problema ane? upam :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Za preveč besed se odbijajo točke..

Jst sm interpretativnega! Nism mogla iz svoje kože :D Razpravljalni se mi je zdel, kot vedno, kr en. Ljubezen, prosm lepo, kaj pa nej o tem napišem? Dolgčas. Zato sm rajš intepretativnga. Napisala sm 900 besed in šlo mi je kr dobr, edin citirala pomoje nism glih prov. Ful sm nabijala, ampak tako, pametno nabijanje. Pa kul pr int. je blo, da je dejansko eno vprašanje blo, kakšna je Erna skozi cel roman. Tko da si se lahk tut razpisu o celmu romanu, ne sam o odlomku =) A je še kera interpretativnega?

Aja pa včasih, če nism bla zihr za vejce, sm kr prečrtala in preoblikovala stavk :D
Klea_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Klea_ »

^ kot bi sebe brala :D

Sem se že mal "ustrašla", da sem res edina pisala interpretativnega. V naši učilnici so vsi izbrali to ljubezen. Blah. Razpravljalni je imel sicer res zlo lahko tematiko in se je dalo brez dvoma ogromno napisat, ampak nisem bila ravno navdahnjena za nakladanje o ljubezni. Mi je šlo sovraštvo velik lažje od rok. :twisted: Materiala za pisanje je blo občutno manj kot pri ljubezni, a mi je vseeno uspelo sfilozofirat nekje okoli 900 besed.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ej kaj si ti kj napisala? Jst sm tooook nabijala o sovraštvu. Da Erna ne pozna tega pojma, da v bistvu ne sovraž svoje matere ampak da si samo tko misl, da je ubistvu to bl bes in togota, kot pa sovraštvo. Še v uvodu sem začela s sovraštvom, da je to težka beseda. V zaključku sm pa moralizirala, da mormo odpustit ljudem, ki se motijo (Erna) in da svojih mater ne smemo sovražit :D Hahahaha. Me prov zanima, kakšne ocenjevalne kriterije bodo mel, ker mislm, da je vse prov, kar se pač spomneš. Pa kaj si pisala pr slogu?
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

Jaz sem pisla aprvega...in mimo vdarila, vsaj v enih delih. Ajoj no, res simpl navodila in jaz zaje**m vse skup...eh... :?
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

kak pa veš, da si zaj....? kaj je sploh tisto ta idealno kar bi bilo najbolje za napisati?
pa jaz sem tudi ta prvega pisala
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

HuDoBa, ne se sekirat. Od sošolke sestra je lani mislila, da je totalno mimo pihnila, pa niti vseh točk iz navodil ni zajela, pa je mela pol slovenščino 5+2 :D
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Za preveč besed se ne bat, točke se vam ne bodo odštevale. :wink:
Glede Feliksa in vpliva družine in družbe na njegovo ljubezen smo pa imeli zgleda večinoma pomisleke, vsak reče samo to, da nista imeli nikakršnega vpliva. :D
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

jaz sem ugotovila, da sta mela negativen vpliv. družba kot zgodovinki moment ga je fizično iztrgala iz ljubezenskega trikotnika(F-H-E), družina pa je kriva v toliko, da je zaradi izoliranega stila življenja bil "prisiljen" v incestno "razmerje" s sestričnama.
miu.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miu. »

Kaj ste pa napisali za Feliksa in vpliv družine&družbe???
miu.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miu. »

Js sm napisala za družino tudi, da zaradi izoliranosti. za družbo sm pa dala pač preganjanje judov, da ni mel svobode in je odpotoval. sam tko nism bla ziher in sm, iskreno povedano, to napisala lih tko, da sm neki napisala.
bloom*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bloom* »

hjoj joj, me veseli, da vam jo šlo vsem odlično, jaz sem si izbrala ljubezen in se sredi pisanja začela spominjat vsega za nazaj.. npr. beti pa fonzija pri ljubezni niti omenla nisem, pri feliksu pa (moje mnenje je res takšno, da je zaljubljen v erno- neprestano jo ima v glavi, v pogovoru z leonidom mu tolikokrat omeni, da jo ljubi, močno ljubi, da je nor nanjo in- kaj menite ve, je šlo pri njemu za pravo ljubezen?
Za napisat pa sem imela tolko, da mi je zmannjkalo časa..
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a .talia »

tud meni, že osnutek mi je vzel ogroomno časa, več kot 1 uro, potem pa nisem imela niti časa v esej napisat stvari, ki jih mam na osnutku.. sicer pa sem napisala nekje 5 strani, ker za pisat je blo res veliko.

še vedno ne razumem kako je s tem, če npr. z oceno na maturi nisem zadovoljna pri katerem predmetu- si jo v 2.roku lahko grem zviševat a ne? Kako pa je npr. z enim delom nekega predmeta, recimo samo esej ali pa samo ustni del? a lahko popravljam po delih ali obvezno cel predmet?
Zaklenjeno