Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

tanchii napisal/-a:^^ Jaz Elizabeth, Jane, Kitty in podobnih imen ne bom sklanjala.

Koliko so stari Feliks, Erna in Heda?

Heda je stara 12; Erna 14; Feliks pa 16-17 let (ne povejo točno).
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Heda in Erna sta bili toliko stari ob smrti očeta (1. stavek v knjigi), pred dvema letoma, in sta ob dogajanju stari 14 (Heda) in 16 (Erna).
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

Liena napisal/-a:Heda in Erna sta bili toliko stari ob smrti očeta (1. stavek v knjigi), pred dvema letoma, in sta ob dogajanju stari 14 (Heda) in 16 (Erna).

Feliks je pa Hedinih let? (prebrala v knjigi)

Popravek:
upsi zmotila..Erno sem mislila :oops:
Zadnjič spremenil OrangeLady, dne 04. Maj. 2009 20:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja, pravi nekje, da naj bi bil le nekaj mesecev starejši, ampak naj ostane kar pri tem, da je njenih let.

Razlaga kako vemo, da se zgodba pravzaprav odvija dve leti po Kalmusovi smrti: Erna in Heda sta odšli za eno leto v tujino, Erna se še ni hotela vrniti po enem letu in se je vrnila šele med 2. počitnicami, torej čez dve leti.

Zdaj pa res, vso srečo punce! :wink:
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Pardon, Erninih let! (Narobe sem prebrala) Osirotel je, ko je bil star 16 let.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Liena napisal/-a:Heda in Erna sta bili toliko stari ob smrti očeta (1. stavek v knjigi), pred dvema letoma, in sta ob dogajanju stari 14 (Heda) in 16 (Erna).

Ups ja, moja napaka :oops: .
fragolaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a fragolaa »

Hej :)

Kako vam je šlo, keteri esej ste pisle?
Jaz razpravljalnega :D ... se mi zdi da se je dalo ful dosti povedat glede ljubezni v romahin, čeprav zelooo več pri PP. To je bil moj najdaljši esej :eek: ... upam da bo ok...

kaj se zgodi če sem pa narobe obkrožila ? :? ... sedaj kar nisem več prepričana kam sem križec dala
Zadnjič spremenil fragolaa, dne 05. Maj. 2009 11:57, skupaj popravljeno 1 krat.
_tejcha
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a _tejcha »

Je šlo nekak,hehe. Pisala sem pa taprvega,un od ljubezni :) hehe Sam k sm na konc vidla kok strani mam me je kr mal zbediral, k jih mam 7 :? upam da nau preveč :) sam če od vsake knjige pišeš obnovo pol mn sploh ne more pridt. Mah sam da je mem :D
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Jaz sem tudi vzela prvega, ki se ni nanašal na odlomek. Se mi zdi, da pri interpretativnem ne bi mogla napisat dovolj. Drugač pa, občutek je takšen kot po vsakem eseju, sicer zadovoljiv, ampak seveda bi zdajle napisala povsem drugače. :) Upam samo, da bo ocenjevalcu všeč moje razmišljanje. :)
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ushergirl »

Jst sem pa ponoči slabo spala (1,5h nekaj takega) in sploh nism mogla preveč razmišljat. Ni mi šlo nekaj najboljše. Sm pa glih za glih tistih 700 besed ujela (pa ponavad mi ni težava več napisat). Nisem pa vedla kakšne so družbene razmere pri Feliksovi ljubezni. In sem kr neki skvačkala (me je kr sram povedat). :?
Uporabniški avatar
Beya
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Beya »

Super je šlo. Dali so res eno najlažjih tem. Vsaka čast tistemu, ki je to izžrebal :D
Baby, you're the best part of my day .. <3
* Princes'
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a * Princes' »

Tema je res bila idealna.. :) Zdaj pa odvisno od ocenjevalca, pa seveda tudi od mojih napak.. :?
in začela bom verjet, da me lahko poljubi spet človek dobrega namena, dal ljubezen boš obema..
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Huuuh, je blo kar za napisat ja... Moj najdaljši esej do zdaj :eek: Sem šla besede na koncu štet, da ne bi blo preveč :D
Nisem pa napisala nič glede tega, kako na Feliksa vplivata družina in družba, oz. sem samo napisala, da vplivata manj kot na Elizabeth in Jane, res nisem vedla, kaj bi :?

Ste opazile, da je bilo v navodilih napisano Elisabeth? Kolegica je pisala čez cel esej s s. Jaz sem pa še razmišljala, kaj bi, ker sem bla ziher, da je v knjigi z. Mislite, bodo šteli za napako, če je kdo napisal Elisabeth?[/b]
* Princes'
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a * Princes' »

tanchii napisal/-a:Ste opazile, da je bilo v navodilih napisano Elisabeth? Kolegica je pisala čez cel esej s s. Jaz sem pa še razmišljala, kaj bi, ker sem bla ziher, da je v knjigi z. Mislite, bodo šteli za napako, če je kdo napisal Elisabeth?[/b]

Jaz sem pisala ves čas Elisabeth :roll: :twisted:
in začela bom verjet, da me lahko poljubi spet človek dobrega namena, dal ljubezen boš obema..
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ushergirl »

Ma pomoje je oboje ok. Če si z Z, se izgovarjaš na knjigo, če si pa s S pa se zgovarjaš na navodila. :P
Zaklenjeno