Na seminarju, ki so ga imeli profesorji slovenščine in je bil namenjen eseju na maturi 2009, je bilo rečeno, da se piše Bingleya in ne Bingleyja. V nasprotju z Darcyjem, ki pa se podaljša z j, saj pred y ne stoji e. Enako je za Pemberley - Pemberleya, brez podaljševanja z j. To 100% velja.
Ne vem, zgleda, da je res dilema pri tem. Pomojem bi znali oboje upoštevat za pravilno. Jaz se bom držala tega, kar smo se zmenili v šoli in je tudi v knjigi, torej Bingleya. Punce, želim vam veliko ustvarjalnega duha jutri, predvsem pa brez panike!
1.Tip pripovedovalca v PP in tip pripovedovalca v ČF.
2.Primerjajmo Lydiin beg z Leonidovim nenapovedanim odhodom od doma. Vzroki, posledice in utemeljitev, kateri pobeg je bil za dogajanje v romanu usodnejši.
Punce pridne ste srečno jutr! (se še predobr spomnm kak mene panika dajala takle cajt pred 3 leti zarad mature- še posebej eseja, pa res ni prijetno).
Srečno!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
lolika11 napisal/-a:A lohk nardim samo 3 odstavke (uvod, jedro, zaključek) al more bit jedro še nujno členjeno?
5 odstavkov najmanj!
Jajks, nam prfoxa ni nič rekla. Skoz ponavlja, da 3-je odstavki v celem eseju morjo bit... Drugač pa.... kako začet uvod, da ne bo tisti stereotipni, Jane Austen se je rodila bla bla?
♥ Ljubezen je kot šah; vedno te zbije kak konj, medtem ko osvajaš kralja
Jaz uvod vedno začnem s tem, kdo je napisal knjigo, nič drugega o pisatelju. Pol pa pač glede na naslov neko trditev, pa pač kaj je v ospredju v knjigah. Vedno mam precej kratke uvode, pa je blo vredu do zdaj.