Dej plis punce, ne mi pošiljat ZSjev, ker jih ne morem prebrat! (debug mode) Dejte kr tle e-mail, al pa pošlte Žuži ZS in vm bo ona sporočila moj msn. Hahhaha sori Žuža
Aja pa ne, nimam nč druzga od tistga, kar sm teb poslala... Žal =/
Mene pa še zanima nekaj glede slovnice:
-Kalmus - Missia ali Kalmus-Missia (stični ali nestični vezaj)?
-Darcy se sklanja z j, Bingley pa brez j?
-pristranost in pristranskost imata isti pomen? Je vseeno, katero uporabiš?
^^ Saj jaz bi tudi, samo v knjigi je Bingley brez j. Mogoče se sklanja brez j ker je pred y samoglasnik, kaj pa vem. V Eseju je z j, samo je pomoje boljše zaupat knjigi, ne?
tanchii napisal/-a:-Kalmus - Missia ali Kalmus-Missia (stični ali nestični vezaj)? -Darcy se sklanja z j, Bingley pa brez j? -pristranost in pristranskost imata isti pomen? Je vseeno, katero uporabiš?
1. Mislim, da je Kalmus-Missia. Tko napiš, da ne bo ne tič ne miš 2. Ne vem... Če piše tko v knjigi, nej bo tko.
3. Ja.
anca, miu, mata mejle! =) Zdej se pa jst laufam učit
nam je rekla profesorca, da bi po njenem morali oboje upoštevat, dam da ne menjuj skozi esej, da bi enkrat pisala tak drugič pa drugače.
sicer pa če gledaš da se darcy izgovarja darsi je na koncu i in se j obvezno doda, bingley pa jaz in vsi v šoli tut izgovarjamo bingli in ne binglej tak da se spet i doda...mi smo o tem več ur predebatirali
Liena napisal/-a:Da ne bo katera, ki prebira samo knjige, ki so kot "pomoč" ob branju, napisala, da je Skobenski Jud in, da ima Darcy hčerko, kot je to zaslediti v Kresnicah in podobnih knjigah.
Valda da ne. Smo to predebatirali v šoli in ugotovili takšne napake, ki jih pa vsekakor ne bi smelo biti..
in začela bom verjet, da me lahko poljubi spet človek dobrega namena, dal ljubezen boš obema..
lolika11 napisal/-a:A je tu kdo, ki je prejšna leta opravljal maturo? Js eseje ponavad 3 pišem... zanima me kako na maturi ocenjujejo (zelo strogo, al tko samo da je neki). Pa kolk % se dobi, ker esej predstavlja 50% slovenščine?
odvisno od ocenjevalca.. eni bolj strogo, drugi manj..
Ni panike... Je pa tko (sej najbrž so vam že povedal), da moraš DOSLEDNO upoštevat navodila. Pazi, da res napišeš vse, kar zahtevajo in to dovolj jasno... Ta esej ni lih za kazat svojo umetniško žilico, saj se lahko hitro zafrkneš. Moj kolega piše tok dobr, d... Pa so mu esej ocenili negativno, ker ocenjevalci niso bili dovolj intiligentni, da bi dojeli bistvo. No, jeseni je napisal "po vrsti in dolgočasno" in naredil s štirico. Samo vseeno vnesi not nekaj svojga, svoj slog. Js se sploh ne spomnem več, o čem sem lani pisala, vem samo, da mi na koncu moj esej ni bil všeč, vsekakor ni bil eden boljših. No, kakorkoli, njim je očitno bil in so ga dobr ocenili. Ne vem sicer več, kako dobr - pač osem sm mela slovenščino.
Velik sreče, punce, pa brez panike. Sej ste že kdaj napisale kakšen esej. To je le eden izmed mnogih.
Pol je bolj da kr klasično pišem, ne da uvajam neke strokovne poglede, stavke
♥ Ljubezen je kot šah; vedno te zbije kak konj, medtem ko osvajaš kralja