Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
* Princes'
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a * Princes' »

Jaz pa sploh nisem prebrala nobene knjige, ampak kresnice prebiram. Pa se niti malo ne sekiram kakšen bo rezultat :D Smo vsako šolsko leto pisali dva eseja, pa nisem nikoli prebrala knjige, pa sem vedno pisala tri, včasih štiri.
Ampak bom pobrskala malce nazaj vaše komentarje in razprave o obeh knjigah :)
in začela bom verjet, da me lahko poljubi spet človek dobrega namena, dal ljubezen boš obema..
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ushergirl »

A lahko kjera, ki je reševala ta vprašanja iz Esej na maturi, pošlje /naloži na net? Jst sm šele dons knjigco dubla in si bom samo prebrala o pisateljih pa take stvari, na vprašanja žal ne bom mela časa odgovort...
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

V eni knigci so na hrbtni strani priporočila kako napisati esej(osnovna), to pa so:
*piši v 1 os. ednine
*pripovedovalec ne pozna celotne zgodbe
* navodila 5× preberi in podčrtaj ključne stvari
*v uvodu predstavi temo
*Naredi osnutek
*na koncu večkrat preberi

sej nam bo šlo punce ;)
miu.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miu. »

js sm usako sekundo bolj panična.
skrbi me, kr smo u šoli ful malo predelali knjige, sama pa tudi tople vode ne morm odkrit. pa ful ne vem, če morš vedet podrobnosti, al je dovolj, da poveš na splošno..joooj!

ma kera odgovore iz eseja na maturi na pcju? bi bla zlo hvaležna, če bi mi kera poslala.
miu.
Sramežljivka
Sramežljivka

js sm usako sekundo bolj panična.
skrbi me, kr smo u šoli ful malo predelali knjige, sama pa tudi tople vode ne morm odkrit. pa ful ne vem, če morš vedet podrobnosti, al je dovolj, da poveš na splošno..joooj!

ma kera odgovore iz eseja na maturi na pcju? bi bla zlo hvaležna, če bi mi kera poslala.
miu.
Sramežljivka
Sramežljivka

....
Uporabniški avatar
lolika11
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his room

Neprebrana objava Napisal/-a lolika11 »

A je tu kdo, ki je prejšna leta opravljal maturo? Js eseje ponavad 3 pišem... zanima me kako na maturi ocenjujejo (zelo strogo, al tko samo da je neki). Pa kolk % se dobi, ker esej predstavlja 50% slovenščine?
♥ Ljubezen je kot šah; vedno te zbije kak konj, medtem ko osvajaš kralja
* Princes'
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a * Princes' »

lolika11 napisal/-a:A je tu kdo, ki je prejšna leta opravljal maturo? Js eseje ponavad 3 pišem... zanima me kako na maturi ocenjujejo (zelo strogo, al tko samo da je neki). Pa kolk % se dobi, ker esej predstavlja 50% slovenščine?

odvisno od ocenjevalca.. eni bolj strogo, drugi manj..
in začela bom verjet, da me lahko poljubi spet človek dobrega namena, dal ljubezen boš obema..
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Saj sta itak dva ocenjevalca. Če se preveč razlikuje pa je še tretji, tak da pomoje ni neke panike.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Da ne bo katera, ki prebira samo knjige, ki so kot "pomoč" ob branju, napisala, da je Skobenski Jud in, da ima Darcy hčerko, kot je to zaslediti v Kresnicah in podobnih knjigah.
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

eno vprašanje. kaj je na koncu s skobenskim? se mu res mrači um ali to samo igra?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Jst mam neki odgovorov na Feliksa iz eseja na maturi. PiP pa šele zdej delam, je ful zamudno, ampak ni težko. Dejte mi vaše mejle pa pošlem tist kar mam!
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Liena napisal/-a:Da ne bo katera, ki prebira samo knjige, ki so kot "pomoč" ob branju, napisala, da je Skobenski Jud in, da ima Darcy hčerko, kot je to zaslediti v Kresnicah in podobnih knjigah.

A res piše,da ma Darcy hčerko :eek: :stupid: ? Vidm, da so profiji pisal tele knjige za pomoč ob branju hehe.
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Skrat potepuh »

* Princes' napisal/-a:
lolika11 napisal/-a:A je tu kdo, ki je prejšna leta opravljal maturo? Js eseje ponavad 3 pišem... zanima me kako na maturi ocenjujejo (zelo strogo, al tko samo da je neki). Pa kolk % se dobi, ker esej predstavlja 50% slovenščine?

odvisno od ocenjevalca.. eni bolj strogo, drugi manj..

Ni panike... Je pa tko (sej najbrž so vam že povedal), da moraš DOSLEDNO upoštevat navodila. Pazi, da res napišeš vse, kar zahtevajo in to dovolj jasno... Ta esej ni lih za kazat svojo umetniško žilico, saj se lahko hitro zafrkneš. Moj kolega piše tok dobr, d... Pa so mu esej ocenili negativno, ker ocenjevalci niso bili dovolj intiligentni, da bi dojeli bistvo. No, jeseni je napisal "po vrsti in dolgočasno" in naredil s štirico. Samo vseeno vnesi not nekaj svojga, svoj slog.
Js se sploh ne spomnem več, o čem sem lani pisala, vem samo, da mi na koncu moj esej ni bil všeč, vsekakor ni bil eden boljših. No, kakorkoli, njim je očitno bil in so ga dobr ocenili. Ne vem sicer več, kako dobr - pač osem sm mela slovenščino.

Velik sreče, punce, pa brez panike. Sej ste že kdaj napisale kakšen esej. To je le eden izmed mnogih.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

sončk napisal/-a:Jst mam neki odgovorov na Feliksa iz eseja na maturi. PiP pa šele zdej delam, je ful zamudno, ampak ni težko. Dejte mi vaše mejle pa pošlem tist kar mam!

Ti kle pišem, ker ti zsji ne delajo. A maš poleg unga k si men poslala še kej ČF?

Za PiP bom jst sam ustno, ker itak ni težko, pa vse lahko lahko iz knjige razbereš..medtem ko ta ČF je preveč filozofski :?

Ojoj še mal pa bo jutri. Sej se piše ob 9h esej a ne?
Zaklenjeno