*purple* napisal/-a:tud mi smo bli na robu enkrat in nismo vedl, al bomo jutr mel za kruh al ne, ampak če nebi imel sorodnikov, ki so nas imeli radi in nam pomagali, nevem kaj bi bilo z nami.nikakor pa si ne predstavljam, da takrat nebi imeli nikogar.
Mi lih tko. Pa nam ni pomagu noben.
Moje mnenje glede teme je deljeno. So ljudje, ob kerih me stisne pr srcu, pa ne glede na to, u kero skupino brezdomceu al pa revežeu spadajo. In kupim tiste rožice, čeprou ovenejo že do doma, kupim tist cajtng, čeprou ga sploh ne preberem, usujem par kovanceu, čeprou ne vem, o čem poje ... In so ljudje, ob kerih me popade jeza, grem samo mim, rečem, da žou nimam drobiža ...
Si sploh ne mislm, da se vedno odločm pravilno in da ne nardim komu krivice, ampak tut če obrnem okol, vedno bo kšn, k bo kasiru na račun moje naiune empatije in vedno kdo, k bo po krivem deležen mojih negatiunih predpostauk.
Zmer znova me pa iritirajo razne familije iz takih in drgačnih teve in časopisnih prispeukou z n-tim številom otrok (po možnosti zadnjih par še u plenicah) ...
To, da živiš u kolibi brez tekoče vode in elektrike, delaš za minimaln dnar, je tvoja služba vs cajt pod uprašajem, lahko o dostojnem življenju sam sanjaš, use to si vedu že prej, nisi pa vedu, da ti Bog otroke lahko samo daje, prežiulat ti jih pa ne more?!
Tle izključujem primere, ko čez noč ostanejo brez strehe nad glavo, ko jih doletijo huda bolezen, smrt, ampak mam u mislih ljudi, k u bedi živijo praktično od nekdaj.
In nč kriva deca se rojevajo u svet, kjer ne samo, da ne bodo mela tok kot si zaslužjo, ampak ne bodo mela niti tok, da bi živela človeka dostojno življenje (mali, bosi razcapanci, po pet na eni pojsli, s kopalnco u loncu za fižou, brez prostora za zvezek in svinčnik, kera so jim itak podaril dobri ljudje, ... ne, tega si ne zasluž noben).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...