Četudi bi mi šef reku, da si lahko odvolim gostu ne skuhat kave ker mam avtomat že pomit, tega nebi nardila, ker neglede na vse, nočem nobenih komplikacij s strankami in če stranka plača, logično pričakuje tudi, kot je julija rekla, nekaj vzameno za to plačilo, nekaj na nivoju, če se že greš imeti lokal.
ker sama sovražm take stvari jih nikoli nebi drugim nardila.In pa ni samo kava, tud za naravni đus so bli problemi, vročo čokolado, toast-e, itn....razumem, da ti nečesa zmanjka, da nimaš, ampak če maš pa se ti ne da narest, tole je pa neumno.
Sicer pa nevem v kakšnih lokalih ste vi delale, ampak vsak lokal, kjer sm delala je zahteval po zaprtju sigurno eno uro časa za zaključek.
od pranja kavnega avtomata (ki btw ne vzame več kot deset minut časa), pucanja pomivalca, pranja tal če ni blo čistilke, pomivanja miz in vse steklovine, filanje cukrnic ali posodic s cukri, pranje đusavtomata,avtomata za vročo čokolado, zlaganje stolov na kup (če je to lokal zahteval), štetje denarja in zaključek blagajne,pomivanje šanka,polnjenje hladilnika.....Mislm da je kar dela, tko da tist kavni avtomat za tistih deset minut mi ne bo krone z glave pahnu.
nerada sem pospravljala in motila goste, tko da sem vse večalimanj delala ko sm lokal zaprla.Najbolj glupo mi je ko mi gre kšn res polure prej pomivat tla

Itak pač če šefe nima treh čistih v glavi in pošlihtanga lokala tko kot je treba, si bo sam kriv če bo zgubljal goste.Namreč lokal je namenjen gostom in od gostov ti dobivaš denar.Če pa tega ne razumeš, pa žal.In kava na kava, pa je denar

In zarad popustljivih šefou, potem marsker lokal postane prav mučen za obiskovat, ker use vajeti prevzamejo prepametne natakarce, se delajo šefe, in regulirajo stranke po svojem okusu in se rajš skregajo kot da ti ob polenajstih skuhajo kafe.No, taki lokali mene ne vidijo več.
hodim večalimanj samo v enega, ki ima res postrežbo na višku, kelnarce na nivoju, ambient kul, in v katerem mi kavo skuha zadnjo minuto delovnega časa, al pa pet minut čez, ker bo itak tam še eno uro ker more pospravt in ji je popolnoma vseeno, če še jst zunej sedim ta čas.