Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objava Napisal/-a la_estrella »

HuDoBa napisal/-a:
me je pa prav groza, ko vidim, da vsi ostali že nekaj delajo jaz pa še nič :?

te loh potolažm da sva že dve k še nč ne delava :D
sam če tko pogledaš...angleščino itak ne morš vedt kaj dobiš,sam podobne tipe nalog loh rešuješ,pr slovenščini dobiš besedilo...men matematika recimo gre in mi sploh ni panike...pol mam pa še kemijo in fiziko...to greš pa 1x skoz...sej ne morš odkit Amerike :D
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

la_estrella napisal/-a:
bubble* napisal/-a:
Oh, prav zares si me zdaj potolažila. Hvala. :) Sploh nimam volje se ukvarjati s tem in se tudi več ne mislim, ker mi po moje itak ne bo več nič pomogalo. Kar je, je.

ne vem zakai se usi toook obremenjujejo...sj jst bi se po usej logiki tud mogla k rabm kr precej pik za fax (lansk let je blo 88,5)...sm pa že velikrat slišala d je dost takih k šolske eseje pišejo 3,na maturi pa pol kr 5...k na maturi res dajo pike za brezveze...kr je men čist ql :D

bubble dobr piš esej v tork...pa sporoč kako ti je šlo :)

Jst se obremenjujem zato, ker sem že lani pisala maturo in letos grem višat. En ocenjevalc mi je ocenu esej z oceno 5; drugi pa s slabo 3 :? ; tko da je tud ful odvisno kakšnga ocenjalca dobiš in jst se hočm letos res maksimalno prpravt. Zmamku mi je pa lani en fakin % do višje ocene; in če bi ga dubla bi bla sprejeta na prvo željo,tko pa nisem bla, madoniš še vedno ne morm pozabt :roll: .
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka

uf to pa je zoprno d ti zmanka sam 1% :?
jst sm se vpisala na farmacijo in upam močno močno da mi uspe pridt gor....ker če bi mi zmankal 1%...nimam pojma kaj bi v takem primeru nardila :S
upam d ti bo letos uspelo :D
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^pa dobr sej sem si sama kriva, najbrž bi se mogla več učit, sam še vseen če bi mi usaj 10% zmankal, ne pa 1% :motz: . Bo letos bolš :D .
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

ŽuŽa napisal/-a:^^pa dobr sej sem si sama kriva, najbrž bi se mogla več učit, sam še vseen če bi mi usaj 10% zmankal, ne pa 1% :motz: . Bo letos bolš :D .

Tudi jaz sem tako rekla, bi bilo boljše, če bi mi zmanjkalo ful več, kot pa samo 1%. Letos bomo razturili. :D
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

la_estrella napisal/-a:
HuDoBa napisal/-a:
me je pa prav groza, ko vidim, da vsi ostali že nekaj delajo jaz pa še nič :?

te loh potolažm da sva že dve k še nč ne delava :D
sam če tko pogledaš...angleščino itak ne morš vedt kaj dobiš,sam podobne tipe nalog loh rešuješ,pr slovenščini dobiš besedilo...men matematika recimo gre in mi sploh ni panike...pol mam pa še kemijo in fiziko...to greš pa 1x skoz...sej ne morš odkit Amerike :D

ja saj jaz z matematiko načeloma tut nimam problemov, sam me precej tepe dejstvo, da sem v prvi polovici leta cel čas križanke reševala, pa da še nismo sploh vse snovi vzeli.
za kemijo se ne sekiram. za angleščino se bom pa tak pripravljala kot sem se za izpit.....seveda, ko se bom začela pripravljat :D
Uporabniški avatar
Balenciaga
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Balenciaga »

ojoj ŽuŽa se strinjam s tabo. to je skor tko kot js k dobivam ze celo leto 2% do višje ocene pr geografiji. no, ko sm lih tukej.... pr nas v celem razredu ima samo EDEN pozitivno... (men manjka samo še 1 test). ampak mi smo celo leto pisal teste DOBESEDNO na vsaka 2 tedna. js vem da je gefa baje lahka na maturi, ampak zakaj morjo to tako zakomlicirat vse??? ma še katera gefo? joj morm it na ric pogledat kaj sploh je letos na maturi :S

glede eseja. mi smo mel pač položaj žensk v PP, pomen plesov pa to. js se vedno nečesa ne razumem. pač na maturi dobimo 2 izbiri: razpravljalni in pač un k ne vem kako se reče (čis mi ušlo). in si lahko IZBEREMO ane? ampak, fora je da pri razpravljalnem imaš obe knjigi, pri unem pa samo eno ane? se pravi, tam ko je samo ena je pa lahko ČF ali PP? al so res večje možnosti da bo PP, ker je bil ČF za poskusno?

uff:P
<a href="http://fashion-mongers.blogspot.com/">Fashion Mongers - fashion blog</a>

<a href="http://patricias-closet.blogspot.com/">Patricia's Closet</a>
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka

Balenciaga napisal/-a:glede eseja. mi smo mel pač položaj žensk v PP, pomen plesov pa to. js se vedno nečesa ne razumem. pač na maturi dobimo 2 izbiri: razpravljalni in pač un k ne vem kako se reče (čis mi ušlo). in si lahko IZBEREMO ane? ampak, fora je da pri razpravljalnem imaš obe knjigi, pri unem pa samo eno ane? se pravi, tam ko je samo ena je pa lahko ČF ali PP? al so res večje možnosti da bo PP, ker je bil ČF za poskusno?

uff:P

tud za razpravljalnega loh dobiš čf ALI p&p ALI čf in p&p ...čist odvisn,sam je pa največ možnosti da dobiš oboje...pr interpretativnem dobiš pa en odlomek iz ene knjige (k je ubistvu lažji neki na dolgo in široko govort o čf,čeprov je težja knjiga,kt pa o p&p,k je čist pocukrana knjiga)...sam še useen morš knjigo prebrat,k ti ponavad zmeraj dajo še eno vprašanje k se navezuje na celotno knjigo
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Okej, zdej k ste vse zbrane.... A je bla Heda spolno zlorabljena? A je zato zbežala? Zakaj je noben ni poslušu?

Hvala. :D

izzie, a ti si tut generacija 89. Itak da bomo razturil :D
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Jp, tudi jaz. In kar ne morem verjet, da je eno leto tako hitro minilo. :eek: Komaj sem si opomogla od lanske mature and here we go again.
Zadnjič spremenil izzie, dne 02. Maj. 2009 9:49, skupaj popravljeno 1 krat.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Jst je sploh nism delala, razn eseja no. Leto je pa res tok hitr minil, še nikol v lajfu mi ni tok hitr čas teku. :? Če bi mi zdej en reku, da je v ponedeljek pouk, mi ne bi blo prov nč čudn. :roll:
Ej a ti delaš tut matematiko? Jst se jo sploh ne upam začet učit, ker se mi zdi, da sm vse pozabla. Po eseju se jo morm intenzivno.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja, matematiko in biologijo delam. Imam super profesorico od lani, pa mi "dovoli" hoditi na vaje, ki jih ima ona z maturanti popoldan. Mi tisto kar dosti pomaga, ne vem, kako bi se zraven spravila, če bi delala vse sama. Zdaj sicer več ne bodo imeli popoldan, se mi zdi. Mi je ostala geometrija in zaporedja, tako da bom to morala sama ponovit. V bistvu delam samo tiste maturitetne naloge, iz modre zbirke. Kakšen dan ali dva prej se bom pa formule naučila. Za ustnega pa 3-4 dni prej, lani mi je to bilo dovolj. V bistvu matematika sploh ni nek problem, lani je bil predvsem problem (pri meni), da je bila čisto na koncu in sem bila psihično že totalno out. Delala napake, ki jih nikoli ne bi, če bi bila pri sebi. Letos bo treba kaj delat tudi na psihični pripravi, očitno. :)

Katera izbirna pa imaš?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Nemščino & psihologijo... Sta mi čist kul, pr psihi mam itak že 24 točk od seminarske, nemščino pa mam sicer letos na novo, ampak delam stare pole in mi kr gre.

To je ful dobr, da ti pusti na priprave. Jst moje bivše prof. nočm vidt, kaj šele, da bi hodila k njej na priprave. Bodo pa v LJ zdej sred maja zastonj priprave na ma, slo & ang, pa bom tja mal hodila.

Ma sej ne bo nč narobe s tvojo psiho, če maš samo 2 predmeta :) Jst sm noro vesela, da je matematika šele 6.junija, me pa moti, da je glih en dan prej nemščina. Je pa letos ful bolša razporeditev k lani.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^sončk kakšne zastonj priprave to?A to ma tvoja bivša šola al pač za use dijake?

Aja pa dej neki mam zate od ČF, prid na msn :P .
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

sončk napisal/-a:Okej, zdej k ste vse zbrane.... A je bla Heda spolno zlorabljena? A je zato zbežala? Zakaj je noben ni poslušu?
Tole pa tud men ni blo jasno; mam več mnenje o tem: zgledal je, kot da je bilo res, da je bla zlorabljena (s strani koga? Sumim Skobenskega) in da jo je mama hotela ustavit, ker je pač temen, neprijeten del družinske preteklosti; ali se je pa tud Hedi mal skegljal in je hotela "tekmovat" in se pokazat kot nekako drugačno, s posebno izkušnjo in jo je mama pač hotela utišat samo zato, ker pač pozna svojo hčer in je pričakovala kakšen nonsense..

..če sem to jz sploh prov razumela :lach:, ker ta knjiga mi je bla pa tako duhamorna, že dolg ne kej tazga.

Sicer sem pa še tole našla:
Ob tem, ali ni mogoče roman Čudežni Feliks prezahteven za dijake, je Marinčičeva sprva poudarila, kako pomembno se ji zdi to vprašanje, saj ga bi drugače preoblikovala v nasvet sama. Za lažje prebiranje in razumevanje Hiengove zgodbe je svetovala, naj se nikakor ne oziramo na vse podrobnosti, saj so nekatere tako nepomembne, da lahko dojamemo zgodbo brez njih. (Tako je na primer v romanu kar nekaj teksta v petih tujih jezikih.) Povedala je še, da je se njen oče ob pisanju romana neizmerno zabaval. Sedel je brez majice in pisal, je dejala. In zato upa, da nam knjiga ne bo preveč »zatežena«.
vir
Zaklenjeno