Matura [Združena tema]
-
- Sramežljivka
Jst upam da bo vsaj za interpretacijo PiP. Čeprov je to res highly unlikely
Men tut ČF gleda čez glavo. Aja, jst delam vaje po tisti knjigci Esej na maturi, pa me zanima tole.
Jst mam dve vprašanji.
1.In sicer, zakaj je Heda zbežala? O kakšnih svojih problemih je govorila, k jo noben ni hotu poslušat?
2. Zgodba katere osebe v Prevzetnosti in Pristranosti je prikazana retrospektivno? Zakaj? Kaj s tem pisateljica sporoča bralcu? (vprašanje iz Eseja na maturi)

Men tut ČF gleda čez glavo. Aja, jst delam vaje po tisti knjigci Esej na maturi, pa me zanima tole.
Jst mam dve vprašanji.
1.In sicer, zakaj je Heda zbežala? O kakšnih svojih problemih je govorila, k jo noben ni hotu poslušat?
2. Zgodba katere osebe v Prevzetnosti in Pristranosti je prikazana retrospektivno? Zakaj? Kaj s tem pisateljica sporoča bralcu? (vprašanje iz Eseja na maturi)
- black_bird
- Komunikatorka
- Kraj: far away
^^Mah pomoje dajo lahko bilokej, sej je tm v esej na maturi par primerov.
-Od prevzetnosti in pristranosti do občudovanja in hvaležnosti
-Poroka- rešitev ali poguba?
-Kdor ima rad ples je že naredil prvi korak k zaljubljenosti
-Elizabeth in Feliks- ujetnika dveh zgodovinskih trenutkov
-Družina- temelj vsake družbe
-Podobe nasilja v romanu Čudežni feliks
-materi v obeh romanih
Ok mene neki zanimia: družbena vloga žensk in prišlekov v obeh romanih- kaj bi tuki vse lahko napisala?
-materi v obeh romanih
Ok mene neki zanimia: družbena vloga žensk in prišlekov v obeh romanih- kaj bi tuki vse lahko napisala?
ŽuŽa napisal/-a:^^Mah pomoje dajo lahko bilokej, sej je tm v esej na maturi par primerov.
-materi v obeh romanih
Ženske nikjer nimajo glavne vloge... V PiP so sploh odvisne od moških v vseh pogledih, v Feliksu imajo že nekaj lastne veljave, a glavno vlogo v družini ima še vedno moški - prinaša denar družini. Imajo pa več svobodne volje, lahko same upravljajo z denarjem, hodijo po svetu (Štefanija gre v LJ), želijo si biti enakopravne z moškimi, se šolajo (no recimo...)
Prišleki: v PiP so iz izrazito višjega socialnega razreda in zato imajo tudi višjo družbeno vlogo v soseski. Že s svojim prihodom si zagotovijo položaj. Ta se izrazi skozi plese, ki jih prirejajo. Poleg tega svoj položaj izkazujejo z oblekami, samim domom, načinom življenja,... V ČF se prišleki od družine Kalmus-Missia razlikujejo v vseh pogledih - veri, izobrazbi, premoženju. Zaradi vere so uvrščeni na nižji položaj, zaradi izobrazbe in denarja pa na višji. Potem tu razložiš, kako se Feliks zaradi izobrazbe razlikuje od Hede, Štefanije in Erne. Pa kako Skobenskega občudujejo zaradi izkušenj.
Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
^^Hvala
.
Še neki me zanima. Takrat ko Feliks razkrinka Leonida in mu to tud pove. A Leonid je že od nekdaj bil jud al od takrat ko so ga vrgli iz vojakov in je šel pol v gledališče? Pa potem ko je šel nazaj v vojsko, ko je pobijal ljudi- kakšna vojska je bla to, pa proti komu so se boril oz. koga točn so pobijal?
Joj se opravičujem, ker tok sprašujem sam letos grem višat maturo in se mi ful pozna, ker pač sem že vn iz srednje šole
.

Še neki me zanima. Takrat ko Feliks razkrinka Leonida in mu to tud pove. A Leonid je že od nekdaj bil jud al od takrat ko so ga vrgli iz vojakov in je šel pol v gledališče? Pa potem ko je šel nazaj v vojsko, ko je pobijal ljudi- kakšna vojska je bla to, pa proti komu so se boril oz. koga točn so pobijal?
Joj se opravičujem, ker tok sprašujem sam letos grem višat maturo in se mi ful pozna, ker pač sem že vn iz srednje šole

- Balenciaga
- Komunikatorka
- Kontakt: