Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
dilemma
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a dilemma »

Govorim o njenem telesu na splošno.
Če pa že govorimo o sikeranciji, bi se pa bolj žrla, če bi bla ena pujsa kot pa če sem suha.
Moje mnenje pa. Vem pa, da bi se prekleto potrudila, da ne bi bila nikol debela. Debelost ni stanje, ki ga želim zase.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Ne vem zakaj zdej pogovor o Alohi...
Sam še tole pristavim: Js ji zavidam, da ima toliko volje, da skrbi za svojo telo, da ji ni vseeno kakšno postavo ima. Ko bi le js mela toliko motivacije da bi se spravla v fitnes, začela intenzivno telovadt (ne pa sam rolerji polet) pa spremenila kej na sebi.
Pa sem čist normalne postave (177/67), sam se pa neb branila malo bolj izoblikovanega teleščka.

Pa ne verjamem, da se nekdo ki ima preveč kg, ne sekira glede tega. Al mu je pa sam vseeno zase in za svoje zdravje.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

OK, NACI na tele debate o Alohi, ker to ni tema o njej, ampak o motivaciji za hujšanje :!:
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

Ni dobro če si predebel zard zdravja, debelost punce zna povzročat tud raka na dojkah (glih 2 mesca nazaj ko smo mel sistematsga nam je to rekla).
Seveda pa tut ni zdravo, če je punca suha in nikol zadovoljna s svojo postavo (govorim v primerih da je to že bolezensko), da ne skrbi za svoj zdravje in zdravo telo, ampak ji je samo važno da zgublja kile in pol ne je ali pa bruha itd. Če pa ti normalno ješ in se ukvarjaš s športom je pa to čist nekej druzga, to je isto kar je prov in zdravo in priporočljivo.

Sicer je pa tale debata preveč OT, ker ni debata kdo je raje debel in kdo suh in kdo nebi prenašal sam sebe če bi bil debel...ampak je tema motivacija za hujšanje, tko da ne vem zakaj ste se na Aloho spravle, če ona sama pr seb misl da je prov tko nej pač to počne, sama zase bo najbolj vedla.
Tko da punce raj napište še kakšo dobro idejo za motivacijo.
Live your life like you want
boza
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a boza »

MOTOROLA jst sm ista. in to se mi dogaja ze kar nekaj let - enostavno ne znam vec normalno jest (pa se lah se tok trapast slisi). enkrat sem cist obsedena pa jem ful zdravo pa skor nic, enkrat pa raztur in se ne oziram ne na kvaliteto ne na kolicino. (in taka nihanja se pojavljajo v roku parih dni) gre u bistvu za motnjo prehranjevanja - KOMPULZIVNO PRENAJEDANJE! ne glede na to da se zavedam svojga problema si pa ne znam pomagat. in to je najbolj zalostno in me najbolj jezi.

tko da ce ma katera izkusnje s tem bi jo res prosila za kaksen nasvet, ker mi gre ze posteno na zivce, da (po eni strani) tako banalna stvar kot je hrana tako mocno vpliva na moje zivljenje!

Vprasanje za motorolo: a opazas kaksne probleme z zdravjem, ker jih je lahko kar precej: vsok pritisk, sladkorna, slaba koza, vetrovi,...
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

boza kolikokrat na teden se ti to dogaja?

V glavnem gre za nek globji problem - čustven, psihičen - ki sproža prenajedanja. Dokler ne ugotoviš kaj ta problem (vzrok) je, boš težko rešila to. Verjetno je kaj iz preteklsoti? Družina?

Sicer pa poskusi čimbolj uravnoteženo jest. Ne se preveč omejevati. Najdi si kaka hobi, ... zaposli se. Preber kakašno knjigo, recimo od Louise L. Hay so fajne. Mogoče ti pomaga najti vzrok. Poskusi si vsak da nekaj malega privoščit, nikakor se ne smeš prestrogo omejeti, ker je to samo povod za naslednj epizodo prenajedanja.

Če misliš, da sama ne boš zmogla, bi blo zelo fajn obiskat psihoterapevta, da skupaj poiščeta kaj v tebi te toliko mori, da si potem negativna čustva zadušiš s hrano. Mogoče kakšen strah, negotovost?

*lepa si :)
boza
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a boza »

sej sm ze rekla par dni ful jem pol pa par dni skor nc - zacaran krog. ze kr ene pet let :oops: groza sele tkole se zavem razseznosti problema. :x
sej se imam namen pridruzit skupini kjer se dobivajo ljudje s takimi problemi, ker sama ocitno tega nisem sposobna resit
drugac pa hvala za nasvete, se bom poskusla vzet v roke
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a prinzessin »

Se opravičujem, če je katera že omenila to zadevo, vendar te teme že dolgo nisem spremljala in se mi ni dalo pregledat cel kup strani.
Torej-ste že kaj več slišale o 5 factor diet oz. dieti petih faktorjev? Baje naj bi bla št.1 v Hollywoodu, iznašel jo je nek fitnes trener. Js sem jo mal pogooglala, pa nisem našla kaj dosti, same obljube hitrega hujšanja...mi je pa zlo podobna ločevalni dieti, samo da ješ "ločeno" več obrokov na dan, pa seveda zdravo, itd. V bistvu nič novega, bi pa vseeno prosila katero, če kaj več ve. Knjige tega avtorja(Harley Pasternak: 5 factor diet) tut še očitno ni v slo.
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a prinzessin »

Se opravičujem, če je katera že omenila to zadevo, vendar te teme že dolgo nisem spremljala in se mi ni dalo pregledat cel kup strani.
Torej-ste že kaj več slišale o 5 factor diet oz. dieti petih faktorjev? Baje naj bi bla št.1 v Hollywoodu, iznašel jo je nek fitnes trener. Js sem jo mal pogooglala, pa nisem našla kaj dosti, same obljube hitrega hujšanja...mi je pa zlo podobna ločevalni dieti, samo da ješ "ločeno" več obrokov na dan, pa seveda zdravo, itd. V bistvu nič novega, bi pa vseeno prosila katero, če kaj več ve. Knjige tega avtorja(Harley Pasternak: 5 factor diet) tut še očitno ni v slo.
I am not an enigma, just a contradiction!
ded
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ded »

Cao!

Ko tole berete, 2 meseca pred poletjem (julij), ste skoraj za 1 mesec prepozne za bolj vidno spremembo postave. Ni pa se vse izgubljeno. :wink:

Malo sem prebral poste od moje zadnje prijave, pa vidim, da se je kar nekaj punc razgovorilo. Ne bom zdaj odgovarjal na vse pripombe. Ampak v prvi vrsti je odvisno od vasih ciljev. Ce bi rade hujsale, je to to. Ce bi rade pridobile misicno maso - se nabildale, potem so nacini seveda drugacni. Za aktivne sportnike pa sploh. Ni vse crno/belo. So pa moji napotki zelo dober zacetek. :wink:

Tudi napisanih 2000kcal dnevno, oziroma 1600kcal, ko hujsas je cisto splosna ocena - kar je tudi napisano.

Glede kurjenja mascob po 45min vadbe, to drzi. Ce ima kdo cas in voljo, naj to dela. Se bolje tek (ali katera druga kardio vadba) zjutraj, pred zajtrkom. Drzi pa tudi to, da z vadbo pridobis misice, te pa tudi v mirovanju porabijo energijo, ki jo ob deficitu vnosa kalorij (hrane), vlecejo iz nabranih zalog (mascob).

Morda bi dodal samo to, da si namenite en dan, ko lahko jeste tudi "prepovedano" hrano, recimo soboto ali nedeljo - seveda v okviru vasega vnosa kalorij!

Glede solate pa samo to, kis in olje ni samo za okras! Potrebni so za topnost mineralov in tako vnos v telo.

Do naslednjic :razz:
Zdravo hujsanje in oblikovanje postave: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=7048
ded
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ded »

double post :x
Zdravo hujsanje in oblikovanje postave: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=7048
Uporabniški avatar
Psyche
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Psyche »

Smetka_ napisal/-a:Za učinkovitejše kurjenje maščob: tek na tešče, pred tekom skodelica zelenega čaja

Doskrat sm že prebrala, da ni dobro zjutri športat na prazen trebuh, da je dobro pojest neki malga npr. jabolko al karkoli, da ti trebuh ne melje v prazno. Zelo redko vidim, da nekje piše naj zjutraj telovadim na tešče. Zanima me, če je informacija kakorkoli preverjena oz. kje si jo dobila?
Od novega leta se namreč trudim z novim, zdravim načinom življenja zgubit odvečne kilograme, pridobit kondicijo, oblikovat telo itd. in sem v tem času prebrala ogromno literature in jo še vedno berem, zato me to zanima. Jaz zjutraj navadno pojem jabolko in pol enih 30 min kardio vadbe, za dobro jutro. In po tuširanju zajtrk. Načeloma imam "glavno" telovadbo popoldne, vsaj eno uro različnih aktivnosti (enkrat kolo, tae bo, tek, pohodništvo).
Uporabniški avatar
Psyche
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Psyche »

oh, dvojni post :)
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Glede na to, da delaš le 30 minut kardio vadbe ne bo problema. Celo jabolko lahko spustiš. Naj bo pa intenzivnost vadbe nižja.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Mene pa zanima, a je bolj zdravo/kalorično solato pripavit z oljem (bučno/solatnio/olivno) in kisom ali jogurtovim prelivom? Jaz si jogurtov preliv pripavim iz treh žlic jogurta, male žličke kisle smetane, nasekljanega peteršilja, soli in popra ter par kapljic olivnega olja.

Nimam namreč pojma koliko kalorij naneseta olje in kis, imam pa tendenco da dam obojega kar veliko na solato.... :roll:
Odgovori