_malena_ napisal/-a:Jaz bi jim na tvojem mestu zagrozila s tožbo... Izvide maš, psička je poškodovana, tebe je strah hodit okrog, ker nikoli ne veš kdaj se bo pes spet prikazal, in podobno...
.
mislm, da tud grožnje s tožbo ne zaležejo več.do razsodbe al bo oseba kriva al ne, je trnova pot in za eno tako stvar,se skor ne splača tok dnarja zmetat,ker niti ne vep kaj bo glede na zakonodajo sodnik zaključil,glede na to da se osebi ni zgodilo nič, ampak živali in živali v naši državi očitno k*rc gleda
Policija pa tud ne bo dost pomagala.Mi mamo borbe z eno lastnico, ki ima dva napadalna samojeda, ki sta že napadla ljudi (nič hujšega, ampak praske in raztrgana obleka), pa so ji prepovedal psa met zunej in usakič ko ga zagledamo prijavimo, pa se enostavno stvar nikamor ne premakne.
Policaj je sam povedal, da dokler ne bosta psa koga resno poškodovala (človeka se ve) ali celo ubila, do takrat so pač tudi oni zavezanih rok.edino če se pošlje mejl do kakšnega zavetišča, pa če potem zavetišča urgirajo naprej.Sam dvomim, da si bodo delali delo s psom, ki ima dom in hrano, katerga napaka je pač samo da šeta pos vetu brez nadzora in sem pa tja kakšnega mal pogrize.Kurat resnica, ampak tko je.
lahko se pa drugače lotiš problema.Ko je en pes na ulci mene uklal in potem še vedno spuščen šetal naokrog, je šu fotr do lastnika, mu je povedal par krepkih tko da se ga je slišal do doma, in od takrat naprej psa nismo več vidl spuščenga.seveda pa obstaja možnost, da te lastnik tega psa, prijavi da si mu grozil.namreč, tle pa ni takih luken in tle lahko pokasiraš konkretno kazen/tožbo.pa nč nisi hotu, sam svojo varnost.

ah...